• 3941閱讀
  • 93回復

[電影]天使與魔鬼 (Angels & Demons) ... [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線victorally
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2009-05-17
引用第44樓大少*2009-05-17 01:43發表的“”:
有條友叫摩連奴tim [表情]

That's right
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2009-05-17
我覺得好睇過da vinci code
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2009-05-18
我覺得故事內容唔夠da vinci code 的精彩...
但爆炸果一刻又好震撼...

一睇就知果件係奸的啦...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2009-05-19
今日睇左..真係幾好睇..一個鍾殺你一個
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2009-05-19
終於睇完本書,可以去睇戲……

老實講,本書就 da vinci code 好睇過佢,的 puzzles 比較多元化,呢本就比較簡單同千篇一律……
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2009-05-21
引用第42樓Con仔2009-05-17 01:13發表的“”:
好多球星名...仲有某演員好似一個踢緊找卡數既球星 [表情]

damien duff
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

離線rioferdy4
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2009-05-21
引用第49樓火鳳凰2009-05-19 21:42發表的“”:
終於睇完本書,可以去睇戲…… [表情]
老實講,本書就 da vinci code 好睇過佢,的 puzzles 比較多元化,呢本就比較簡單同千篇一律…… [表情]

seriously?? I think A&D lot better than da vinci.....those puzzle made me mad
illuminati is more interesting haha
p.s. the book i mean
[ 本文被tintus在2009-05-21 06:43重新編輯 ]
離線rioferdy4
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2009-05-21
引用第50樓sakura_32120042009-05-21 00:01發表的“”:
damien duff [表情] [表情] [表情]

yea !!我以為係佢...
離線victorally
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2009-05-21
引用第50樓sakura_32120042009-05-21 00:01發表的“”:
damien duff [表情] [表情] [表情]

煙產
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2009-05-21
引用第51樓tintus2009-05-21 06:38發表的“”:
seriously?? I think A&D lot better than da vinci.....those puzzle made me mad
illuminati is more interesting haha
.......

咦,真係?

我反而覺得 angels and demons 既 puzzle 千篇一律,冇乜好睇……

而且聽人講套戲好睇既原因係因為著重係 action 而唔係 puzzle,所以先好睇……
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2009-05-21
引用第54樓火鳳凰2009-05-21 14:00發表的“”:
咦,真係?
我反而覺得 angels and demons 既 puzzle 千篇一律,冇乜好睇……
.......

我都覺得係...

離線Con仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2009-05-21
引用第54樓火鳳凰2009-05-21 14:00發表的“”:
咦,真係?
.......

我無睇da vinci code,我想知你地既角度睇,呢套戲d解迷算唔算ridicule?

[反白含小量劇情]因為果d angel指路好似好巧合咁....
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2009-05-21
引用第56樓Con仔2009-05-21 17:03發表的“”:
我無睇da vinci code,我想知你地既角度睇,呢套戲d解迷算唔算ridicule?
[反白含小量劇情]因為果d angel指路好似好巧合咁.... [表情] [表情]

我仲未去睇套戲,所以只可以用書既角度黎答你︰

果 d sculpture 同埋 angels 全部都係 bernini 既傑作。bernini 係十七世紀名宗教雕刻家,但書中話佢其實暗地裡係 illuminati 既人,所以 angels 指路並唔係巧合,而係 illuminati 專登透過 bernini 製造出黎既一條 path of illumination。而呢條 path of illumination 其實係一個 map,最終點就係 church of illumination,illuminati 聚會既地方。呢個 map 係方便當時參予聚會既科學家能夠搵到聚會既地點。

至於點解我話的 puzzle 流於千篇一律同簡單,因為你只要搵到第一個 marker 同埋知道要跟住 angels 指路,你就好容易揾到第二個 marker,一路搵落去都無難度,咁不如第一個 marker 就指向終點,唔需要阿茂整餅咁整一堆只要花少少時間就一定搵到既 markers……
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2009-05-21
引用第57樓火鳳凰2009-05-21 17:44發表的“”:
我仲未去睇套戲,所以只可以用書既角度黎答你︰

佢本書話最尾四河噴泉個指示其實好難get 到喎

同埋天使所指ge 方向係pass through 好多間church, 你要有番咁上下知識先揾到係邊間
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2009-05-21
引用第58樓pongpong1232009-05-21 18:19發表的“”:
佢本書話最尾四河噴泉個指示其實好難get 到喎
.......

同水有關麻...當然是有水既地方吧...

做戲咁做啦... 邊個咁犀利可以在一小時內搵出'正確'既位置...

同埋仲要開快車而無人撞親...