• 2062閱讀
  • 44回復

<<最後晚餐>>預言4006年世界滅亡?! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Valencia25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2010-03-17
引用第24樓tc22182010-03-17 14:46發表的“”:
係呢期圍住個太平洋都好多地震﹐好明顯個太平洋地殼移緊位
好怕真係整鑊金架 [表情] [表情]

好驚2012講中
離線anson99216
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2010-03-18
引用第20樓阿童木2010-03-17 13:25發表的“”:
1999 年7月1日又話恐怖大王來臨 [表情]

會唔會泥左唔知
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2010-03-18
引用第30樓benkwan38h2010-03-17 22:19發表的“”:
好驚2012講中 [表情]

智利﹐台灣﹐日本﹐東南亞
成個太平洋不停地震
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2010-03-18
引用第32樓tc22182010-03-18 01:54發表的“”:
智利﹐台灣﹐日本﹐東南亞
成個太平洋不停地震 [表情] [表情]

撞岩活躍期啫
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2010-03-18
引用第33樓國球旗2010-03-18 01:56發表的“”:
撞岩活躍期啫 [表情]

香港唔係地震災區緊係唔驚啦.....我呢個位陣正既話好大鑊架
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2010-03-18
引用第34樓tc22182010-03-18 02:11發表的“”:
香港唔係地震災區緊係唔驚啦.....我呢個位陣正既話好大鑊架 [表情] [表情]

你係咪係LA?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2010-03-19
引用第35樓freezefox2010-03-18 18:17發表的“”:
你係咪係LA?

係啊....早兩日先downtown地震
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2010-03-19
引用第36樓tc22182010-03-19 01:23發表的“”:
係啊....早兩日先downtown地震 [表情] [表情]

我以為你會答....我唔係 LA,唔通係 PK 咩
離線BVEsun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2010-03-19
資料來源: http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eqarchives/year/eqstats.php

Frequency of Occurrence of Earthquakes
Magnitude    Average Annually
8 and higher    1 ¹
7 - 7.9    17 ¹
6 - 6.9    134 ²
5 - 5.9    1319 ²

平均來講,
地球一日有 3.6 次 5.0 - 5.9 級地震

Number of Earthquakes Worldwide for 2000 - 2010
Located by the US Geological Survey National Earthquake Information Center
Magnitude    2000    2001    2002    2003    2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010
8.0 to 9.9    1    1    0    1    2    1    2    4    0    1    1
7.0 to 7.9    14    15    13    14    14    10    9    14    12    16    3
6.0 to 6.9    146    121    127    140    141    140    142    178    168    142    48
5.0 to 5.9    1344    1224    1201    1203    1515    1693    1712    2074    1768    1725    558

2010 data As of 18 March 2010
近6年 5+ 地震真係比平均多

剩計今年頭個兩個半月 
5.0 to 5.9 級已經558次

平均來計, 2010年, 平均一日有 7.25 次的 5.0 - 5.9 級地震

足足係平均的一倍
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2010-03-19
引用第38樓BVEsun2010-03-19 01:37發表的“”:
資料來源: http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eqarchives/year/eqstats.php
Frequency of Occurrence of Earthquakes
Magnitude   Average Annually
8 and higher   1 ¹
.......

我唔洗睇呢個數據都知呢幾年密左啦....
呢邊一震就有報導﹐呢幾年係多左好多啊
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2010-03-19
引用第36樓tc22182010-03-19 01:23發表的“”:
係啊....早兩日先downtown地震 [表情] [表情]

我五月要飛西雅圖呀……

離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2010-03-19
引用第40樓freezefox2010-03-19 18:35發表的“”:
我五月要飛西雅圖呀…… [表情]

0甘你唔係留得耐﹐無咩大影響既

唔會0甘好彩掛~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2010-03-19
引用第41樓tc22182010-03-19 18:53發表的“”:
0甘你唔係留得耐﹐無咩大影響既 [表情] [表情]
唔會0甘好彩掛~ [表情]

都留個幾星期架。我會飛去三藩巿探朋友。玩番三幾日。

離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2010-03-19
引用第42樓freezefox2010-03-19 19:13發表的“”:
都留個幾星期架。我會飛去三藩巿探朋友。玩番三幾日。

oh~三藩巿.......地震重災區
離線marklamym
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2010-04-12
半信半疑