• 4056閱讀
  • 51回復

[論壇公佈]有好消息,好友論壇最新流量數據 - 200905 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線垃圾桶

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2009-05-30
各位會員,

新伺服器經過7個月的運作,今日翻查紀錄

小弟欣然宣佈,好友流量已恢復壞機前的情況

由1/5至29/5期間,好友一個月內的點擊率共達到403萬人次

並根據alexa的統計,好友首次進入香港頭5000名的網站 (4,639)

期望大家繼續同心協力,建設好友

============================
同時都有一點有趣數據分享一下

原來網友之中,進入好友之前,都曾經查看過以下的網站

*   43.31%     yahoo.com
  * 14.96% hkgolden.com
  * 11.81% wangye173.com <- 此為search engine,不用理會
  * 11.02% uwants.com
  * 5.51% facebook.com
  * 5.51% youtube.com
  * 3.94% espn.go.com
  * 3.94% megaclick.com <- 此為search engine,不用理會 (PS. 大家要行下d anti spyware program了 )

好友當然有比其他地方更有可取之處的
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2009-06-03
我反而覺得,乜真係更多人入黎會有問題咩?

問題係要黎解決,唔係去逃避。
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線nealtsang
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2009-06-03
引用第49樓垃圾桶2009-06-03 17:39發表的“”:
我會覺得Professional重要過popular
一個brandname重要d

Support
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2009-06-03
引用第48樓nealtsang2009-06-03 17:28發表的“”:
I think now is a good time to discuss, what way we will go, be popular or be professional?
If we ask for advertisment, at least, we should tell the customer about our positioning.

我會覺得Professional重要過popular

一個brandname重要d

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線nealtsang
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2009-06-03
I think now is a good time to discuss, what way we will go, be popular or be professional?

If we ask for advertisment, at least, we should tell the customer about our positioning.
離線kcwjames25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2009-06-03
Very Good !
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2009-06-02
引用第45樓tl91892009-06-02 12:32發表的“”:
細有細好∼∼~ 咁關係會好d close d
少廣告都好~∼ 咁會load 得快d
呢個係我仍然留係好友既原因~~
雖然做唔到大壇,但我覺得好友既質素絕對係好過好多大壇~
.......

好友而家係無廣告的

最多都係會google ad + 一條468*60既banner

不過所有廣告,都係等好友有基礎先啦

當然,係唔係真係賣既,都係等muly決定啦,我呢d small potato都係

垃圾桶四Be
離線tl9189
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2009-06-02
細有細好∼∼~ 咁關係會好d close d
少廣告都好~∼ 咁會load 得快d
呢個係我仍然留係好友既原因~~

雖然做唔到大壇,但我覺得好友既質素絕對係好過好多大壇~
我覺得要上頭一百、頭五十,搞大佢未必係惟一方法,搞得佢更有質素我覺得會仲好~

成為一個名牌~ 高級既論壇~
離線BBF
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2009-06-02
爽啦啦~
離線Kun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2009-06-01
有無人系甜網過來??
離線weijian1988
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2009-06-01
恭喜了
離線him
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2009-05-31
死啦..之前上咩網都知..
上h網咪...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2009-05-31
引用第27樓蕃薯廠2009-05-30 02:26發表的“”:
不過, 唔好介意我自私, 其實我唔係咁想BFF 攪得太大, 始終呢度係以玩YFF或足球既網友為主的網站, 若果攪得太大眾化, 我怕會冇左好友本身既特色。 最重要的是, 不同的人多了, 人情味或會少了~ [表情]

引用第38樓基斯坦奴2009-05-30 19:40發表的“”:

我唔想好友咁多不智既球迷...三九唔埋兩日就嘈...
依家就十足個家庭咁..好好 [表情]

冇錯,樹大有枯枝

太多人既話,我驚會變左其他論譠咁
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2009-05-30
但係要進入冰河時期lu....
離線基斯坦奴
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2009-05-30
引用第27樓蕃薯廠2009-05-30 02:26發表的“”:
不過, 唔好介意我自私, 其實我唔係咁想BFF 攪得太大, 始終呢度係以玩YFF或足球既網友為主的網站, 若果攪得太大眾化, 我怕會冇左好友本身既特色。 最重要的是, 不同的人多了, 人情味或會少了~ [表情]

我唔想好友咁多不智既球迷...三九唔埋兩日就嘈...
依家就十足個家庭咁..好好