• 759閱讀
  • 14回復

驚天奪寶:世紀秘冊 (National Treasure: Book of Secrets) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2007-12-24
前幾日一上映已睇左...內容結論全部唔講...

不過要講既係...好值得入場睇...

套片我比90分架...

驚天奪寶:世紀秘冊 (National Treasure: Book of Secrets)
導演: 莊泰圖托(Jon Turteltaub)
主演: 尼古拉斯基治(Nicholas Cage), 戴安古嘉(Diane Kruger), 海倫美雲(Helen Mirren), 艾哈利斯(Ed Harris)
片種: 動作
級別: I
日期: 2007-12-20

荷里活超級賣座組合:《魔盜王》系列監製謝利畢咸瑪與影帝尼古拉斯基治,再次攜手炮製億萬特技動作鉅獻,今年聖誕強勢登場。首集原班台前幕後陣容悉數歸隊,再加入出爐影后《英女皇》海倫美雲、《真人SHOW》金像提名男星艾哈利斯,衝出美國全球尋寶。由華盛頓追到法國艾菲爾鐵塔;反轉巴黎後再硬闖英國白金漢宮,繼而潛入英國軍艦,甚至綁架美國總統,引爆翻天覆地的奪寶歷險!

當年行弒林肯總統刺客的筆記忽然出現,直指尋寶探險家加畢尼(尼古拉斯基治 飾)的高祖父為關鍵策劃人,令加畢尼一家蒙上史上最大惡名!為洗雪不白之冤,加畢尼展開環球追查,穿梭英、法、美,發現事件不但隱藏驚天陰謀,更牽涉史上最龐大寶藏。當中一切關鍵資料,全部紀錄在「總統秘冊」。「總統秘冊」記載全球驚世秘密,只有歷代總統才能過目。為了一窺秘冊內容,加畢尼不惜綁架總統,並引發連串跨國罪行,驚動全球諜報機關,成為各國特工頭號目標。加畢尼最後如何衝破特工精英的天羅地網,智破世紀懸謎,以挽回家族聲譽及掘出驚世寶藏?
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線笨M
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2007-12-24
係咪好好睇既先@@?
離線rBB
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2007-12-24
睇左.我比79..... 無冷場.有笑位.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2007-12-24
引用第2樓kobeBB2007-12-24 11:45發表的“”:
睇左.我比79..... [表情] 無冷場.有笑位.

欠1分才拿A∼
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2007-12-24
原來績集無跌watt 喎 搵日去睇先

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2007-12-24
引用第2樓kobeBB2007-12-24 11:45發表的“”:
睇左.我比79..... [表情] 無冷場.有笑位.

果1分失左係邊度呢??

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2007-12-24
引用第1樓笨M2007-12-24 11:36發表的“”:
係咪好好睇既先@@?

叫得你入場...都唔會差得去邊了...

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2007-12-24
續集好睇過原本果集嗎?

不過係唔係都一定會去睇!
離線雲雀
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2007-12-24
睇左~~~有期望下去睇, 結果都無失望!!

如果相比起第一集有少少地方差左.....但125分鐘戲絕無冷場!

大家對美國歷史有興趣必定要睇!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2007-12-24
引用第8樓雲雀2007-12-24 16:08發表的“”:
睇左~~~有期望下去睇, 結果都無失望!! [表情] [表情]
如果相比起第一集有少少地方差左.....但125分鐘戲絕無冷場!

離線雲雀
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2007-12-24
引用第9樓sun2007-12-24 16:09發表的“”:
[表情] [表情]

上集個警察真係勁咩都知, 仲好有正義感呀~~~
離線rBB
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2007-12-24
引用第5樓sun2007-12-24 14:28發表的“”:
果1分失左係邊度呢?? [表情]

反白:

最尾個壞人好快變好人,好怪
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2007-12-29
好睇, 寶藏比第一集壯觀
但無第一集緊湊, 結局比較老土
最後個壞人變英雄..

不要忘記,足球是最快樂的!
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2008-01-01
冇睇過第一集o既我

都覺得唔錯

BB扣分o既地方,都係我唔太滿意之處
只愛足球
離線jin
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2008-01-05
我也是覺得還是第一集比較好看……