• 4369閱讀
  • 63回復

[足球遊戲]FIFA 10 "New Skills" Tutorial [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線基斯坦奴
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2009-09-16
引用第44樓KaTsun31@MKM2009-09-16 21:13發表的“”:
sheva [表情] [表情] [表情] [表情]

支持舒7
離線Hernandez
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2009-09-16
引用第45樓基斯坦奴2009-09-16 21:14發表的“”:
支持舒7 [表情] [表情] [表情]

我見換左新機先dl黎玩..第一年咋
sheva
離線基斯坦奴
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2009-09-16
引用第46樓KaTsun31@MKM2009-09-16 21:17發表的“”:
我見換左新機先dl黎玩..第一年咋 [表情] [表情] [表情]
sheva [表情] [表情] [表情] [表情]

我部廢機都玩到
間唔中lag下咁
玩得都ok...
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2009-09-16
咁我都試下電腦先 試完再買xbox
離線雲佬~~SY
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2009-09-16
i want to ask where can download?
離線Hernandez
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2009-09-16
引用第49樓sy02503582009-09-16 21:32發表的“”:
i want to ask where can download?

ea都有啦
離線雲佬~~SY
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2009-09-16
引用第50樓KaTsun31@MKM2009-09-16 21:32發表的“”:
ea都有啦

can u give me the link
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2009-09-16
睇黎要為左 FIFA 10 買 X-Box 了

而家減到 $23xx
離線雲佬~~SY
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2009-09-16
引用第52樓國球旗2009-09-16 21:35發表的“”:
睇黎要為左 FIFA 10 買 X-Box 了 [表情]
而家減到 $23xx [表情]

原本幾多?
離線sheva
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2009-09-16
http://fifaol2.17173.com/content/2009-01-07/20090107114208693.shtml

登錄檔改法, 應該唔難明

前提係你要有analog啦當然
------------------------------------------------------------
lag既話唔一定關機廢事,FIFA有個傳統毛病 :

到FIFA10 - demo/data/cmn/cfg_pc_x.ini

把 "RENDER_RATE_MODE = 7" 中的7改成2。

使用高畫質 = cfg_pc_h.ini
使用中畫質 = cfg_pc_m.ini
使用低畫質 = cfg_pc_l.ini

仲係lag就試下off左個 3d grass effect [呢個真係唔多覺又食得多資源 ]
離線基斯坦奴
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2009-09-16
thx舒7,試試先
離線Hernandez
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2009-09-16
正板幾時出?
離線sheva
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2009-09-16
補充小小改登錄檔先

入面用左北通神鷹,BTP-C036做示範啦,北通神鷹係登錄檔個機碼係"VID_0E8F&PID_0003"

但係我個手制個機碼就係"VID_0079&PID_0006"

搵到你手制對應個機碼後 (例如你電腦detect到你手制個名叫做 USB Gamepad,
你手制對應個機碼入面個OEM name就會係USB Gamepad)

就改OEM name做"Logitech Dual Action"

見諒1999
-------------------------------
gameplay方面,門將難度唔建議set wc / legend, 因為真係太屈機
game speed就 set fast , 因為 fifa d公開比賽都係會用fast
離線基斯坦奴
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2009-09-16
引用第54樓sheva2009-09-16 21:36發表的“”:
http://fifaol2.17173.com/content/2009-01-07/20090107114208693.shtml
登錄檔改法, 應該唔難明 [表情]
前提係你要有analog啦當然
.......

在这个目录下面就是你的电脑上所装有的手柄信息,我们找到 VID_0E8F&PID_0003 (这个是北通神鹰,BTP-C036)

去到呢步換唔到呢個FILE
離線基斯坦奴
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2009-09-16
引用第58樓基斯坦奴2009-09-16 21:49發表的“”:
在这个目录下面就是你的电脑上所装有的手柄信息,我们找到 VID_0E8F&PID_0003 (这个是北通神鹰,BTP-C036)
去到呢步換唔到呢個FILE [表情]

呢個搵到了...但係...

继续在刚才的注册表里面修改,找到刚才修改的地方,VID_0E8F&PID_0003 下面

点开 Axes 这里可以看到手柄轴的参数……

我们只要将这里的两个键值稍微改一下就可以完全使用右摇杆功能了。

将 2 里面的 Attributes中的值 32 改为 35

同样,将 5 里面的 Attributes中的值 35 改为 32就可以了,如图:

按照上面的方法设置好以后我们就完全可以用北通手柄享受 FIFA 07带给我们的乐趣啦……下面是我的手柄截图,显示滴是逻技手柄~ 哈哈哈

进入游戏后 可以直接选罗技手柄了~~ 爽啊!!! 嘻嘻~~

修改成罗技键位可以保存了∼

Axes o係邊度搵....