• 6999閱讀
  • 150回復

殺人犯 (Murderer)... [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Rave
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2009-07-09
而家出去睇
Love:威夫哥係全好友最友善的

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2009-07-09
引用第45樓Rave2009-07-09 12:11發表的“”:
而家出去睇 [表情]

睇完返黎report下...係唔係真係爛片一套...

不過我通常都信自己既眼光多d...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2009-07-09
引用第46樓sun2009-07-09 12:29發表的“”:
睇完返黎report下...係唔係真係爛片一套...
不過我通常都信自己既眼光多d... [表情]

睇戲都係自己睇最好,好多時人地話爛片,但係我又好鍾意.....

更多時候人人都讚好睇時,我又會覺得好爛
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2009-07-09
引用第47樓國球旗2009-07-09 12:32發表的“”:
睇戲都係自己睇最好,好多時人地話爛片,但係我又好鍾意..... [表情]
更多時候人人都讚好睇時,我又會覺得好爛 [表情] [表情] [表情]

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2009-07-09
引用第47樓國球旗2009-07-09 12:32發表的“”:
睇戲都係自己睇最好,好多時人地話爛片,但係我又好鍾意..... [表情]
更多時候人人都讚好睇時,我又會覺得好爛 [表情] [表情] [表情]

我一向都唔理人講咩的...

不過我今日應該唔得閒去睇...
反正唔會影響我吧... 所以聽下人講下都無所謂的...

如果佢話真係好驚好驚...我恐怕會唔敢入戲院睇架...

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2009-07-09
引用第49樓sun2009-07-09 12:43發表的“”:
我一向都唔理人講咩的...[表情]
不過我今日應該唔得閒去睇...
.......

sun 姐咁細膽的
離線tsang0701
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2009-07-09
Life as Cinema: 《殺人犯》:是 cult 是爛是場夢?
http://lifecinema.blogspot.com/2009/07/cult.html

《殺人犯》:杜緻朗劇本令電影致命 (講。鏟。片)
http://hongkongfilms.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=1812254

離線victorally
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2009-07-09
引用第51樓tsang07012009-07-09 14:25發表的“”:
Life as Cinema: 《殺人犯》:是 cult 是爛是場夢?
http://lifecinema.blogspot.com/2009/07/cult.html
http://hongkongfilms.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=1812254
.......

爛片到咁
離線艾云
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2009-07-09
引用第23樓sun2009-07-06 17:56發表的“”:
黎明拍戲都唔太差架...戲路都有d唔同的...佢係文多d...
佢之前同原子穗個家姐拍過一套鬼片...佢幫佢死左既太太抺身...
.......

如果無記錯, 張學友應該係四大天王最早囉影帝果個
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2009-07-09
引用第51樓tsang07012009-07-09 14:25發表的“”:
.......

大鑊...
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2009-07-09
引用第50樓國球旗2009-07-09 12:59發表的“”:
sun 姐咁細膽的 [表情]

好出奇咩?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2009-07-09
引用第52樓victorally2009-07-09 15:21發表的“”:
爛片到咁 [表情] [表情]

嘩………踩到好盡下喎………

通常宜家D 影評都好鬼保守,爛到唔爛既家有喜事2009 都可以話OK………

估唔到呢部片會被人踩到咁盡………

呀……嚴格黎講,其實踩個個新人編劇………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2009-07-09
引用第52樓victorally2009-07-09 15:21發表的“”:
爛片到咁 [表情] [表情]

我唔信...我打算今晚去查證...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2009-07-09
引用第53樓艾云2009-07-09 15:25發表的“”:
如果無記錯, 張學友應該係四大天王最早囉影帝果個 [表情] [表情]

攞完之後都無咩戲拍?

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2009-07-09
引用第56樓freezefox2009-07-09 15:41發表的“”:
嘩………踩到好盡下喎………
.......

岩岩想講...睇黎同個新人編劇有d仇口...