• 1978閱讀
  • 43回復

[討論]費sir同曼聯既問題 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2005-10-31
其實佢e+打緊433定442
似433 wor
想學車仔

不要忘記,足球是最快樂的!
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2005-10-31
下面是引用Batigol於2005-10-31 23:08發表的:
其實佘+打緊433定442
似433 wor
想學車仔

車仔果個咁成功,隊隊都想學,不過冇乜幾多隊成功~
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2005-10-31
下面是引用超迪仔於2005-10-31 23:10發表的:
車仔果個咁成央A隊隊都想學,不過冇乜幾多隊成外 [表情]

鬼咩..
433最重要就係3個中場
e+後生當打果d全能中場, 同埋翼鋒都比佢地笠晒啦..

離線Selby
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2005-10-31

點學呀?一隊波有 3 個快翼,再加個鐵人林柏特
離線michaelgiggs
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2005-10-31
c7 呢排咁多事,好明顯狀態係全無la.........
唔出佢,係理所當然既事la,我唔覺得有問題wor
不過問題係唔出c7 點解唔出richardson打左翼呢???(不過,佢個態係呢場波睇得出係好左ga,週中歐聯要出佢la!!!)
fletcher 好明顯唔係打翼既人黎la.....點樣雙翼齊飛ar???
唔出scholes???咪仲死...........
之前giggs 健健康康果陣就可以唔出scholes,但係而家無giggs、無keane,點唔出scholes r???成班小朋友點同d大人打ar???
到一月之前都係無計ga la........希望d 傷兵可以早日康復la.......同埋廢sir 唔該真係買d實際d既球員la........ballack 講真真係無咩用ga ja.........
如果得既話,加度素真係最好ga la........多多$$$都值ar!!!
離線雲雀
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2005-10-31
下面是引用小伊子於2005-10-31 23:06發表的:
Alan Smith…
費sir咁有信心…點會唔比吤X…
以費sir既性格…
.......

完左張約高層一定同佢續啦....
除非老費真係教到冇引囉~
如果唔係佢仲有排教呀~

佢早幾季又玩完4-5-1衰左...
改玩4-4-1-1....好啦!玩到d球員習慣d既時候
佢賣左碧咸...買唔到甸奴....改買c7
依家又學人地用4-3-3...
又唔知自自中場幾咁差...
好似各有各踢咁...
都無左以前d隊形~
以前輸左1場第2場一家贏返嘛~ 仲有一定數弱隊
依家呢? 入1球就好似贏左咁收晒手...結果尾段俾人追和!
最大獲係輸左1球之後...俾fans感覺好似已經輸左9成咁~
因為佢地入唔返波~~

曼聯點解3連冠(聯賽)之後....好似變左第2隊架~
依家真係睇佢地唔落.....每次睇到火都黎~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2005-10-31

查爾頓都算有d眉目既..
離線太伊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2005-11-01
下面是引用Batigol於2005-10-31 23:14發表的:
鬼咩..
433最重要就係3個中場
e+後生當打果d全能中場, 同埋翼鋒都比呇a笠晒啦..

世上又唔係剩係得三個中場係得既…
翼鋒亦仲有唔少出色既…
不過以曼聯條中場…冇截擊冇攻勢
最多係失誤…
咁已經學唔到車仔中場…
前面…
雲佬都係等波俾既…
唔同杜奧巴真係中間唔得可以返去接同俾兩翼去攻…
中場唔掂真係點學到車仔…
仲要車仔個個勤力…
曼聯打4-3-3…
中場兩翼都要諗…
朗尼有冇能力o係翼位做到好出色亦係個問題…
剷剷下都要去中間…

不過呢…
曼聯肯定係冇左個林柏特式既…
林柏入咁多波…其實真正正常射入既得四球…
其他三球PKG三球SPG
但佢既四球…重要去睇既係佢中場角色既走位…
基本上佢o係禁區邊等波的
前面一亂送到個波俾佢就射得架啦…
呢樣o係曼聯…冇人做到…
連攻入去既本錢都冇…
亦冇人出到波…
要學車仔4-3-3真係唔係幾得…
更加以個陣容黎睇…
4-4-2一定更有前途…
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2005-11-01
利記又相反,好似有個林伯特咁既中場,不過對翼就唔知擺乜野落去.....

好似最對版都係查爾頓~XD
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2005-11-01
查爾頓個四三三打得好好哎。

查爾頓好多星級猛人咩?中間三個,梅菲已經過左高峰期。今季又會突然翻生?羅美度、湯馬臣,上季表現幾差。今季又會突然咁fit。史馬田、基斯舒夫,好頂級咩?上面個幾個,上季邊個真係好掂好勁?偏偏,今季呢個組合,呢個人腳,岩哂大四三三!梅菲係咁中間分中線,下下致命。羅、湯、賓三人係咁走位,兩邊係咁插入去。史、基二人堅守中路,專心防務。其他野你唔好煩我。

就係咁打出個化學作用出黎之嘛!無話一定要有邊個邊個先可以架。係睇點夾,同埋,最緊要,d球員係咪真係咁打先!呢個先係關鍵!

