• 3459閱讀
  • 80回復

[玩具]2009新幪面超人--- Decade [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2009-05-02
三郎有無大特寫既相呀
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線gx1
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2009-05-13
引用第10樓三郎2009-05-13 20:44發表的“”:
[表情] 第16用電王d卡仲好笑..

krl有16啦?

呢度有topic, 轉返呢度傾
離線gx1
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2009-05-13
三郎係rider fans?

有無睇晒所有系列?
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2009-05-13
引用第61樓gx12009-05-13 20:47發表的“”:
krl有16啦?
呢度有topic, 轉返呢度傾 [表情]

上網睇左少少姐
http://www.youtube.com/watch?v=L_85OtWQrFk
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2009-05-13
引用第62樓gx12009-05-13 20:48發表的“”:
三郎係rider fans? [表情]
有無睇晒所有系列?

我有龍騎至到kiva
離線gx1
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2009-05-13
引用第64樓三郎2009-05-13 20:49發表的“”:
我有龍騎至到kiva

我由kabuto開始睇, 不過睇到3x頂唔順

仲有電王同kiva未睇
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2009-05-13
引用第65樓gx12009-05-13 20:51發表的“”:
我由kabuto開始睇, 不過睇到3x頂唔順 [表情]
仲有電王同kiva未睇 [表情]

kabuto爛尾 我都勉強睇

kiva最後變左做港劇

十個裡面應該 古加、龍騎、電王、555最好睇
離線gx1
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2009-05-13
引用第66樓三郎2009-05-13 20:54發表的“”:
kabuto爛尾 [表情] 我都勉強睇
kiva最後變左做港劇
.......

響鬼呢? 我有個朋友話超悶

而家decade都唔錯, 幾過癮
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2009-05-13
引用第67樓gx12009-05-13 20:56發表的“”:
響鬼呢? 我有個朋友話超悶 [表情]
而家decade都唔錯, 幾過癮 [表情]

響鬼我都無睇,太高深

decade ok既係搵唔番d原主角姐。
離線gx1
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2009-05-13
引用第68樓三郎2009-05-13 20:58發表的“”:
[表情] 響鬼我都無睇,太高深
[表情] decade ok既係搵唔番d原主角姐。

岩晒我呢d無咩睇過其他rider既人, 除左天道其他都唔識
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2009-05-13
引用第69樓gx12009-05-13 21:01發表的“”:
岩晒我呢d無咩睇過其他rider既人, 除左天道其他都唔識 [表情]

甘你又岩既

btwDecade天道同原本應該差好遠
離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2009-05-17
有2章登場原角色謠言

渡會再度登場,還會變身。

到底還有多少人登場呢?

環遊九個世界後,海東 (DIEND) 說出收集寶物的目的及理由。回到夏海的世界與『最強的RIDER』作戰,然後去士的世界。RIDER大戰在那裡正式開始!

以後,非常受大家歡迎的草加、地獄兄弟及始會再登場。
始登場會很厲害及粗野…

不太清楚753會真人演出或隻是聲演,大概流傳會真人演出。
淺倉威到現在沒有演出的情報。螃蟹先生(應指幪面超人利刃) 亦不太確實。

直接的說,海東隻不過想把手上的各種寶物換上更加寶貴的寶物,一般認為大概是昭和RIDER的卡。

之後,每個系列正編的最終BOSS或會成為COMPLETE FORM的餌。
例如Arch Orphnoch (555 王)、Daguba (0號)等。

椿隆之"現時"沒有打算演出,今後或者會改變主意喲。
因為大SHOCKER的怪物能使他再生,請放心。

不過到最後,,乾巧確定演出。

終於明白KIVA的信息嗎?
士去完所有的世界後,返回夏海的世界。
但是,多得鳴瀧,夏海的世界已經被破壞了。

士的世界開始融合。令人難以置信的是,往後登場的幪面超人,並不是之前士在平行世界遇到的那些山寨貨,而是原世界登場的幪面超人。

如今確認登場的幪面超人:
渡/KIVA (瀨戶 康史)、名護/IXA (加籐 慶祐)、音也/DARK KIVA (武田 航平)
侑鬥/ZERONOS (中村 優一)
加賀美/GATACK (佐籐 祐基)、矢車/KICK HOPPER (德山 秀典)、影山/PUNCH HOPPER (內山 真人)
イブキ/威吹鬼 (渋江 讓二)、ザンキ/斬鬼 (松田 賢二)
始/CHALICE (森本 亮治)
巧/FAIZ (半田 健人)、三原/DELTA (原田 篤)
淺倉/王蛇 (萩野 崇)
翔一/AGITO (賀集 利樹)

……並且,最令人驚喜的是天道(KABUTO)及吾郎(G)也予定登場。
-----
紅爸以DARK KIVA身份登場
武田 航平在自己的BLOG確定左20同21話回來

劇場版謠言
以下未确認
大修卡首領是士
消滅别世界來打,率大修卡入侵别世界過程中,失憶
家業被シャドームーン趁勢入手
他有個妹妹
大修卡幹部名單傳聞
死神博士、地獄大使、デストロン幹部(ドクトルG?)
シャドームーン、大神官ビシュム、ジャーク将軍
            ★ 我敢想敢做、我有我超型態度 ★  

離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2009-05-17
估唔到真係出原主角
離線gx1
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2009-05-17
呢個係劇場版定decade season 2?
離線gx1
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2009-05-17
btw, 有呢堆真係正

天道(KABUTO)、加賀美/GATACK (佐籐 祐基)、矢車/KICK HOPPER (德山 秀典)、影山/PUNCH HOPPER (內山 真人)