• 2620閱讀
  • 69回復

沈殿霞家中暈倒送院 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2007-10-14
引用第55樓火鳳凰2007-10-12 20:21發表的“”:
早餐每人食五六隻大閘蟹,認真富貴! [表情] [表情] [表情]

一餐(早餐) 吃五六隻大閘蟹..................

每次看畢...真是也真是令人訝異.....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2007-10-14
引用第55樓火鳳凰12-10-2007 20:21發表的“”:
早餐每人食五六隻大閘蟹,認真富貴! [表情] [表情] [表情]

有人送佐差不多成百隻蟹同一大袋冰鮮大蝦

四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2007-10-14
引用第56樓三郎12-10-2007 20:28發表的“”:
[表情] 佢早餐時間8點...不過係晚上

係早上

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2007-10-14
唔知係咪 d 大閘蟹細隻定係點,原來食過之後覺得無咩特別。

肉又唔算特別多,羔又唔算多。

唔怪得大閘蟹依家咁平啦 ( 依家養蟹多 )

一百蚊五隻左右,分分鐘平過水蟹。

大閘蟹用紫蘇葉一齊蒸 ...

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2007-10-14
引用第63樓層壓式BanQ2007-10-14 13:04發表的“”:
唔知係咪 d 大閘蟹細隻定係點,原來食過之後覺得無咩特別。
[表情] 肉又唔算特別多,羔又唔算多。
[表情] [表情] 唔怪得大閘蟹依家咁平啦 ( 依家養蟹多 )
.......

一百蚊五隻果d 梗係食到幾隻啦...

佢去九龍城(前一日俾傳媒影到)買果d 七兩蟹、八兩蟹,過百蚊一隻(我以前都買過),肉又多、羔又勁多,真係食兩隻已經飽到七彩,食三隻已經濟到暈!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2007-10-14
引用第64樓火鳳凰14-10-2007 16:55發表的“”:
佢去九龍城(前一日俾傳媒影到)買果d 七兩蟹、八兩蟹,過百蚊一隻(我以前都買過),肉又多、羔又勁多,真係食兩隻已經飽到七彩,食三隻已經濟到暈! [表情]

食過一次,不過係大陸,

我覺得肉唔算好好味,可能我本身唔太鍾意食蟹呢類海產。

離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2007-10-14
琴晚去親戚到食飯...班三姑六婆講開呢單野..

有個人講...係醫生叫肥姐任食的,可能真係就黎係甘先...
離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2007-10-15
引用第64樓火鳳凰2007-10-14 16:55發表的“”:
佢去九龍城(前一日俾傳媒影到)買果d 七兩蟹、八兩蟹,過百蚊一隻(我以前都買過),肉又多、羔又勁多,真係食兩隻已經飽到七彩,食三隻已經濟到暈! [表情]

其實係, 我覺得食兩隻左右已經夠數, 好滯好流
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2007-10-15
朋友上年請我食...我都一次過食左3隻...

唔洗錢會博命d....
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2007-10-15
引用第68樓sun2007-10-15 12:47發表的“”:
朋友上年請我食...我都一次過食左3隻... [表情]
唔洗錢會博命d.... [表情]

你唔驚肚痛呀

好寒涼喎, 我覺得紫蘇葉幫助不大