• 88006閱讀
  • 5460回復

【醒王笨賊YFF】 最後定案!準備開波!! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5430  發表于: 2010-06-12
引用第5429樓sikingthegreat2010-06-12 00:32發表的“”:
你好呀~~
多多指教, 最緊要玩得開心. [表情]

您返來啦
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5431  發表于: 2010-06-12
引用第5430樓科高2010-06-12 01:00發表的“”:
您返來啦 [表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]

返黎幾日咋 呢個6月都冇幾多日喺屋企
離線Rave
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5432  發表于: 2010-06-12
引用第5431樓sikingthegreat2010-06-12 01:23發表的“”:
返黎幾日咋 [表情] 呢個6月都冇幾多日喺屋企 [表情]

最緊要趕得切世盃姐
Love:威夫哥係全好友最友善的

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5433  發表于: 2010-06-12
引用第5432樓Rave2010-06-12 01:26發表的“”:
最緊要趕得切世盃姐 [表情]

佢唔知幾爽啊!周遊列國睇世界杯!
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5434  發表于: 2010-06-12
引用第5432樓Rave2010-06-12 01:26發表的“”:
最緊要趕得切世盃姐 [表情]

我最鍾意嘅隊未開波都已經冇晒, 搞到分組賽都唔係有興趣得咁緊要.
不過, 呢幾日喺到就冇理由唔睇啦~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5435  發表于: 2010-06-12
引用第5433樓reve2010-06-12 01:38發表的“”:
佢唔知幾爽啊!周遊列國睇世界杯! [表情] [表情] [表情]

冇咁誇張.... 不過唔喺屋企嘅時間嗰2場早場, 真係冇得睇. 所以應該會miss10幾場.....
離線Rave
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5436  發表于: 2010-06-12
引用第5435樓sikingthegreat2010-06-12 02:19發表的“”:
冇咁誇張.... 不過唔喺屋企嘅時間嗰2場早場, 真係冇得睇. 所以應該會miss10幾場..... [表情]

我仲慘...黎緊要離開一星期...睇唔到十幾廿場.......
Love:威夫哥係全好友最友善的

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5437  發表于: 2010-06-12
引用第5436樓Rave2010-06-12 04:10發表的“”:
我仲慘...黎緊要離開一星期...睇唔到十幾廿場....... [表情] [表情] [表情]

呢個星期都仲係最開頭d分組賽, 算啦, 都好過之後先黎冇得睇嘛~~
我都要miss起碼12場....
離線加歷查
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5438  發表于: 2010-06-22
光哥, 因為屋企有d事我會有一排上唔到黎/較少機會上黎
excel搞返人數果到其實一早搵左任兄, 可能我msn有問題所以搵佢唔到
你直接搵佢啦!

我會係開鑼日前盡量返到黎
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5439  發表于: 2010-06-22
引用第5438樓加歷查2010-06-22 05:54發表的“”:
光哥, 因為屋企有d事我會有一排上唔到黎/較少機會上黎
excel搞返人數果到其實一早搵左任兄, 可能我msn有問題所以搵佢唔到
你直接搵佢啦!
我會係開鑼日前盡量返到黎

冇問題! 你有事去忙啦!
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5440  發表于: 2010-07-07
下屆定案:

玩法如下:
(1) 參加者28人,每週七收七派同派片金額照舊 (請參照下表)
(2) 每人要預繳$2000入場費及$6000盃賽費 (如大家果週冇錢俾, 會在按金中扣除)
(3) 醒王盃(玩法請參照再下一個post)

每週「七收七派」制既比賽︰
第尾派5000好友元俾第一位
尾二派3000好友元俾第二位
尾三派2000好友元俾第三位
尾四派1500好友元俾第四位
尾五派1000好友元俾第五位
尾六派500好友元俾第六位
尾七派300好友元俾第七位
同分計入球少者勝!
入球一樣計助攻少者勝!
助攻一樣計CS少者勝!
全部都一樣就均分俾錢 / 收錢!
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5441  發表于: 2010-07-07
醒王盃玩法(逢雙周數進行)

詳細玩法:
1.28隊進行雙循環淘汰賽至最後7隊 (雙循環賽,整個過程需時大概4週)
2.最後七隊將會以小聯賽型式進行 (單循環賽,整個過程需時大概7週)
3.所有分數都會以每週出完所有球隊的分數後,香港時間早上十一時(英國時間大約零晨四五點)為準。直至第二週開波前一日的香港時間早上十時五十九分。最後,會以Yahoo最後出乜野分,就用乜野分數,並不會理該週曾經發生任何事或賽程的改期或取消,特別係有時Yahoo唔記得計分或計錯。但如果全部球隊的分數都沒有在限期內更新,該週則當取消,延期一週
4.淘汰賽及小聯賽計分: 得分高者勝。如分數相同會先以入球少者勝,再以助攻少者勝,最後以CS少者勝。如所有都一樣,則當和賽論。
5.淘汰賽如雙方各勝一場,會先以兩周的得分總和高者勝。如分數相同會先以入球少者勝,再以助攻少者勝, 繼以以CS少者勝,最後所有項目都相同會以YFF的總得分高者勝。

6.小聯賽對賽贏方3分,和賽1分,負方0分。計分方法與醒王一樣,如入球,助攻,CS均一樣則當和賽論。最後聯賽得分最高者,便是醒王盃冠軍,第二名為亞軍,第三名為季軍!如積分相同,則以分差計算。請留意![/COLOR]
7.雙循環淘汰賽對手編排會以報名醒王先後次序編號而定(請參考醒王頭Post)
8.主持人(我)當然保留所有問題的最終決察權

第一週  第二週  第三週  第四週  第五週
AvB  BvC  AvC  AvE  AvF
CvD  DvE  DvF  BvF  BvE
EvF  FvG  EvG  DvG  CvG

第六週  第七週
AvD  AvG
BvG  BvD
CvF  CvE

淘汰賽晉級表:
(1V15)V(8V22)-->A 
(2V16)V(9V23)-->B
(3V17)V(10V24)-->C
(4V18)V(11V25)-->D
(5V19)V(12V26)-->E
(6V20)V(13V27)-->F
(7V21)V(14V28)-->G

*比賽獎金分配: 冠軍:44000 亞軍:24000 季軍:16000
[ 本文被鬼影炎光在2010-07-07 08:57重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5442  發表于: 2010-07-07
請大家睇下有冇問題!
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5443  發表于: 2010-07-08
我個人覺得醒王盃個獎金過高.....

平時當你攞六次第一先3 萬(好難), 你贏一次醒王盃就4萬4

同埋始於贏ge朋友唔多, 收6000 會唔會太多
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5444  發表于: 2010-07-08
引用第5443樓pongpong1232010-07-08 16:07發表的“”:
我個人覺得醒王盃個獎金過高.....
平時當你攞六次第一先3 萬(好難), 你贏一次醒王盃就4萬4
同埋始於贏ge朋友唔多, 收6000 會唔會太多 [表情]

3000係醒王盃, 3000係對抗賽