• 17769閱讀
  • 515回復

[攝影]雪影綸情 <p.27 唐山大地震 / toy story 3> [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 240  發表于: 2010-06-01
Clint Eastwood 80歲生日
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 241  發表于: 2010-06-01
引用第237樓火鳳凰2010-05-30 22:01發表的“”:
揸住煲茶…… [表情] [表情]

引用第238樓seattleqoo2010-05-31 00:08發表的“”:

我都即刻諗起呢個名.

引用第239樓國球旗2010-05-31 00:10發表的“”:

呢個唔係官方譯名咩 [表情]

離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 242  發表于: 2010-06-01
引用第240樓ArSo2010-06-01 02:29發表的“”:
Clint Eastwood 80歲生日 [表情] [表情] [表情] [表情]

佢又唔會黎哩度睇你個蛋糕icon....
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 243  發表于: 2010-06-01
引用第240樓ArSo2010-06-01 02:29發表的“”:
Clint Eastwood 80歲生日 [表情] [表情] [表情] [表情]

老來嬌生日快樂~~~~~~ 要唔要將我地祝福佢呢條link send 俾佢睇~~~~~
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 244  發表于: 2010-06-01
引用第243樓麻凡2010-06-01 12:53發表的“”:
老來嬌生日快樂~~~~~~ [表情] 要唔要將我地祝福佢呢條link send 俾佢睇~~~~~ [表情]

咦...你同佢咁friend ga原來~
你俾左佢...仲要教佢 egister...仲要幫佢加到有番咁上下post...
先入到黎睇喎
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 245  發表于: 2010-06-01
引用第244樓雪綸2010-06-01 13:22發表的“”:
咦...你同佢咁friend ga原來~ [表情]
你俾左佢...仲要教佢
egister...仲要幫佢加到有番咁上下post...
先入到黎睇喎 [表情] [表情] [表情]

冇呀, 我建議下啫~~~
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 246  發表于: 2010-06-05
引用第237樓火鳳凰2010-05-30 22:01發表的“”:
揸住煲茶…… [表情] [表情]

john travoltor???
[ 本文被tc2218在2010-06-05 10:06重新編輯 ]
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 247  發表于: 2010-06-05
引用第233樓雪綸2010-05-30 21:03發表的“”:
Grease <油脂>

.......

初中學﹐高中﹐大學都0係學校播過
呢套比high school musical好好多~
唔單止音樂﹐人地成套戲都有意思架
學校實會播
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 248  發表于: 2010-06-05
引用第247樓tc22182010-06-05 09:58發表的“”:
初中學﹐高中﹐大學都0係學校播過
呢套比high school musical好好多~
唔單止音樂﹐人地成套戲都有意思架
學校實會播

係呀
好過high school musical...我自己都咁覺得...
不過其實我又有時唔係好想咁樣比較~~
同埋d soundtrack都差幾條街~
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 249  發表于: 2010-06-05
引用第246樓tc22182010-06-05 09:54發表的“”:
john travoltor??? [表情] [表情] [表情]

老一輩的香港人都係咁叫架..........
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 250  發表于: 2010-06-10

Greenzone <叛逆諜戰 >

導演: Paul Greengrass

故事內容:
講述一名美國士兵為了揭露一個將引發政局動盪和戰亂的陰謀,不惜冒著生命危險孤軍作戰,鍥而不捨發掘真相,拯救無辜生靈!
2003年,美軍一級准尉米勒(麥迪文 飾)以及他率領的勘察小組被指揮部派去伊拉克沙漠,搜尋儲藏大量有大殺傷力武器的軍火庫。他們根據情報,前往一個又一個陷阱與危機重重的地點,尋找致命的化學武器,但是每一次行動都一無所獲,漸漸地米勒對情報的來源起疑,也質疑行動的目的,甚至懷疑事件的背後或許隱藏著重大的陰謀!
投訴無門,米勒決定擅自尋找真相,卻受到軍方阻撓,甚至被阻止求助中情局人員,米勒唯有孤身作戰。他的行動必須爭分奪秒,在這詭譎多變的環境中,抽絲剝繭的找出關鍵證據,戳破政府的陰謀,揭發事件的真相,避免政局不穩的伊拉克爆發一觸即發的大規模戰爭!

(from boardway cinema)

感受:
哩位導演同matt damon合作左幾次~~
又因為前排睇左Good Will Hunting <驕陽似我>...
所以揀左哩套戲睇~~
不過matt damon真係老左好多~~

成套戲都好緊湊...緊湊到冇乜位可以抖一下...
唔知係唔係太緊湊...又超級多"手持拍攝"o既鏡頭...所以我覺得有d over...
因為係戰爭片~~
又加上氣氛緊張...
好多bang bang bang o既場面..

可以以<叛諜追擊>哩個系列黎做個籃本....
不過對我而言...<叛逆諜戰>唔算有好大驚喜~~
基本上o既野有...但係唔好expect more~
穩穩陣陣~唔係差...又唔係特別拍案叫絕o既戲啦~~

順帶一提....<叛逆諜戰>唔係列入<叛諜追擊>哩個系列入面....
d人譯中文名...見係同一個導演同埋同一個演員....就咁俾佢地~~
好似<天使乜乜乜>系列咁~~
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 251  發表于: 2010-06-10
呢套戲已經有係手,不過仲未得閒睇……
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 252  發表于: 2010-06-10
引用第251樓火鳳凰2010-06-10 11:30發表的“”:
呢套戲已經有係手,不過仲未得閒睇…… [表情]

me too
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 253  發表于: 2010-06-10
引用第252樓阿童木2010-06-10 11:48發表的“”:
me too [表情] [表情]

OT: 我最後買左 linksys 320N (因為另一部周圍都無貨),都已經幾快下,我以前從未去過 1m,而家去到 3.3m……
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 254  發表于: 2010-06-10
引用第253樓火鳳凰2010-06-10 11:52發表的“”:
OT: 我最後買左 linksys 320N (因為另一部周圍都無貨),都已經幾快下,我以前從未去過 1m,而家去到 3.3m…… [表情]

OT : 恭喜,320n 可以裝DD-WRt 多d野玩,e.g. Wake-on-lan,router overclock