• 3689閱讀
  • 25回復

[意見]不如咁丫...... [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線碧咸廿三

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2006-12-05
不如個簽名檔唔駛收錢啦~而家成個form都冇人有簽名檔咁滯...搞到而家好似d留言板咁.....冇晒野睇...

最慘就成日要入錢~入一次入兩次就懶得入第三次~個步驟又麻煩呢~諗諗佢哩~

或者整個投票贊唔贊成簽名檔收錢丫不如~睇下大家既意見都好丫~
            ★ 我敢想敢做、我有我超型態度 ★  

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2006-12-05
admin們就係想回收d好友元...

等個價值高d......
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2006-12-05
引用第1樓BaLlAcK2006-12-05 17:41發表的“”:
[表情] [表情] admin們就係想回收d好友元...
等個價值高d...... [表情] [表情]

最幣就係個個都唔整簽名檔...點回.....

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2006-12-05
收錢都唔係大問題……

手續麻煩先係趕客既原因…

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2006-12-05
23...係好友當中一個幾值得欣賞既人...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2006-12-05
咁又係...又係轉交易幣又要係控制面版攪一攪

唔可以直接扣
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2006-12-05
引用第4樓sun2006-12-05 18:10發表的“”:
23...係好友當中一個幾值得欣賞既人... [表情]
梗係啦~正所謂:見義勇為、救急扶危丫麻~

何況我不嬲都係史上最強最勁最型最靚最正最搶鏡最完美架麻~

好多人都好欣賞我架~fans仲唔少tim~

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2006-12-05
引用第3樓freezefox2006-12-05 17:59發表的“”:
收錢都唔係大問題……

AGREE
只愛足球
離線Obadiah
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2006-12-05
引用第0樓碧咸廿三2006-12-05 17:40發表的“不如咁丫......”:
不如個簽名檔唔駛收錢啦~而家成個form都冇人有簽名檔咁滯...搞到而家好似d留言板咁.....冇晒野睇...[表情]
最慘就成日要入錢~入一次入兩次就懶得入第三次~個步驟又麻煩呢~諗諗佢哩~[表情]
或者整個投票贊唔贊成簽名檔收錢丫不如~睇下大家既意見都好丫~[表情]

贊成
離線Kun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2006-12-05
贊成贊成
離線P仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2006-12-05
好提議!我贊成!
離線P仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2006-12-05
引用第1樓BaLlAcK2006-12-05 17:41發表的“”:
[表情] [表情] admin們就係想回收d好友元...
等個價值高d...... [表情] [表情]

其實要回收好友元唔一定要咁既je.........

用其他方法都得架,例如加多d其他功能咁啦\

不過咁就要麻煩桶兄啦
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2006-12-05
簽名檔收費

收就一定會繼續收

問題係收法會有唔同

係控制面版果度開,係避免有唔想用,或者本身無打簽名既版友無啦啦被扣好友元而唔知

到時會一日到黑都係

"點解我d好友元會無左d去?"

簽名檔就係一個係好友既身份象徵,加上可以更有效率管理簽名檔過大,
避免阻礙版面及令其他版友之下載時間增長,
增加伺服器處理超過7000顯示簽名要求及各版友下載簽名檔圖片既時間

暫時來講,簽名檔收費已經為解決問題既方法

至於可否直接收取好友元,開啟服務後直接由持有之好友元扣數
小弟正係好友之測試壇修改本身之程式碼當中,但由於修改之幅度極大,不是一日半日可以做到

至於再增加其他功能\
經考慮現時伺服器之處理能力,及現存之插件皆為增加論壇金錢之用

將不考慮再增加

多謝上列各位之意見
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線---ReM!X---
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2006-12-06
引用第3樓freezefox2006-12-05 01:59發表的“”:
收錢都唔係大問題……

agree
離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2006-12-06
咁姐係要等有得自動轉賬果日d簽名檔先至有蒲頭既一日lu.......

不過其實橫睇掂睇..呢個簽名檔要收費都唔係彈多過讚就肯定既~情況同燒壽稅差無幾~