• 1626閱讀
  • 35回復

[轉貼]歌星唱無線斗零都無 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Desmond
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2007-11-13
引用第29樓麻凡2007-11-13 21:45發表的“”:
我懷疑佢的用心............
我唔係幫無線, 但我識d朋友係入面做, 最起碼mv唔會冇錢, 應該會有2000至數萬不等的製作費....
佢不斷咁唱衰前雇主, 而且仲有d係佢自己估甚或無中生有, 咁仲有咩機構同公司夠膽用佢呢? [表情]

有線.....
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2007-11-13
引用第29樓麻凡2007-11-13 21:45發表的“”:
我唔係幫無線, 但我識d朋友係入面做, 最起碼mv唔會冇錢, 應該會有2000至數萬不等的製作費....
佢不斷咁唱衰前雇主, 而且仲有d係佢自己估甚或無中生有, 咁仲有咩機構同公司夠膽用佢呢? [表情]

唔駛懷疑,佢既用心昭然若揭。

佢一出黎就係咁「敢言」既,我就服佢。兜痞左咁耐,出黎鬧下呢個串下個個搏見報!疑,意外發現,呢招得喎!d人受喎!唔理鬧又好讚又好,總之起碼有noise 哎!起碼人有記得自己哎。

於是同自己定左條咁既「路線」,殺出新血路………

「敢言」云云,說穿了,咪又係另一套既市場包裝。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2007-11-13
引用第25樓迪神2007-11-13 21:15發表的“”:
咩呀,互串架,成個節目句句有骨架~ [表情]

係咩?有個咁既節目咩?咪好精采?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2007-11-13

佢唔係講製作費喎
離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2007-11-13
不知為何,我覺得她很非精
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2007-11-14
引用第33樓軒軒~阿B2007-11-13 23:06發表的“”:
佢唔係講製作費喎

我只係講mv果part啫~
其實上勁歌或東華, 唔止歌星, 大部分藝員都"冇錢", 有d係tvb合約的, 咁當然冇錢, 因為當你係返工,
只會計你多一個show, 你果個月爆show咪有錢law~

而勁歌東華呀果d, 係冇錢, 但d人排隊申請上, 點解? 因為上勁歌等於幫自己賣廣告,
電視廣告幾貴呀, 仲係黃金時段有埋司儀介紹你, 分分鐘收返d歌星錢都大把人肯上,
東華果d, 你睇幾多騎呢總理自己捐錢比自己出鏡你就知價值係邊, 佢唔係歌星,
冇試過上節目前後的知名度有什麼變化, 佢只係自己"觀察", 再加自己意見, 再憤世嫉俗地批評,
情況有d似近來某好友, 不過佢d組織性較好, 所以會有不太知情和不了解她的人認同而已............