曼聯就一定唔係打緊四三三囉。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2005-11-01
最破壞曼聯四三三陣式既,唔係史高斯,唔係廢查。係朗尼!

四三三,最著重兩邊翼鋒殺入禁區嘛!唔理係中場分波佢接應,或者自己盤球自己殺入去。總之兩邊翼不斷嘗試攻堅,造就正前鋒同後上中場更多空位攻門。唔係洛賓、杜夫、祖高爾等係咁係兩邊擾敵,林伯特會有咁多機會殺入去?

但大家睇下曼聯個四三三。就當雲佬做緊杜奧巴既 角色。邊個係洛賓?邊個係杜夫?c7 有得出都可以(唔好理佢有冇態先,最少佢既funtion係咁用)。第二個哩?朗尼?佢邊次唔係返到後場攔截。邊次唔係係禁區外傳球。幾可見佢殺入禁區。

無人係前面,中場無左個分波對象。點分波?

唔好鬧史高斯。佢都唔想。一則,佢本來就係替工,呢個位根本唔岩佢打。二則,佢唔係真係差得咁緊要。佢分波都有一手架。以前打四四一一個陣,佢幾多美妙二傳呀!點解以前得,宜家唔得?唔可以一個老字解釋哂。係無人同佢夾。以前有雲佬、傑斯、碧咸……個個有哂默契。宜個同班新仔,都夾唔黎。個個自己顧自己。佢可以點?上場有球星仔同佢打one 、two。佢分波分得不知幾有創意同刁鑽。

最緊要係,唔出史高斯,曼聯仲有人咩?

你要朗尼打四三三,一則佢唔慣。二則簡直浪費哂佢既超人體力!佢一個人打緊三個位。好好利用,曼聯等如打多人地一個人。局限佢打四三三,咪浪費左佢。

曼聯宜家既人腳,正正經經打番四四二咪好囉。打咩四三三哎。不倫不類。講真,打四四二,連廢查都會打得好好多。最少 ,佢最耍家既邊線出波,都有番少少頁獻哎。你宜家叫佢企係中間做咩?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線Jeff
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2005-11-02
我都忍唔住要講下
果日對米堡~真係睇到我火滾
第1球,第2球冇可能輸law~
第1球,中場唔知點解冇哂人ge,由得文迪達係咁推,之後仲要射入埋
第2球仲衰,明明李奧可以大腳解圍,佢又唔知做咩wo~咁樣比哈索賓基耐入~
果陣ge心情真係好差~之後仲要輸多球pk
直情火都黎埋~即刻熄電視訓~

我覺得其實廢sir唔好成日轉陣式law,1時451,1時4411,而家仲要學人打433
就算你d球員好勁ar~咁樣變黎變去點適應ar~最慘d球員懶懶行~冇鬥心果下先慘

仲有,我唔知係廢sir定高層問題la~
成日應買ge人就出多少少$都唔肯,係要比好多冤枉錢買d唔等駛ge人番黎(米拿,迪贊巴已經例子la)
其次,廢sir已經冇左果種眼光去買人,(姐係果種50萬鎊執堅尼番黎果種眼光)
同埋,我覺得佢幾獨裁下,賣走碧咸,史譚果d勁人,搞到而家中場出唔到波比到前面
不過,如果炒廢sir邊個肯黎教??冇名氣ge曼聯唔用,有ge又唔肯黎,真係唔知點算...........

另外一提,我打死都唔信波歷克會黎~拜仁係德國咁勁下年直接打歐聯,相反,
而家曼聯咁沉,睇個勢分分鐘下年歐聯又要打附加賽,比著我都唔黎la~除非波生真係好想出國la~

最後,本人只係舒發下感受~我係曼聯迷黎的
我真係唔想見到曼聯一路沉落去law
[ 此貼被Jeff在2005-11-02 15:03重新編輯 ]
離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2005-11-02
下面是引用freezefox於2005-11-01 01:08發表的:
最破壞曼聯四三三陣式既,唔係史高斯,唔係廢查。係朗尼!
四三三,最著重兩邊翼鋒殺入禁區嘛!唔理係中場分波佢接應,或者自己盤球自己殺入去。總之兩邊翼不斷嘗試攻堅,造就正前鋒同後上中場更多空位攻門。唔係洛賓、杜夫、祖高爾等係咁係兩邊擾敵,林伯特會有咁多機會殺入去?
.......

老狐你講得都無錯, 有時候佢分波唔錯呀, 但佢分波最好o既時候都會前場甚至嚮對方禁區邊,

老費擺到佢嚮後半場, 佢又唔係推波自己爆上去個隻, 仲唔廢佢武功呀, 你睇下曼聯, 真係想

濕佢個胃o架, 當一個自己友比對方兩至三個人圍砌時候, 係完全無人走過去幫手o架, 反觀車

仔, 當自己友有難時候, 不乏兩到三個人就出現幫拖, 呢d先係打團體丫嘛, 踢波一個踢得哂就

隊隊執件好野返黎就掂當啦, 總之一句, 條中場線死左八八九九, 佢一月份唔執個條中線線, 相

信呢幾季都無運行
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2005-11-02
433最講效率
分工要好清晰
曼聯個陣, 433同442都令人分唔清...