• 2191閱讀
  • 57回復

欣宜解釋拖男夜遊 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2007-01-17
引用第29樓freezefox2007-01-16 15:03發表的“”:
睇黎你完全唔明我講既咩。可能要我講呢句你先明。
.......

本人不是針對貴千金...
而是針對閣下雙重標準..

如果令本人言論間令閣下不快
那實非本人所願........

不過..如果這討論話題淪落某些人藉詞攻訐的藉口....
縱使本人已經一再容忍.. 退讓...
但某些人仍然如瘋狗般胡亂吠叫...
甚至人身攻擊...
那真令本人非常遺憾..

就像在大街上有一瘋狗朝路人吠叫...
難道路人會還以顏色嗎??
實在可笑得可以...

再者本人不屑與此等人一般見識.....

人也令本人感到此等人可憐之餘...
[ 本文被始希在2007-01-17 10:54重新編輯 ]
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2007-01-17
引用第45樓始希2007-01-17 10:27發表的“”:
.......

引用第45樓始希2007-01-17 10:27發表的“”:

如果令本人言論間令閣下不快
那實非本人所願........

不過..如果這討論話題淪落某些人藉詞攻訐的藉口....
縱使本人已經一再容忍.. 退讓...
但某些人仍然如瘋狗般胡亂吠叫...
甚至人身攻擊...
那真令本人非常遺憾..

就像在大街上有一瘋狗朝路人吠叫...
難道路人會還以顏色嗎??
實在可笑得可以...

再者本人不屑與此等人一般見識.....

.......

明copy 你既post…

你夠膽就講出邊個人生攻擊過你...

邊隻係瘋狗??

可憐?? 你自己睇下你而家比人話你...你正所謂自辨不成...就想搵人來轉移視線...駛唔駛咁呀??

我覺得你真係好似之前比人ban果個x人...

你唔係好想人入去討論你d topic咩?
討論當然有理性既分析...但如果你認為自己出既topic就係理性的...
人家所作既評論不能接受...就是一般見識的話...

試問你認為一般見識是在什麼情況下發生??
難道我不能發表自己既意見嗎??

我知你一向都唔回我既post...因為你看不起一般見識的人...
甚至不睬不理吧...

並但請專重自己的言論...誰是瘋狗?? 可憐的人...

人身攻擊的字眼...請小心使用...
一般見識...請勿亂用...

你那麼高高在上的話...自己開個壇來招些有見識之人吧...

請清楚...我不是為博你回我的...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2007-01-17
希望看者明白..
這不是轉移視聽..
此是息事寧人...
如果閣下連此分別也無法察覺到..
本人還有什麼話好說..

送閣下一句話..
忍一時風平浪靜 退一步海闊天空

如果本人要繼續辯護下去...
那還不容易...
如果爭執是需要有一人作出退讓的話..
本人退讓就是...

再者自這回討論中.
雖則本人在理論上不覺理虧..
但涉及狐的家人...
本人自覺稍失風度...
所以才作出退讓決定....
[ 本文被始希在2007-01-17 11:34重新編輯 ]
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2007-01-17
一人少句啦,
離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2007-01-17
引用第48樓三郎2007-01-17 11:29發表的“”:
[表情] 一人少句啦,

謝謝 3 郎勸說...^^...
其實...何解本人會消聲匿跡數月..
就是因此等人一再無理攻訐..挖苦所致...
若非數位有心人從中勸說....
本人會忍耐至今嗎....
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2007-01-17
.......

第一:我唔係雙重標準。我係十重標準!係唔同既事,唔同既層面上,我好多唔同標準添。

若然你有本事搵到「一重標準」。我恭喜你。我就唔得啦。我唔知道,「寬己嚴人」係咪就係叫一重標準。對人地要求高一高,對自己就隻眼開隻眼閉。

我自己會比較傾向「寬人嚴己」。對自己要求要高,對人地要寬大。若然呢個就係你所講既雙重標準。咁就當我雙重標準。無所謂。

第二:我都唔認為你針對我個女。不過我對你不斷用我個女作為例子去討論非常反感。我唔需要你表示遺憾呢類門面話,你只要知道一件事:唔好再攞我既屋企人出黎講。咁就已經OK。

你第一次用我個女作為例子。我已經好唔高興。不過,我會假設你唔知我唔鐘意,所以我仍然同你好理性咁討論。亦多於一次提醒你,「討論藝人私德,同我家人言行,有何關係?」

可惜,我唔知你係咪因為討論過激,失去冷靜,你完全睇唔到我既提示,你一次又一次咁用我屋企人作為你討論既工具。你既言論,令我亦失去耐性同冷靜。所以我好嚴峻咁警告你,唔好再用呢樣野黎講。

你可以自己由頭到尾睇番成個topic。一開始,大家都係嬉嬉哈哈咁,討論一單雞毛蒜皮既八卦新聞。係幾時,由邊個,將佢變成一場無謂既駡戰?你自己睇啦。

至於你其他既言論,與本人無關。我唔想介入。攪清楚我地呢便既問題,我就唔會再入黎架敕!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2007-01-17
引用第49樓始希2007-01-17 11:38發表的“”:
.......

人地講咩唔想聽咪唔好理囉

罵戰是一件傷腦筋的事情,開開心心上好友吹水咪仲好~
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2007-01-17
引用第49樓始希2007-01-17 11:38發表的“”:
.......

我從何開始攻訐你...我自己都未必知...

不過我可以肯定的...你的心胸有幾闊...我早前就知了...

不過咁囉...如果唔開心咪唔好上囉...

出面個世界咁大...退一步...可以海闊天空既話...

為何不可呢??

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2007-01-17
引用第51樓三郎2007-01-17 11:43發表的“”:
[表情] [表情] 人地講咩唔想聽咪唔好理囉
罵戰是一件傷腦筋的事情,開開心心上好友吹水咪仲好~

有時偶像既野...你都唔好咁認真啦...

離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2007-01-17
引用第53樓sun2007-01-17 11:51發表的“”:
有時偶像既野...你都唔好咁認真啦...
[表情]

無認真好耐嚕~
離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2007-01-17
引用第54樓三郎2007-01-17 11:53發表的“”:
[表情] [表情] 無認真好耐嚕~
3 郎..仍然喜歡祖兒嗎???
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2007-01-17
引用第55樓始希2007-01-17 11:54發表的“”:
3 郎..仍然喜歡祖兒嗎???

無錯~
離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2007-01-17
對了..3 郎..
如果可以..
把這此帖子刪去吧....^^.....

如要減錢也沒關係的......,...