• 17779閱讀
  • 515回復

[攝影]雪影綸情 <p.27 唐山大地震 / toy story 3> [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 135  發表于: 2010-05-02
引用第133樓碧咸廿三2010-05-02 01:30發表的“”:
呢d名先型仔呀~好過佢地果d老鬼土到冇朋友丫~ [表情]

你咪好鍾意放人地個名去自己個 topic 度既......

呢度一於改做「廿三雪綸原味」
離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 136  發表于: 2010-05-02
引用第135樓國球旗2010-05-02 01:41發表的“”:
呢度一於改做「廿三雪綸原味」 [表情] [表情]

呢個都ok既~
            ★ 我敢想敢做、我有我超型態度 ★  

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 137  發表于: 2010-05-02
引用第132樓雪綸2010-05-01 22:46發表的“”:
A Single Man <<單身男人>>

導演: Tom Ford
.......

你一個星期睇幾多套戲架?

比起拎左oscar best picture o既the hurt locker <<拆彈雄心>>更加好睇~

the hurt locker 我直情唔係太識欣賞,影評大讚佢用 handcam 拍到套戲有呼吸有生命咁,我睇完剩係覺得好暈……
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 138  發表于: 2010-05-02
引用第137樓火鳳凰2010-05-02 02:38發表的“”:
你一個星期睇幾多套戲架? [表情] [表情] [表情]
比起拎左oscar best picture o既the hurt locker <<拆彈雄心>>更加好睇~
.......

咁o岩今個week多左少少jei~~

the hurt locker我都覺得麻麻地~~
佢得獎我覺得都係因為美國主義~~
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 139  發表于: 2010-05-02
第一次入黎,支持下先
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 140  發表于: 2010-05-02
引用第135樓國球旗2010-05-02 01:41發表的“”:
呢度一於改做「廿三雪綸原味」 [表情] [表情]

未係囉...都唔知點解...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 141  發表于: 2010-05-02
引用第138樓雪綸2010-05-02 08:13發表的“”:
咁o岩今個week多左少少jei~~ [表情]
the hurt locker我都覺得麻麻地~~
.......

我唔覺係美國主義
我覺得好多人都誤解左囉........
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 142  發表于: 2010-05-02
引用第141樓ArSo2010-05-02 14:23發表的“”:
我唔覺係美國主義
我覺得好多人都誤解左囉........

個個睇法唔同o既jei~~
不過我真係對哩套野麻麻地~
唔駛咁執著~
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 143  發表于: 2010-05-02

Iron Man 2 <<鐵甲奇俠2>>

導演: Jon Favreau

故事內容:
當東尼史達公開了自己是「鐵甲奇俠」的真正身份後,立即不斷地受到敵人的狙擊﹗胸前掛著類似史達電子心臟的瘋狂武器發明家「喪鞭」,由俄羅斯逃獄而來向史達挑戰;女特務「黑寡婦」以女秘書身份潛伏在史達身邊有所圖謀…不但要迎戰四方八面的神秘敵人,就連紅顏知已「小辣椒」都好像交了新男友?﹗重重打擊令史達身心俱疲,但大戰一觸即發,令他不得不再強化戰甲奇能,變身「鐵甲奇俠」與各路強敵決一死戰﹗
(from boardway cinema)

感受:
其實本身個人對哩類片冇乜大興趣...
不過見imax有得做...入去感受一下啦~!!
本來第1集都冇睇..
琴日就睇番DVD...覺得一般....
所以今日都冇乜特別期望...
但係睇完就有d驚喜...我自己就覺得第2集好睇過第1集..
同埋連住睇呢...佢第2集同第1集接得幾好喎...
唔似有d戲...第2集同第1集..接唔住...

唔少人為左佢入場睇~佢又真係幾靚女...

哩個角色都幾有型~
都係哩套戲不可缺少o既角色...
所以場面我先覺得比第1集豐富...
第2集感情戲比第1集多...
最尾睇完好長o既工作人員名單...仲有around 1分鐘o既下集伏線...
感覺有d超人打怪獸...懷著不死身...長打長有...
拎住哩個題材拍戲...一日未江郎才盡...一日都仲有得做~~
不過都因為琴日睇o既single man太好睇o既關係...
iron man幾超人都好....有鈦金屬o既保護都好....都係比下去~!!!
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 144  發表于: 2010-05-02
引用第143樓雪綸2010-05-02 22:08發表的“”:
Iron Man 2 <<鐵甲奇俠2>>
導演: Jon Favreau
.......

結尾有冇美國隊長出現????
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 145  發表于: 2010-05-02
引用第144樓seattleqoo2010-05-02 22:33發表的“”:
結尾有冇美國隊長出現????

你講第2集個結尾呀?!唔係字幕後果一分鐘呀可?!
都唔係好明你問乜~
不過應該冇~
[ 本文被雪綸在2010-05-02 23:06重新編輯 ]
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 146  發表于: 2010-05-02
引用第145樓雪綸2010-05-02 23:00發表的“”:
你講第2集個結尾呀?!唔係字幕後果一分鐘呀可?!
都唔係好明你問乜~ [表情] [表情]
不過應該冇~ [表情]

好似聽聞第2集結尾會有美國隊長一閃出現為下一集埋伏線.
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 147  發表于: 2010-05-02
引用第146樓seattleqoo2010-05-02 23:21發表的“”:
好似聽聞第2集結尾會有美國隊長一閃出現為下一集埋伏線.

冇呀
唔覺有...
但係出年summer都有套戲係captain american自己做主角啦..
@@
離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 148  發表于: 2010-05-02
引用第147樓雪綸2010-05-02 23:28發表的“”:
冇呀
唔覺有...
但係出年summer都有套戲係captain american自己做主角啦..
@@

你緊係唔知美國隊長同iron man好有關連喇=.=
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 149  發表于: 2010-05-02
第一次入黎捧场~

IRONman2
我觉得个3D scanner 个part最型!
同行应该可以feel到~
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA