• 3052閱讀
  • 65回復

徐淑敏證實懷孕,12月出嫁5月做阿媽 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線阿清

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2009-08-14

【東方日報專訊】徐淑敏(Suki)被指懷孕結婚,其男友黃浩(Kenny)昨終承認此事,揚言女友確實懷有身孕,預產期為五月,並希望可於十二月十三日拉埋天窗!Suki亦已積極籌備婚禮,除向無綫請假一年外,還邀請了六位好友任姊妹團!

徐淑敏去年因不想太快結婚生仔,而跟工程師男友黃重生分手,雖然之後曾跟崔建邦傳緋聞,但都只屬霧水情緣。不過,兩個月前,Suki終找到理想對象,跟飲食界才俊黃浩正式拍拖,據知,媒人正是兩人好友麥玲玲,Suki跟Kenny感情火速發展,還多次到外地遊玩,最近還被指懷有身孕。

麥玲玲做媒兼擇日

Kenny昨日陪伴Suki到婦科診所驗孕,結果證實懷孕,預產期五月,而「榮升」父親的Kenny,當然開心不已,昨日亦首度開腔談及Suki有孕,並指婚期希望在十二月十三日!

昨日有讀者報料指見到Suki與Kenny到中環飲茶,記者聞風而至,確實見到兩人蹤影,其後Suki更到中環某商業大廈睇婦科。記者昨跟Kenny做電話訪問,問到徐淑敏是否有身孕?Kenny大方地表示:「係!(打算幾時結婚?)希望十二月十三日,因為嗰日係好日,依家喺度搵緊地方,未知搵唔搵到。」

雖然懷有身孕,但昨日穿上Tube Dress的Suki離開診所時,仍穿着高踭船鞋,手上亦未見有任何婚戒,而記者上前問及懷孕結婚等問題,Suki只作微笑不予回應,並由男友Kenny保護下,雙雙登上黃色Hummer離開。

據知,十二月十三日乃身為媒人的麥玲玲擇的吉日,昨日記者致電她,她笑言:「係呀,我尋晚(即前晚)仲食咗媒人飯添,佢哋嚟嘅時候仲十指緊扣好恩愛,(點介紹佢哋認識?)一年前我約咗Suki去Kenny間餐廳做訪問,當日佢哋冇交換電話,直至兩個月前,佢哋喺一間餐廳度撞番,Kenny打畀我,問我可唔可以同Suki打個招呼,之後佢哋就交換咗電話,原來Kenny一直暗戀佢嘅。」

請假一年買匡湖居

據悉,Suki為籌備婚禮,已向無綫高層樂易玲請假一年,並邀請了六位好友任姊妹團;婚期方面,十二月十三日確實是好日,但由於Suki擔心見肚,故希望早一點,據知十一月十五、十七都是好日子。至於婚後新居,Suki跟Kenny都希望在港置業築愛巢,理想地點為匡湖居。至於蜜月地點,則正計劃去馬爾代夫,希望享受陽光與海灘。另外,明日徐淑敏將與宋熙年出席公開活動,屆時定必成為追訪目標。
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2009-08-14
1齊兩個月就有左..
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2009-08-14
個人對佢印象麻麻

不過
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線雲雀
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2009-08-14
一齊左一陣咁快就有左, 婚姻都幾難睇好...
離線Rave
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2009-08-14
快成咁....
Love:威夫哥係全好友最友善的

離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2009-08-14

離線大少*
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2009-08-14
咁快俾人搞大左
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2009-08-14
終於嫁倒隻金錢龜...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2009-08-14
乜咁唔小心呀.......
離線雲雀
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2009-08-14
引用第8樓鬼影炎光2009-08-14 15:46發表的“”:
乜咁唔小心呀....... [表情]

小心d既話, 邊昆到上結婚呢

我覺得佢入行目的都係想搵個有錢佬
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2009-08-14
走開淑女路線,宜家突然有左,出番來都沉哂~~
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2009-08-14
引用第10樓迪神2009-08-14 15:52發表的“”:
走開淑女路線,宜家突然有左,出番來都沉哂~~ [表情] [表情] [表情]

做少奶奶就有

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2009-08-14
恭喜suki
離線him
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2009-08-14
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2009-08-14
引用第9樓雲雀2009-08-14 15:52發表的“”:
小心d既話, 邊昆到上結婚呢 [表情] [表情]
我覺得佢入行目的都係想搵個有錢佬 [表情]

之前果個都唔弱...但老左d呢...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...