• 7532閱讀
  • 248回復

[攝影]最sun作品...XD (第10頁加相中...) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 240  發表于: 2009-09-03
引用第239樓youyou2009-09-03 12:17發表的“”:
你係join tour再stay behind呀 [表情]
我朋友打算玩潛水同跳降傘, 不過我未有勇氣(都係出年先決定 [表情] )
我見你有玩飛機, 有無跳傘呀 [表情]
食個度, 我阿爸阿媽都介紹, 話佢地d魚同蠔勁新鮮架 [表情] [表情]
.......

我係跟團的...只係臨尾在melbourne有一日時間自己活動...
有d人去左睇十二門徙石...但因為我家姐去過...加上佢既囡得幾歲大...
我亞爸又去睇過好望角...話無咩興趣再去睇石...因為來回要成8粒鐘...
上次土耳其睇石都睇左太多了...

跳傘我無咁勇啦...不過我團人...有個單身女仔自己一個去左玩了...
我就去左玩ATV...都幾好玩架...跳傘要上到好高 (14,000呎的)...係無得返轉頭架...
不過個女仔竟然唔驚... (無記錯的話...AUS220.- 都唔算好貴吧...)

魚...蝦...蟹都勁新鮮...要食平的就在syndey既fish market了...
地方唔算好大...但勝在多選擇...熟的也有...煮好左任你點配的也有...但比生的貴...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 241  發表于: 2009-09-03
引用第114樓freezefox2009-09-01 18:59發表的“”:
有隻AUTUMN HUES,用黎遲D 去韓國、日本影紅葉就最正。

見倒呢個software了...係影完d相...在pc度經呢個software再玩effect...

定係可以直接dl 個software去部機度架?

我見你話可以轉場景mode的...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 242  發表于: 2009-09-03
引用第241樓sun2009-09-03 14:25發表的“”:
見倒呢個software了...係影完d相...在pc度經呢個software再玩effect...
定係可以直接dl 個software去部機度架?
.......

最好係直接load 去部機到。想用邊個就用邊個(但你只可以揀三個,因為得三個自設相格)。

若然要係pc 到轉,條件就係你一定要用raw 檔黎save 相。但咁樣個檔會大幾倍。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 243  發表于: 2009-09-03
引用第242樓freezefox2009-09-03 14:46發表的“”:
最好係直接load 去部機到。想用邊個就用邊個(但你只可以揀三個,因為得三個自設相格)。
.......

仲有,software 係用你買機個陣跟機送個個。digital photo professional.

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 244  發表于: 2009-09-03
dl 去部機到就要用另一套,又係跟機送既,EOS UTILITY.

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 245  發表于: 2009-09-03

睇完...我有簡直好煩既更雀...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 246  發表于: 2009-09-03
引用第245樓sun2009-09-03 15:32發表的“”:
[表情] [表情] [表情]
睇完...我有簡直好煩既更雀... [表情] [表情] [表情]

咁你可以唔用架嘛。又唔係必需既。其實你善用你宜家相機入便個d 已經ok 架啦。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 247  發表于: 2009-09-03
引用第246樓freezefox2009-09-03 17:28發表的“”:
咁你可以唔用架嘛。又唔係必需既。其實你善用你宜家相機入便個d 已經ok 架啦。

我就係只想問你...相機入面...如果只用場景的話...

係唔係無左你果d粉粉紫紫既效果?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 248  發表于: 2009-09-03
引用第247樓sun2009-09-03 17:32發表的“”:
我就係只想問你...相機入面...如果只用場景的話...
係唔係無左你果d粉粉紫紫既效果? [表情]

或者有其他方法,不過我唔知了。人地d 場景其實咪又係調較d 色彩調較出黎既者。你一樣可以用photoshop 去調較咁既顏色出黎架。