• 1539閱讀
  • 20回復

[攝影]花花世界 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線始希

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2008-10-18

[ 本文被始希在2008-10-18 10:32重新編輯 ]
離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2008-10-18
不好意思!! .又是用2 百位數的手機z6 拍攝下的照片...
( 我知道是品質不佳啦!! )

煩請包涵..^^..
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2008-10-18
其實你開咁多個topic 有咩意思?點解唔一個topic post 哂佢。人地都係咁。

開個「二百萬象手機影集」囉。

p.s 你d 相成日都out focus 既。即使係二百萬手機影既相,都唔會係咁架喎。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2008-10-18
引用第2樓freezefox2008-10-18 10:40發表的“”:
其實你開咁多個topic 有咩意思?點解唔一個topic post 哂佢。人地都係咁。
開個「二百萬象手機影集」囉。
.......
沒有防手震..沒辦法.....@@...
如果要騙帖..人家乾脆在星星區開一天3 帖算了..@@...
OK!! 下一帖開吧.....
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2008-10-18
引用第3樓始希2008-10-18 10:49發表的“”:
沒有防手震..沒辦法.....@@...
如果要騙帖..人家乾脆在星星區開一天3 帖算了..@@...
OK!! 下一帖開吧.....

同有冇防手震有咩關係?

你成日手震架咩?

離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2008-10-18
引用第4樓freezefox2008-10-18 11:25發表的“”:
同有冇防手震有咩關係?
.......
問題是 out focus ....
我也沒辦法.........
如果可以不out focus ....
我也不想如此....
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2008-10-18
引用第5樓始希2008-10-18 11:32發表的“”:
問題是 out focus ....
我也沒辦法.........
如果可以不out focus ....
我也不想如此....

你似乎都未明我講咩……

OUT FOCUS 唔係部機既問題。係你既問題。至於咩問題,我都唔知,因為我唔知你究竟係點影相既。但可以好肯定,即使部機只有200 萬象數,都唔會OUT FOCUS 架。呢個唔係理由黎架。我部手機得一百三十萬象添,我成個德國之行都係用佢黎影,絕無OUT FOCUS!

請記住,數碼相機剛剛面世個陣,部部都係得二百萬象架咋。咁個個年代影既相豈非全部都唔見得人?

你每次就係賴部機,從來唔檢討自己既攝影方法,所以你一直都無進步。每次都貼D OUT FOCUS既相出黎比大家「欣賞」。

離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2008-10-18
引用第6樓freezefox2008-10-18 11:40發表的“”:
你似乎都未明我講咩……
OUT FOCUS 唔係部機既問題。係你既問題。至於咩問題,我都唔知,因為我唔知你究竟係點影相既。但可以好肯定,即使部機只有200 萬象數,都唔會OUT FOCUS 架。呢個唔係理由黎架。我部手機得一百三十萬象添,我成個德國之行都係用佢黎影,絕無OUT FOCUS!
請記住,數碼相機剛剛面世個陣,部部都係得二百萬象架咋。咁個個年代影既相豈非全部都唔見得人?
你每次就係賴部機,從來唔檢討自己既攝影方法,所以你一直都無進步。每次都貼D OUT FOCUS既相出黎比大家「欣賞」。
.......

我明不明有什麼關係..??
照相是為興趣而照.......
景色美麗與否也因人而異
有人欣賞也有不欣賞..
沒關係...我不勉強..@@..
所謂攝影方法是什麼??
我手機只有一按鈕..
按下就是照相..
我已經盡量保持自己不手抖了...
( 用膝蓋承托)
照出來如此...我也沒辦法..@@..

還有..希望閣下不要再用比較來衡量別人長短.
.閣下是閣下
我是我.
生活環境 性格 性別 ....等大大不同....
我明白閣下"部手機得一百三十萬象添,我成個德國之行都係用佢黎影,絕無OUT FOCUS!"

是閣下的技術精堪...務必精益求精..的心情
但煩請閣下不要要求只要求偶爾照下有趣可愛的
希望予大家分享的人..與閣下同樣!!

