• 2823閱讀
  • 34回復

[意見]有關投票功能的問題 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2008-12-18
你唔去打政府工簡直係浪費...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2008-12-18
引用第15樓sun2008-12-18 18:05發表的“”:
你唔去打政府工簡直係浪費... [表情]

我重視體制。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2008-12-18
引用第14樓freezefox2008-12-18 18:01發表的“”:
若然大家覺得個投票功能係有用,正確程序,應該係先討論是否重開,決定左重開,再討論用咩方法重開(即係先申請,後開放;定係一早開放,但用之前要申請)。
宜家係調轉左個程序,但從來無討論、議定、拍板既情況下,突然改變一項論壇早已議決既既定方案(廢除投票功能)。呢個先係真正問題所在!

即時投個票咪知道結果囉
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2008-12-18
引用第17樓雲佬2008-12-18 18:11發表的“”:
即時投個票咪知道結果囉

都要有人正式提出動議,再有好幾位版主或資深會員和議,先值得攞出黎作「管理層投票」或「全民投票」。若然一講出黎大家都覺得唔應該咁做既,仲駛咩投票呢?始終,我地唔係討論一項新政策,而係一項既定政策。

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2008-12-18
引用第14樓freezefox2008-12-18 18:01發表的“”:
若然大家覺得個投票功能係有用,正確程序,應該係先討論是否重開,決定左重開,再討論用咩方法重開(即係先申請,後開放;定係一早開放,但用之前要申請)。
宜家係調轉左個程序,但從來無討論、議定、拍板既情況下,突然改變一項論壇早已議決既既定方案(廢除投票功能)。呢個先係真正問題所在!

相類似情況,muly 已經開左 topic 俾左個「技支版版主」名份俾桶笑
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=64133
但已經過左2個月,桶笑仍然以「壇主」招牌示人
呢個問題係咪都要正視呢
離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2008-12-18
引用第18樓freezefox2008-12-18 18:13發表的“”:
都要有人正式提出動議,再有好幾位版主或資深會員和議,先值得攞出黎作「管理層投票」或「全民投票」。若然一講出黎大家都覺得唔應該咁做既,仲駛咩投票呢?始終,我地唔係討論一項新政策,而係一項既定政策。

不過, 反之我覺得投票功能無乜特別作用, 可能只有嚮版務呢個版對投票功能有需要
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2008-12-18
引用第19樓國球旗2008-12-18 18:15發表的“”:
相類似情況,muly 已經開左 topic 俾左個「技支版版主」名份俾桶笑
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=64133
呢個問題係咪都要正視呢

請另外topic 討論。一個topic 講唔到咁多野。

離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2008-12-18
引用第19樓國球旗2008-12-18 18:15發表的“”:
呢個問題係咪都要正視呢

桶笑話過下次backup會轉 唔記得左幾時back up~
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2008-12-18
係唔係技術上既問題??

呢個topic好似有講...

http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=40750
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2008-12-18
引用第23樓迪神2008-12-18 18:57發表的“”:
係唔係技術上既問題??
呢個topic好似有講...
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=40750

呢個topic 更加證明左:

1. 投票功能一向係廢除!呢個係管理層最高指令!

2. 技支版版主曾經「申請重開」!

3. 無人確認可以重開,討論去到一半就不了了之。咁即係,一切應該維持原判!

咁點解係申請未得批準之下,有人可以完全莫視既定政策!自己走去重開呢個功能?

離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2008-12-18
個投票功能我一早set左係閂的,但係已經閂左佢之後,我用測試戶口試都仍然用到,呢個唔存在我擅自開既問題

會員級別果度係set哂唔得
但係係版面設定果度
係無得set唔開得的

亦試過將所有會員設定入面既投票選項都關左
之後都唔得

版面仍然出左新投票果個icon
禁落去都仲出到投票文

個程式上既問題我都係官網剛剛再出文問點解會咁樣

方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2008-12-18

睇唔到呢個功能既?

呢個個別版區既setting定係會員級別既setting來架?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2008-12-18
引用第26樓迪神2008-12-18 20:14發表的“”:
睇唔到呢個功能既? [表情]
呢個個別版區既setting定係會員級別既setting來架?

果個係會員級別果度的

而家所有會員級別果個setting都係關的

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線hohoho2
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2008-12-18

其實係唔係要tick左左面果o的方格先生效架
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2008-12-18
引用第28樓hohoho22008-12-18 22:26發表的“”:
其實係唔係要tick左左面果o的方格先生效架 [表情]

左面果個check box係跨項橫向操作

即係一tick果個option

就可以同時對多版/會員組一次過set同一樣既設定..........

垃圾桶四Be