• 2838閱讀
  • 34回復

[意見]有關投票功能的問題 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2008-12-18
有關投票功能,以往一直既做法係唔容許會員係未經批準下開投票topic。當其時係成個功能除消左,唔比人用。但有會員提出宜家呢個功能係開放哂出黎。雖然話版規唔比,但又同時容許會員隨意可以開,似乎於理不合。

建議廢除有關功能。以免製造不必要既誤會同麻煩。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2008-12-26
引用第33樓科高2008-12-26 02:13發表的“”:
您都回得幾快架播 [表情] [表情]
您意思係,不知規則的人仍有機會開到投票,RIGHT?

係...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2008-12-26
引用第32樓迪神2008-12-26 02:10發表的“”:
應該係set唔到唔用投票功能... [表情]

您都回得幾快架播

您意思係,不知規則的人仍有機會開到投票,RIGHT?
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2008-12-26
引用第31樓科高2008-12-26 02:03發表的“”:
究竟而家個進展係咪好似老狐講咁呀?
係咪即係大家都認同唔應該在系統上SET到比人可以隨意使用投票功能,只係技術上未搞掂???

應該係set唔到唔用投票功能...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2008-12-26
引用第30樓freezefox2008-12-19 15:24發表的“”:
即係系統有漏動啦。
若然如此,應該可以向有關方面查詢,要求協助及解決。應該唔係咩咁難既一件事者。
.......

究竟而家個進展係咪好似老狐講咁呀?

係咪即係大家都認同唔應該在系統上SET到比人可以隨意使用投票功能,只係技術上未搞掂???
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2008-12-19
即係系統有漏動啦。

若然如此,應該可以向有關方面查詢,要求協助及解決。應該唔係咩咁難既一件事者。

程式既然都設定左可以set 唔比會員起動投票功能。但選用左之後,會員仍然可以起動呢個功能。咁就幾乎肯定係程式出左問題啦(當然,都有可能你桶少你攪錯左某d 制,set 錯左,不過我相信呢個機會都幾微囉……)。

即係,結論我地仍然會以廢除投票功能為大前題,尋求有關協助,然後盡快處理。係咪應該咁講呀?

離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2008-12-18
引用第28樓hohoho22008-12-18 22:26發表的“”:
其實係唔係要tick左左面果o的方格先生效架 [表情]

左面果個check box係跨項橫向操作

即係一tick果個option

就可以同時對多版/會員組一次過set同一樣既設定..........
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線hohoho2
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2008-12-18

其實係唔係要tick左左面果o的方格先生效架
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2008-12-18
引用第26樓迪神2008-12-18 20:14發表的“”:
睇唔到呢個功能既? [表情]
呢個個別版區既setting定係會員級別既setting來架?

果個係會員級別果度的

而家所有會員級別果個setting都係關的

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2008-12-18

睇唔到呢個功能既?

呢個個別版區既setting定係會員級別既setting來架?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2008-12-18
個投票功能我一早set左係閂的,但係已經閂左佢之後,我用測試戶口試都仍然用到,呢個唔存在我擅自開既問題

會員級別果度係set哂唔得
但係係版面設定果度
係無得set唔開得的

亦試過將所有會員設定入面既投票選項都關左
之後都唔得

版面仍然出左新投票果個icon
禁落去都仲出到投票文

個程式上既問題我都係官網剛剛再出文問點解會咁樣

垃圾桶四Be
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2008-12-18
引用第23樓迪神2008-12-18 18:57發表的“”:
係唔係技術上既問題??
呢個topic好似有講...
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=40750

呢個topic 更加證明左:

1. 投票功能一向係廢除!呢個係管理層最高指令!

2. 技支版版主曾經「申請重開」!

3. 無人確認可以重開,討論去到一半就不了了之。咁即係,一切應該維持原判!

咁點解係申請未得批準之下,有人可以完全莫視既定政策!自己走去重開呢個功能?

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2008-12-18
係唔係技術上既問題??

呢個topic好似有講...

http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=40750
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2008-12-18
引用第19樓國球旗2008-12-18 18:15發表的“”:
相類似情況,muly 已經開左 topic 俾左個「技支版版主」名份俾桶笑
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=64133
但已經過左2個月,桶笑仍然以「壇主」招牌示人
呢個問題係咪都要正視呢

桶笑話過下次backup會轉 唔記得左幾時back up~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2008-12-18
引用第19樓國球旗2008-12-18 18:15發表的“”:
相類似情況,muly 已經開左 topic 俾左個「技支版版主」名份俾桶笑
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=64133
但已經過左2個月,桶笑仍然以「壇主」招牌示人
呢個問題係咪都要正視呢

請另外topic 討論。一個topic 講唔到咁多野。