• 3018閱讀
  • 15回復

[建議] 引用功能 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線jackal

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2006-11-09
見壇主覺得呢度少人流, 開個topic 黎同大家傾下

大家有冇試過, 有時回post, 想一次過一個post回哂A君及B君, 但quote得A 黎又唔 quote得B...
所以, 我建議加一個 multi-quote 功能, 好友們可以 add on 要引用的文章, 一次過一個post回哂兩, 三個人
唔知可唔可行呢?
1條評分
muly621 好友元 +1000 - 2006-11-09
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2006-11-09
多數copy左個quote..

再quote第2條友..
paste埋上去
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2006-11-09
引用第0樓jackal2006-11-09 10:38發表的“[建議] 引用功能”:
見壇主覺得呢度少人流, 開個topic 黎同大家傾下 [表情]
大家有冇試過, 有時回post, 想一次過一個post回哂A君及B君, 但quote得A 黎又唔 quote得B...
所以, 我建議加一個 multi-quote 功能, 好友們可以 add on 要引用的文章, 一次過一個post回哂兩, 三個人
唔知可唔可行呢? [表情]

係喎...同一時候回幾個版既其中幾個post...唔知得唔得呢?? XD

如果得既話...係唔係要比錢買功能架?? XD
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線BBF
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2006-11-09
引用第2樓sun2006-11-09 10:49發表的“”:
係喎...同一時候回幾個版既其中幾個post...唔知得唔得呢?? XD

呢d係一般野...咁都要比$$,...唔會o既~~
不過呢個功課好用~如果整到就正!
離線jackal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2006-11-09
引用第2樓sun2006-11-09 10:49發表的“”:

最好唔駛錢啦
好友能夠做到 user friendly 就最好啦  
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2006-11-09
同埋QUOTE唔哂D字係咪都有得SET咖??

依家得3、4行字就QUOTE唔到,6、7行就好啦。

因為好友通常係打一句,隔一行,再打一句。
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2006-11-09
最好可以quote晒
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2006-11-09
引用第5樓謝拉傑2006-11-09 12:05發表的“”:
同埋QUOTE唔哂D字係咪都有得SET咖??
依家得3、4行字就QUOTE唔到,6、7行就好啦。
因為好友通常係打一句,隔一行,再打一句。

quote哂對整個server既運作係唔可行

大家應該記得好友用phpbb既年代

一quote就quote哂

導致個db只有40萬篇文章就慢過蝸牛既情況

所以quote哂成篇文係唔可行的
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2006-11-09
壇主並無覺得呢度少人流

但我覺得你意見都唔錯,+1000好友元

peter其實以上提議做唔做到?
世間事看似複雜,其實簡單,世間本無事庸人自擾之。天下庸人,莫過於所謂哲學家,從無到有,又從有到無,到處找問題,但卻得不到答案,不但自擾,更是擾人。
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2006-11-09
引用第0樓jackal2006-11-09 10:38發表的“[建議] 引用功能”:
見壇主覺得呢度少人流, 開個topic 黎同大家傾下 [表情]
唔知可唔可行呢? [表情]

其實你可以click回文下面既復制到剪貼板就可

下一篇既時候直接ctrl+v出來就可....

如果要直接一次過quote
係唔可能的

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2006-11-09
引用第9樓垃圾桶2006-11-09 14:28發表的“”:
.......

唔可行下話...?
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線jackal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2006-11-09
引用第8樓muly6212006-11-09 14:22發表的“”:
壇主並無覺得呢度少人流 [表情]
但我覺得你意見都唔錯,+1000好友元
.......

多謝壇主

引用第9樓垃圾桶2006-11-09 14:28發表的“”:

.......

我見有個論壇有 [Quote +]既功能件, 可以做到我所講既效果
如果桶少想要相關資料, 我可以PM個論壇條Link俾你
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2006-11-09
引用第11樓jackal2006-11-09 14:48發表的“”:
我見有個論壇有 [Quote +]既功能件, 可以做到我所講既效果
如果桶少想要相關資料, 我可以PM個論壇條Link俾你 [表情]

又可以係測試壇玩下先

垃圾桶四Be
離線jackal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2006-11-09
引用第12樓垃圾桶2006-11-09 14:50發表的“”:

又可以係測試壇玩下先

Link sent, pls. check PM
希望遲d有機會用呢個功能啦, 唔該哂桶少
離線---ReM!X---
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2006-11-10
copy and paste!!!!!!
Lazy