• 2072閱讀
  • 29回復

[意見]會員相薄與光影留情的功能... [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2008-12-18
引用第13樓sun2008-12-18 17:14發表的“”:
光影作品都可以有主題+感想架喎... [表情]

但果d一定係相為重點
感想次之

你提及o既遊記則相反
相係輔助,內容感想為重點
只愛足球
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2008-12-18
引用第15樓迪克2008-12-18 17:18發表的“”:
但果d一定係相為重點
感想次之
你提及o既遊記則相反
.......

不過當要login先至睇倒的話...

會員相薄版係唔係同之前一樣都係要到某一level至入得?
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2008-12-18
我都贊成迪克既講法。

而且,遊記個類有個明確主題。好容易歸納為私人相薄。

但一般風景、花草………隨意隨心,無咩特定主題。分亨既主題係相片多於相片之內既故事。我覺得屬於光影留情多d。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2008-12-18
引用第16樓sun2008-12-18 17:28發表的“”:

一向都係架。唔係咩?

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2008-12-18
引用第16樓sun2008-12-18 17:28發表的“”:

會員區要中級以上先睇到
只愛足球
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2008-12-18
引用第19樓迪克2008-12-18 17:31發表的“”:

會員區要中級以上先睇到

咁如果我去迪士尼...

期間都係影下花花草草...風景...機動...etc...但當中又講下d趣事...

係唔係都算會員相薄內呢?

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2008-12-18
引用第18樓freezefox2008-12-18 17:29發表的“”:
一向都係架。唔係咩?

我唔知會唔會同login左...就全部一樣...

我只知日記可以自己set權限囉...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2008-12-18
引用第20樓sun2008-12-18 17:34發表的“”:
咁如果我去迪士尼...
期間都係影下花花草草...風景...機動...etc...但當中又講下d趣事...
.......

其實你講黎講去都係唔想係光影到post 相者。咁你咪加個名比佢「大埔一日遊」囉………

不過,以上都係我同迪克既理解同意見,未必等如版主既睇法。最好都等佢入埋黎發表意見。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2008-12-18
引用第22樓freezefox2008-12-18 17:49發表的“”:
其實你講黎講去都係唔想係光影到post 相者。咁你咪加個名比佢「大埔一日遊」囉………
.......

又係你叫我開post問功能...但又估埋我想點...

你究竟想點?

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2008-12-18
不過都唔代表你講中我想點...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2008-12-18
引用第23樓sun2008-12-18 17:57發表的“”:
又係你叫我開post問功能...但又估埋我想點...
.......

兩件事黎架喎。

我支持開post問,係因為呢樣野的確需要厘定清楚。咁版主執行版務個陣先有一個準則比佢做野。

但我見你既回應入面,都係想「引導」我地歸納某一個「答案」者。我咪另外比個意見囉。

兩者有衝突咩?

仲有,呢樣野唔存在有咩估唔估你想點。我無咩需要估。我只係講出某d 想法。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2008-12-19
引用第22樓freezefox2008-12-18 17:49發表的“”:
不過,以上都係我同迪克既理解同意見,未必等如版主既睇法。最好都等佢入埋黎發表意見。
.......

我有無再post相呢?

引用第25樓freezefox2008-12-18 18:09發表的“”:

兩件事黎架喎。

我支持開post問,係因為呢樣野的確需要厘定清楚。咁版主執行版務個陣先有一個準則比佢做野。

但我見你既回應入面,都係想「引導」我地歸納某一個「答案」者。我咪另外比個意見囉。

兩者有衝突咩?

仲有,呢樣野唔存在有咩估唔估你想點。我無咩需要估。我只係講出某d 想法。

.......

引導左你去邊度?

仲有.."講黎講去"...係表示我既意向...並無意圖"引導"你地...

既然我既意向係咁...當然有講野既必要...咁又算係引導你地?

即係我只需開個topic問版主...其他問題唔駛出聲...

或許無估我...因為你係直情話我引導緊你地...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2008-12-19
亞可係唔係睇唔倒呢度?

離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2008-12-19
岩岩睇到

光影留情呢個版開左之後, 如果係影風景, 又或者有人像但係重點係影相質素同技巧,
我都會將呢d topic移去o個度..

咁當然, 好友呢個壇唔大, post親相既都係熟人, 如果有額外要求唔好移文,
當然可以酌情處理^^

有無人反對?
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2008-12-19
引用第28樓2008-12-19 11:48發表的“”:
岩岩睇到
光影留情呢個版開左之後, 如果係影風景, 又或者有人像但係重點係影相質素同技巧, 我都會將呢d topic移去o個度..
咁當然, 好友呢個壇唔大, post親相既都係熟人, 如果有額外要求唔好移文,
當然可以酌情處理^^
有無人反對?
.......

總之你認為的...就以你既意向行事...

我自己都會以呢兩方面去區分...

thanks...