• 1667閱讀
  • 34回復

[攝影]ANNA SUI 鵰花傢俬 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2009-06-09
引用第14樓sun2009-06-09 15:18發表的“”:
而家d野平左...
但d design house收費唔係講平...係講service...講質素...
.......

應該唔駛二千蚊卦..
我而加做緊果度又係勁多花線勁多pattern...
係花線叫人做...人工野貴lor...
但係放哂係個櫃之後除番開...應該..唔駛哩個數...卦...
離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2009-06-09
引用第12樓freezefox2009-06-09 14:43發表的“”:
駛唔駛兩千蚊尺?

$3200左右一呎~
            ★ 我敢想敢做、我有我超型態度 ★  

離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2009-06-09
引用第14樓sun2009-06-09 15:18發表的“”:
而家d野平左...
但d design house收費唔係講平...係講service...講質素...
.......
幾皮野好正常咋喎...如果唔係雕花櫃就為番$1800一2000一呎左右啦~

離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2009-06-09
引用第15樓雪綸2009-06-09 15:21發表的“”:
應該唔駛二千蚊卦..
我而加做緊果度又係勁多花線勁多pattern...
係花線叫人做...人工野貴lor...
.......

雕花都分好多種~手工唔同都唔同價錢~如果雕花係要見斜邊既話會貴D~
再加埋鋼琴焗漆會仲貴~因為斜邊位做鋼琴漆會有好多野跟尾~
例如會有機會令到PU油爆油既情況出現啦~裂痕都有機會出現~
所以雕花既圖案要諗埋個尺寸~同落門較位都會唔同~某D較係唔適合既~
而通花圖案亦都有同樣問題~就係你見我有個係通花黎既~通花既底部會貼灰鏡~
但係變相你個圖案就一定要連貫~如果唔係會現膠水跡~咁就大件事...~
仲有其他十分多既問題~下次你做到果陣再講啦~
總之雕花櫃難度係比一般傢俬會高~

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2009-06-09
引用第16樓碧咸廿三2009-06-09 15:24發表的“”:
$3200左右一呎~

原來我估少左添………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2009-06-09
引用第17樓碧咸廿三2009-06-09 15:25發表的“”:
幾皮野好正常咋喎...如果唔係雕花櫃就為番$1800一2000一呎左右啦~

3200.-/呎...難怪我看上眼啦...

嘩...咁一個5呎闊既衣櫃...未16,000-

張5呎床又幾多呀?  
[ 本文被sun在2009-06-09 16:31重新編輯 ]
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2009-06-09
引用第18樓碧咸廿三2009-06-09 15:34發表的“”:
雕花都分好多種~手工唔同都唔同價錢~如果雕花係要見斜邊既話會貴D~
再加埋鋼琴焗漆會仲貴~因為斜邊位做鋼琴漆會有好多野跟尾~
例如會有機會令到PU油爆油既情況出現啦~裂痕都有機會出現~
所以雕花既圖案要諗埋個尺寸~同落門較位都會唔同~某D較係唔適合既~
.......

點解我果d好似好亂黎咁o既
離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2009-06-09
引用第20樓sun2009-06-09 16:19發表的“”:
3200.-/呎...難怪我看上眼啦... [表情] [表情] [表情]
嘩...咁一個5呎闊既衣櫃...未16,000- [表情]
.......

如果唔係雕花既就平好多~平均1600-1800一呎~
5尺床雕花既你預九千蚊左右~唔係雕花既就五六千蚊左右~

離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2009-06-09
引用第21樓雪綸2009-06-09 16:25發表的“”:
[表情] [表情]
點解我果d好似好亂黎咁o既 [表情]

要清楚結構先做到好多野而又唔會瀨野~
我都係瀨過好多野先勁架麻~係好彩瀨果d都唔係好大鑊咁解姐~

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2009-06-09
原來我地既23 咁細路仔既,要人tum 既。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2009-06-10
引用第22樓碧咸廿三2009-06-09 21:37發表的“”:
如果唔係雕花既就平好多~平均1600-1800一呎~
5尺床雕花既你預九千蚊左右~唔係雕花既就五六千蚊左右~

咁你個客係唔係全屋傢私都係整呢款呀?

埋單未好金...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2009-06-10
引用第24樓freezefox2009-06-09 22:27發表的“”:
原來我地既23 咁細路仔既,要人tum 既。 [表情] [表情]

你唔恨得咁多架啦...

離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2009-06-10
引用第23樓碧咸廿三2009-06-09 21:39發表的“”:
要清楚結構先做到好多野而又唔會瀨野~
我都係瀨過好多野先勁架麻~係好彩瀨果d都唔係好大鑊咁解姐~ [表情]

瀨野好少瀨到我頭上
離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2009-06-10
引用第25樓sun2009-06-10 09:51發表的“”:
咁你個客係唔係全屋傢私都係整呢款呀?
埋單未好金... [表情]

果女仔屋企真係一件平少少既野都冇~
佢仲究其拎d乜鬼LV袋出黎都幾皮野一個~
所以佢仲話批傢俬好抵...

離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2009-06-10
引用第27樓雪綸2009-06-10 10:09發表的“”:
瀨野好少瀨到我頭上 [表情] [表情]

咁你咪冇進步囉~好多野真係要瀨過下先知架~