• 2189閱讀
  • 57回復

欣宜解釋拖男夜遊 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線CxRonaldoNo7
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2007-01-13
引用第14樓CKL2007-01-13 21:18發表的“”:
醒你 [表情]

咁o既圖都搵到
你都幾鐘意佢wo
離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2007-01-14
引用第8樓freezefox2007-01-13 13:58發表的“”:
通街都係啦。 [表情]

如果你女兒在
大街上胡搞..
你會有什麼感受呢...??
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2007-01-14
引用第15樓CxRonaldoNo72007-01-13 21:33發表的“”:
咁o既圖都搵到
你都幾鐘意佢wo [表情] [表情]
出現過很多次了
離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2007-01-14
真係越睇越正~肥果陣仲正~
            ★ 我敢想敢做、我有我超型態度 ★  

離線Barca
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2007-01-14
引用第18樓碧咸廿三2007-01-14 16:24發表的“”:
真係越睇越正~肥果陣仲正~ [表情]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2007-01-16
引用第16樓始希2007-01-14 11:02發表的“”:
如果你女兒在
大街上胡搞..
你會有什麼感受呢...??

分清楚。

個人道德標準同社會一般道德準測唔會係一樣。我既道德標準,唔可以生吞活剝,硬生生咁套係人地身上。

我反對同性戀,唔接受同性戀,但我唔會歧視同性戀,咁d 方面,我亦會尊重同性戀既人。咁係咪因為我唔歧視同性戀,我就要接受同性戀?

有人唔打麻雀,唔賭錢。係咪可以指責打麻雀或者賭錢既人都係爛賭鬼!敗家仔!

我唔食煙,我可以勸人唔食,但我唔可以鬧人食煙。我都唔會鼓勵我個仔食煙。咁係咪可以係街指住個食煙既鬧:「妖!你食咩煙呀?又浪費金錢!又破壞大自然!正煙剷!」

堅持自己既道德標準,同尊重人地應有既自由。係兩件事黎架。

你指責人地傷風敗德既同時,人地一樣會笑你老古董,食古不化者。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2007-01-16
引用第20樓freezefox2007-01-16 12:16發表的“”:
分清楚。
個人道德標準同社會一般道德準測唔會係一樣。我既道德標準,唔可以生吞活剝,硬生生咁套係人地身上。
我反對同性戀,唔接受同性戀,但我唔會歧視同性戀,咁d 方面,我亦會尊重同性戀既人。咁係咪因為我唔歧視同性戀,我就要接受同性戀?
有人唔打麻雀,唔賭錢。係咪可以指責打麻雀或者賭錢既人都係爛賭鬼!敗家仔!
我唔食煙,我可以勸人唔食,但我唔可以鬧人食煙。我都唔會鼓勵我個仔食煙。咁係咪可以係街指住個食煙既鬧:「妖!你食咩煙呀?又浪費金錢!又破壞大自然!正煙剷!」
堅持自己既道德標準,同尊重人地應有既自由。係兩件事黎架。
你指責人地傷風敗德既同時,人地一樣會笑你老古董,食古不化者。
.......

我想我非常清楚 2 回事如何分野......

每人有每人的道德標準...
尊重他人確實重要...

但關鍵在於尊重他人之同時.....
他人行為有否影響其他人呢...

以你例子作討論...
如果要尊重他人吸煙的權利.....
是否就要剝奪其他人的權利.....
( 吸煙者強迫其他人吸2 手煙 )

如果沒有事外者指出事情的真實性..
是否我們就會容忍下去....??

或者在你眼中..
矜持...潔身自愛的女孩就是老古董,食古不化...??
[ 本文被始希在2007-01-16 12:50重新編輯 ]
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2007-01-16
引用第20樓freezefox2007-01-16 12:16發表的“”:
分清楚。
.......

真係我偶像...

愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2007-01-16
港女81大惡行

1.貪慕虛榮
2.咩都要男人比錢
3.口頭話唔愛港男,實際上係溝唔到
4.話男友花心,自己又去溝仔
5.咩都要男人就哂佢\
6.成日幻想同醫生/律師一齊
7.豬扒冇人要就係到話D港男唔敢高攀佢\
8.成日發姣,以為可以吸引男人
9.扮可愛,行為幼稚
10.成日溝仔,人地唔受就扮可憐
11.自以為是
12.喜歡名牌,冒牌都照買
13.浪費金錢
14.用英文以為自己好高級,港式英語
15.扮潮,個個髮型差唔多
16.以為自己好索
17.幻想周街D男人成日望佢,其實人地係對弱智人士好奇
18.以為昆到男人D錢好勁
19.要人請食飯
20.扮冇帶銀包
21.為幾十蚊係到嘈
22.喜歡落bar溝仔
23.花過多時間/金錢打扮,但又唔係靚
24.咩都唔識但又要條仔咩都識
25.成日唔比條仔同其他女仔講野,自己經常遼其他男仔
26.自認處女
27.經常要男人幫佢做工人,拎野
28.喜歡八卦雜誌
29.娛樂新聞滔滔不絕,時事經濟冇樣識
30.唔做野要條仔養
31.成日幻想嫁個有錢人
32.串人但又串唔起
33.話條仔叫雞,自己又玩一夜情
34.以為自己好多人溝
35.經常買衫,事後要男人找數
36.自己病左要24小時服侍,條仔病又唔理
37.生日要人送鑽戒
38.成日買化妝品,出親街化濃妝
39.在網上跟其他港女分享溝仔心得,但90%係老作
40.十幾廿歲成日飛人,30歲之後又恨嫁
41.幾十歲仲鍾意HelloKitty但又批評喜歡日本動漫的香港男性為"毒男"
42.經常打人,男人還手就話蝦女仔
43.唔買貴野就話冇誠意
44.喜歡閱讀愛情小說,幻想自己是女主角
45.次次都係行商場,冇D新意
46.對自己有利就話男女平等,唔係就係到講風度
47.喜歡話男人樣衰但自己又唔照鏡
48.同一件衫著一兩次就唔要
49.成日上交友網溝仔
50.成日講是講非
51.成堆八婆講八卦野,唔比條仔插嘴
52.唔比男友睇靚女,自己迷戀男明星
53.貪錢@
54.為左錢可以放棄一切
55.有錢果時千依百順,冇錢即刻飛
56.全身上下起碼幾千(包括衫,鞋,飾物)
57.以為自己大哂,成日發老脾
58.要條仔愛佢一生一世但往往係佢自己飛人
59.飛左條仔後又搵番個男仔話自己寂寞,冇人理
60.分手後將個男仔D資料(名,電話,地址)四圍公開
61.佢自己做既野永遠係岩,有咩都係條仔錯
62.咩事都以分手作要脅
63.同個男人一齊第一件事係幫佢「保管」存摺
64.成日屈男仔
65.外表斯文,內裡open
66.冇見識,睇唔起大陸人,覺得大陸人都係雞
67.識男仔第一樣睇樣,第二樣睇錢
68.明明唔睇書但又要扮有學識
69.迷信星座
70.冇時間一日唔打電話比佢就以為條仔有外遇
71.對男友諸多要求又唔比反駁
72.頭腦簡單
73.人地話咩都信,毫無判斷力
74.過份崇尚西方國家,唔係外國野唔買
75.電腦白痴,除左上網咩都唔識,256同512都未必識分
76.經常用自以為感性的字句
77.用自己男友跟別人比較
78.衡量一個人永遠係用錢
79.盲目跟隨潮流
80.網上分享和男友既野,冇D私隱
81.食飽飯冇野做上網批評香港男人

------------------------------------------------------------------------

以你道德標準...
怪不得香港女孩的品性被批評為如此差勁了...
[ 本文被始希在2007-01-16 12:50重新編輯 ]
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2007-01-16
引用第21樓始希2007-01-16 12:30發表的“”:
我想我非常清楚 2 回事如何分野......
每人有每人的道德標準...
尊重他人確實重要...
.......

咁一個十九歲既女仔,同個男仔行下街,拖下手,又點樣影響其他人呢?請問?

因為佢係欣宜,所以「影響市容」?

離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2007-01-16
引用第24樓freezefox2007-01-16 12:47發表的“”:
咁一個十九歲既女仔,同個男仔行下街,拖下手,又點樣影響其他人呢?請問?
因為佢係欣宜,所以「影響市容」?
.......

煩請看清楚我首個回應...
我意謂她在大眾印象日壞..
更應該珍惜羽翼...

身為一公眾人物...
一舉手一投足堪成為大眾話題...

引用第1樓始希2007-01-13 10:49發表的“”:
昨天在東方看畢此則報導..
感覺甚壞..

她的形象在大眾已淪為笑柄之人物
何解仍不自愛..呢??
她更應該珍惜羽翼...

這樣負向報導...
徒有名氣..
對未來星途卻..............每下愈況...

.......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2007-01-16
請你明白。由頭到尾,我都只係表示。佢呢種行為,好普遍,好多人都係咁。

基本上,我根本無表示「贊成」或「反對」佢既行為。因為的確係個人自由既問題。何況,都唔關我事。

但若然你問我:「咁你個女咁咁咁你點先?」

SORRY,你家下挑戰緊我既容忍底線。真正觸動我神經既正係呢句說話。

請問討論一個藝人既私德,同我既親人既言行,有咩關係?

離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2007-01-16
引用第26樓freezefox2007-01-16 12:53發表的“”:
請你明白。由頭到尾,我都只係表示。佢呢種行為,好普遍,好多人都係咁。
基本上,我根本無表示「贊成」或「反對」佢既行為。因為的確係個人自由既問題。何況,都唔關我事。
.......

好一句尊重個人意向..

換句話來說...
如果貴千金如此...
你也尊重其個人意向......
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2007-01-16
如果我亞爸見我作埋哂d "瘦肉" 作品...

佢一定會覺得我在外面不知所謂...滿腦淫肉...

分分鐘同我脫離父女關係tim ar...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2007-01-16
引用第27樓始希2007-01-16 13:00發表的“”:
好一句尊重個人意向..
換句話來說...
如果貴千金如此...
.......

睇黎你完全唔明我講既咩。可能要我講呢句你先明。

我個女點樣關你叉事呀!?