閣下一點也沒有改變.....
要求自己同時苛求別人!!
離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2008-10-18
又請教閣下一事..
閣下於我的節節追逼是基於是什麼原因??
我已經一再退讓了....
閣下
還要求些什麼啊??
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2008-10-18
引用第8樓始希2008-10-18 11:58發表的“”:
又請教閣下一事..
閣下於我的節節追逼是基於是什麼原因??
我已經一再退讓了....
閣下
還要求些什麼啊??

你有被害妄想症架?

家下你d 相係咪out focus先?我講既係咪事實先?

唔係話一定要影好靚既相先可以post 上黎,不過,唔該你post 個陣都先諗一諗,你究竟想同大家分享d 咩?正常人貼相,一係就佢影既相好靚,想比人欣賞佢既相既美感。一係就相既內容有特別意思,想同人分享下佢既相既一d特別既野。

你呢?相靚?呢樣都唔駛討論啦。

內容?你影幾隻福娃,想同我地分享d 咩?d 福娃好q 呀?你影幾幅周街都見既花,仲要out 哂focus 既,想同我地分享d 咩?d 花好特別?定係你既「冒太奇」攝影技巧?

之前仲有一大堆地鐵站呀,超級巿場呀………完全唔知你想分享d 咩。就連你自己都唔知。次次都無分享,淨係打句:「抱歉,二百萬象手機影既,係咁樣衰架啦!」你究竟係想表達d 咩?你d 相究竟想表達d 咩?

你唔係想反覆證,用二百萬手機影相就一定係影到好似你咁係話?

所以我話,你不如一個topic 包哂佢,改名做「生活點滴」,咁你post 咩相我都唔理得你。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2008-10-18
引用第7樓始希2008-10-18 11:54發表的“”:
我明不明有什麼關係..??
照相是為興趣而照.......
景色美麗與否也因人而異
有人欣賞也有不欣賞..
.......

你要明白,用二百萬象素既手機都可以影到好似你咁既「質素」既,唔係太多人有本事做到架咋。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2008-10-18
仲有,你開topic 只可以接受讚美?唔能夠接受批評!

事實放係眼前,你d 相勁 out focus!連「一般」既水準都不如。全部係唔合格既作品。一般而言,只會delete 左佢再影過。

宜家我批評你影得差,係坦白!係唔想合埋眼講d 違心既說話。當然,真實既說話從來都係梗耳既,我都明。

離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2008-10-18
引用第9樓freezefox2008-10-18 12:08發表的“”:
[表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]
.......
我有沒有被害妄想症..我不知道
不過 閣下有強制別人接受的性格毛病.
我就知道了...^^...
永遠都是用自己觀點去衡量別人..
自己認為不好..
就認為他人也一定感覺不好..
最重要是...總是挑他人錯處 ..
又愛命令他人......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2008-10-18
引用第12樓始希2008-10-18 12:14發表的“”:
我有沒有被害妄想症..我不知道
不過 閣下有強制別人接受的性格毛病.
我就知道了...^^...
永遠都是用自己觀點去衡量別人..
自己認為不好..
.......

你接唔接受,邊到我強制?版主唔話你違規,你日日開三個咁既topic 都得架。

不過,咁唔代表我唔可以批評。

咁d 相係差喎。

咁 我係唔知你 透過呢d 相想同我地分享d 咩喎。你自己都無分享過任何野啦!

以上兩點係我對你既批評,但都係事實喎。

離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2008-10-18
引用第11樓freezefox2008-10-18 12:12發表的“”:
仲有,你開topic 只可以接受讚美?唔能夠接受批評!
事實放係眼前,你d 相勁 out focus!連「一般」既水準都不如。全部係唔合格既作品。一般而言,只會delete 左佢再影過。
宜家我批評你影得差,係坦白!係唔想合埋眼講d 違心既說話。當然,真實既說話從來都係梗耳既,我都明。 [表情] [表情] [表情] [表情]

我重來沒有覺得自己照相很好..
在回言中已經聲明..
我純粹為興趣而照相...

我又發現閣下新的性格毛病...
扭曲他人的言語涵意..!!
抬高自己...

不過..算了...每回有所口舌爭議.
總是我退讓的嘛....
閣下要面子嘛..
我明白的