• 5449閱讀
  • 119回復

金莎〞超可愛 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2007-05-19
引用第44樓珠江交會點_BB2007-05-19 12:25發表的“”:
我而家狂loop佢隻碟 [表情] 勁舒服

我好早已經介紹過...唱功又得...

不過當時可能未紅...無人so我...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2007-05-19
引用第43樓melvin642007-05-19 12:20發表的“”:
send過來聽下好喎~~ [表情]

點比...?

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2007-05-19
引用第46樓sun2007-05-19 12:28發表的“”:
點比...? [表情]

msn啦~
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2007-05-19
引用第47樓melvin642007-05-19 12:45發表的“”:
msn啦~

點add係呀...兄弟...

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2007-05-19
引用第48樓sun2007-05-19 12:46發表的“”:
點add係呀...兄弟... [表情]

melvin2064@hotmail.com

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2007-05-19
引用第49樓melvin642007-05-19 12:48發表的“”:
melvin2064@hotmail.com
[表情]

把聲係唔係好甜呢....

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2007-05-19
引用第50樓sun2007-05-19 12:56發表的“”:
把聲係唔係好甜呢.... [表情]

只聽到合唱, 唔知邊個係佢~~
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2007-05-19
引用第51樓melvin642007-05-19 12:59發表的“”:
只聽到合唱, 唔知邊個係佢~~ [表情]

把女仔聲未係佢囉....

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2007-05-19
引用第52樓sun2007-05-19 13:02發表的“”:
把女仔聲未係佢囉.... [表情]

兩把都似女聲, 不過你話得甜, 咁我應該知係邊個~
似乎真係唔錯喎~

應該聽佢獨唱會更清楚佢唱功如何, 可惜你send來的平行線我部電腦唔肯存檔, 話係懷疑有危險檔案喎~~
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2007-05-19
引用第53樓melvin642007-05-19 13:05發表的“”:
兩把都似女聲, 不過你話得甜, 咁我應該知係邊個~
似乎真係唔錯喎~
應該聽佢獨唱會更清楚佢唱功如何, 可惜你send來的平行線我部電腦唔肯存檔, 話係懷疑有危險檔案喎~~ [表情]

吓....有d咁既事...

咁你問bb攞啦...佢話勁煲麻...

另一個係男黎架...

離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2007-05-19
唱功有幾得

send黎聽下
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2007-05-19
引用第54樓sun2007-05-19 13:07發表的“”:
吓....有d咁既事... [表情]
.......

同林俊傑合唱
離線菲爾鐘斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2007-05-19
聽下佢d歌先
離線CKL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2007-05-19
引用第45樓sun2007-05-19 12:28發表的“”:
我好早已經介紹過...唱功又得...
不過當時可能未紅...無人so我...
.......

我差唔多兩年前已經
離線rBB
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2007-05-20
copy:
唔係金莎朱古力, 不過佢絕對令我地呢D中年男人從此對朱古力的恐懼改觀. 係初戀的感覺,
係青春的氣息. 係生機, 生氣, 絕對唔係我地呢D死海枯井裡面混鰸對前途愛情生命無晒希望的男人可以搵到出來.

大陸七億女人, 靚聲何奇多. 但係小強聽過咁多靚聲大陸女聲, 張靚穎唔夠靚, 張筆順聲係正但嫌太老氣,
樣唔好提. 歌曲質素等更欠新鮮. 就連我最愛的劉莤美子(劉亦菲)亦只係得個樣, 氣質同高挑的身裁,
歌藝HANDFREE. 本來一直都好迷劉亦菲, 但自從一個月前唔知邊度痕買左一堆CD後,
其中兩隻較為有驚喜, 當中有佢---金莎.

我一直都唔想推介佢比大家, 一來係因為懶, 二來亦因為懶, 而三來就係想好鴕鳥咁想以為只係自己識欣賞,
想全部擁有佢. 而大家發燒友無買呢隻碟的大多原因, 就係因為佢個名.

尋日一口氣買返晒之前佢出的碟. 每隻CD都跟一隻DVD MTV+KOK. 我可以大大聲咁講,
制作超水準. KOK拍攝同剪接都係超水準, 除左畫質比較矇之外, 連取景都遠道去到LATIPA
ENNIOR. 厲害!

先唔好講歌, 講樣, 金莎真係有九成似十八歲的酒井法子. 但係又帶住中國人的氣息,
脫俗. 我真係好鐘意佢張小嘴..好靚. 唱起歌上來的時候, 嘴型咬字的準繩, 又不失美觀,
絕對係後現代徐小鳳的美觀版. 亦可方便聽力障礙的人仕方便讀唇.

至於歌曲掣作, 如我所說, 市面上充積住都係口水歌, 翻唱有幾好都無用, 我呢D缺乏希望的中年弱產人仕,
要的唔係成功人士成功之道, 而係清純少女令人充滿生機幻想的希望之..道...

雖然我唔知邊個係李志清,黃淑惠, 但我深信大家會話比竹找知佢地係乜Q資深大陸的音樂創作人,
當中創作過蘇洲河的原聲大碟, 愛在小人國主題曲的歌詞, 想入飛飛中的背景音樂等等..唔好咁同我講,
要話我知比較巨體少少.

呢兩隻碟(其實我唔知佢出左幾多隻碟), 全部的音樂, 編曲, 歌詞等小強全部推介,
可能係個人情懷, 大家買左唔O岩聽可以比埋我, 我用來當牆紙用.

當中一段令小強喊左出來, 真係喊左出來, 我唔知點解, 所以想問下大家點解. 呢一段VIDEO,
加埋首歌, 金莎演釋出從心裡面舒發出來的感覺, 情懷. 大家都有過呢D由個心度酸出來的回憶嘛?
DVD中看出她雙眼慢慢變紅, 辛酸委屈表情開始由心內慘出來, 再通紅一點, 淚水再凝固一點,
左多一點, 哭啦, 唱不出來了, 眼淚流出來了. 我曾幾何時令過幾多女人嚮咁近佢離眼淚一滴滴為我流下...我對佢地唔住.
我好對佢地唔住. 如果再有得比我揀, 我發誓唔會再令愛得我這樣深的女人為我而喊.
(醜女除外).