• 8997閱讀
  • 76回復

[投訴]投訴笨M個post對本人名聲產生負面影響,甚至可能影響本人家庭幸福 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線樂仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2007-05-06
引用第18樓柯南仔2007-05-06 20:41發表的“”:
10萬好友元...想爆佢廠 [表情] [表情]
其實44版既post入面有無討論過踢友?(除左頭post)
我只係玩過晴天關同埋米高 [表情]

同意
我相信原告人所受的傷害遠不及米高,R9,sunny等
但亦不能說沒有受到傷害,所以投訴是合理的。
我亦尊重原告人的投訴。

但你睇佢地個個比人玩完都一笑置之...有邊個真係咁在意...玩到起哂火要投訴要賠償?
我明可能你會覺得好大件事...人地見到個topic真係會誤會你既人格
所以你既投訴係有理據...

我想講我既睇法...呢件事如果比著我..我既做法會同米高佢地一樣
既然大家都係想開下玩笑...以講笑既態度去吹水...我覺得係無傷大雅
無謂搞到大家都無癮..

同埋呢d topic見得多都悶...
自己清清白白...結埋婚生埋女...有個咁好既家庭...
仲有人會誤會你?
講真我第一次睇個topic果陣...見到有你個名我都覺得係樓主搞錯左

玩下姐...唔好傷和氣
離線笨M
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2007-05-06
致各位好友:

我想講一講

第1.個TOPIC唔係針對任何一位好友

第2. BERRY同 你的確係有HT上既交流,而你都經常同佢進行交流,解答佢既問題,而我用你+BERRY這個組合是基於BERRY之前都有叫你做踢友哥哥,而其他好友都係有講過的及後都有作開玩笑之意,而你之前都沒有這樣大的反應,所以我覺得係可以是果6位之中
我沒有屈你的
而且我都沒有說這個TOPIC就是代表一些必然的事
引用第5樓berry2007-03-10 23:48發表的“”:
踢友哥哥 help me [表情]

第3.你說個POST會你本人名聲產生負面影響,甚至可能影響家庭幸福 我覺得未免太誇了,我深信各位的好友眼睛是雪亮的,大家都明白這不是一個真真地地的配合,只是大家討論一下,單單幾隻字由我一個微不足道的人說,我深信不會影響到你在他們心中的地位. 如果這麼容易就影響,那一早在HT板那邊就影響了.基本上是沒有討論過你的.
其實如果你覺得會影響,為何不在HT板的時候就叫人不要再說呢?

第4. 我理解你家中近排發生了一些不愉快的事,可能少不免影響你的情緒,大家作為好友,我都不想大家日後面左左
如果我之前發出的TOPIC令你反感/不快樂
我向你作出致歉
對於此,我同時覺得萬二分的抱歉  

當中誰對誰錯都好   大家都一起開開心心吧

會員
笨M
離線Bra神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2007-05-06
可唔可以賠埋俾我? 我一見到d唔和諧既事件發生就唔舒服
我心理受創
大事化小, 小事化無, 分番d俾我就得啦
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2007-05-06
這能算是道歉嗎?
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2007-05-06
認真地說

唔洗咁誇呀嘛

告埋人誹謗呀不如

大家都知道個topic係搞gag架啦

你家人睇到之後唔係真係會信以為真呀嘛

離線Con仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2007-05-06
引用第33樓sheepsheephin2007-05-06 21:35發表的“”:
這能算是道歉嗎? [表情]

下...咁笨m都講明來龍去脈....仲已經致萬二分歉意....咁仲想點...

無錯,笨m係唔o岩...但係佢都肯道歉,咁仲想點?

踢友都未上來回應.....咁你就覺得笨m係唔算道歉?
離線笨M
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2007-05-06
想加番少少野

其實大家都是理性的
我深信好友都會明白是開玩笑...不是認真...都不是想針對任何人
個TOPIC只是配唔配
只是希望好友覺得BERRY同好友一些男會員邊個配D

正如,大家都會話STEPHY同方力申幾配
難道他們當事人就要走去作出投訴,說會影響他們嗎?
這是只大家的意見
不是要任何人跟據我們的結果作出改變
離線笨M
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2007-05-06
引用第34樓智者2007-05-06 21:42發表的“”:
認真地說
唔洗咁誇呀嘛 [表情]
告埋人誹謗呀不如 [表情]
.......

我沒有誹謗佢,只是話配唔配
而且的確BERRY有叫過踢友叫踢友哥哥
在我個TOPIC有清楚寫明...沒有加上其他野.....
離線樂仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2007-05-06
引用第33樓sheepsheephin2007-05-06 21:35發表的“”:
這能算是道歉嗎? [表情]

咁都唔夠咩...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2007-05-06
引用第34樓智者2007-05-06 21:42發表的“”:
認真地說
唔洗咁誇呀嘛 [表情]
告埋人誹謗呀不如 [表情]
.......
認同

小事化大

大家笑下咪算囉,對你影響又唔係大 .......
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2007-05-06
引用第38樓樂仔2007-05-06 21:49發表的“”:
咁都唔夠咩...

我覺得真係好夠 ..

小事黎者 .. M 哥都係開下玩笑者 .. 如今 M 哥又道左歉 ..

同埋都唔會真係影響到家庭幸福啦掛 = =?
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2007-05-06
影響家庭幸福......... 唔好亂用

離線笨M
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2007-05-06
引用第41樓智者2007-05-06 21:55發表的“”:
影響家庭幸福......... [表情] 唔好亂用 [表情]

當然

踢友有了一個美滿既家庭
我深信不會因我幾隻字而影響了他家破

而且,只是第一個POST有他的名字...及後都會沒有的

如果真的會令你不安,反感
我再一次致歉

大家都是好友
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2007-05-06
引用第35樓柯南仔2007-05-06 21:43發表的“”:
下...咁笨m都講明來龍去脈....仲已經致萬二分歉意....咁仲想點...
無錯,笨m係唔o岩...但係佢都肯道歉,咁仲想點?
.......

我覺得比較像推卸責任
anyway 踢友受咪得囉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2007-05-06
引用第31樓笨M2007-05-06 21:26發表的“”:
致各位好友:
我想講一講
第1.個TOPIC唔係針對任何一位好友
.......

其實除左第4個pt 之外, 我唔覺得你係想道歉... 因為頭3點你都證明比人睇你係arm 既...

黎好友, 大家吹下水 玩下 講下笑 有時玩出火
都好正常姐~
有人介意 咪唔好玩 完場lor

至於賠罰, 我諗踢友都係想令個氣氛輕鬆番少少~~ 始終都係自己人ma