• 1227閱讀
  • 24回復

克勤唱好基本法被噓 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2008-02-14
引用第14樓智者2008-02-14 01:09發表的“”:
我真係覺得首歌好難聽(唔係因為內容) [表情]

咁無問題哎。正如我都唔係首首克勤既歌都鐘意者。

但你唔會一聽到首自己唔鐘意既歌就走去噓人咁無品係話?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線victor2006
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2008-02-14
引用第12樓freezefox2008-02-14 01:01發表的“”:
「基本法」首歌我覺得幾好聽哎!
作為一個香港歌手!佢肯「唱好」香港!好事黎者!有咩問題者?歲月風雲主題曲更加係佢近期既歌,點解唔唱得者?唔通真係同中國有關既野都唔可以講句「好」字!
.......

從首歌度睇,試問有邊個國家專登作首歌黎歌頌自己既法律??偏偏中國咁做,未免令人覺得hardsell,更甚者會懷疑佢想洗腦添..所以首歌咪令人反感囉~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2008-02-14
演唱會都係想睇金曲/流行曲姐

唱<基本法>難怪甘唔受歡迎喎
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2008-02-14
引用第16樓victor20062008-02-14 02:08發表的“”:
從首歌度睇,試問有邊個國家專登作首歌黎歌頌自己既法律??偏偏中國咁做,未免令人覺得hardsell,更甚者會懷疑佢想洗腦添..所以首歌咪令人反感囉~

全世界唔做又唔代表我地唔可以做wo...

所謂洗腦...其實都係統治手法一種...
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2008-02-14
引用第17樓ryan_kewell_72008-02-14 02:12發表的“”:
演唱會都係想睇金曲/流行曲姐 [表情]
唱<基本法>難怪甘唔受歡迎喎 [表情]

我覺得係想搞 gag 啫.....

同唱《惠元堂養陰丸》無咩分別
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2008-02-14
引用第19樓國球旗2008-02-14 02:16發表的“”:
我覺得係想搞 gag 啫.....
同唱《惠元堂養陰丸》無咩分別 [表情]
唱呢首我唸最少好過<基本法>既
離線victor2006
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2008-02-14
引用第18樓三郎2008-02-14 02:14發表的“”:

統治手法一種....但係咪令人反感囉
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2008-02-14
引用第16樓victor20062008-02-14 02:08發表的“”:

我相信會有!只係我地唔知者。你只要將佢視為一道推廣公民教育既歌!等同圾垃蟲呀,家計會呀個類宣傳歌曲一樣咪得囉。

由頭到尾,歌者無心,只係聽者有意者。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線Presto
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2008-02-14
引用第18樓三郎2008-02-14 02:14發表的“”:

北韓有架
偉大將軍金正日萬歲!
離線六如
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2008-02-17
引用第22樓freezefox2008-02-14 09:54發表的“”:
我相信會有!只係我地唔知者。你只要將佢視為一道推廣公民教育既歌!等同圾垃蟲呀,家計會呀個類宣傳歌曲一樣咪得囉。
.......

贊揚自己國家既歌真係多如繁星,點解呢首歌會比人吠呢?

再講,我真係有時覺得香港人好唔知足,自問阿爺對香港真係好到冇野講,難道作為一個中國人會係一個恥辱嗎?如果真係有禁既心態,我更會覺得呢個人會係一個國家既恥辱囉!

唉!