• 5426閱讀
  • 160回復

卡里祖重返南華;加上南華的組軍最新消息 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線呀威

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-05-30
今天我入場觀看足總盃總決賽賽事,現場有3115名球迷冒雨入場打氣,氣氛很好。

繼大埔之後,飛馬是第二支地區球隊,在地區力量推動之下,取得好成績。今天和我們一起睇波的,有很多元朗區區議員,連元朗區議會主席梁志祥先生、元朗區專員楊德強先生都有親自「領軍」,接送了1300名元朗球迷到大球場打氣。

飛馬將與南華雙雙代表香港出戰亞協盃,恭賀天水圍飛馬今天贏得足總盃冠軍。

最近球圈常有傳再有球隊「大搞」,作為球圈一份子,我十分歡迎。只要球圈有更多資源流入,有競爭就會有進步,無論在球會規模、球員身價、球隊水準,都會有進步,而對整個香港足球生態,都會有正面影響。

據聞來季或引入兩支有實力的中國球隊,又據聞有第四、五支本地球隊「大搞」,一切都拭目以待。

自5/25對愉園賽事之後,我答應傳媒朋友,最快於今天完成足總盃賽事後,公佈關於南華組軍情況。今天賽後,我便公佈了以下最新消息:

外援球員:

- 里奧與沙域臣約滿離隊

- 史高斯、威靈臣留效

- 卡里祖將會回歸,我與他早於5月初已簽了2年合約,7月生效

- 羅致上季效力巴甲哥連泰斯球員Alves艾維斯,司職中堅,23歲

- 尚有一名外援球員,踢中場位置,正在洽談中

華人球員:

- 巢鵬飛表示希望有較多上陣機會,約滿後將離開南華,加盟另一支香港球隊

- 陳偉豪尚未續約

- (除以上兩位外)所有華人球員留效,全部獲得加薪鼓勵

- 新加盟球員:趙俊傑(大埔)、葉鴻輝(飛馬)、劉念溢(飛馬)

- 尚有幾位本地球員,正在洽談中,日內將有公佈

足主:

- 我與南華會合約已滿,星期一將會南華會主席及副主席見面,洽談未來合作問題

無端唱南華「星散」,這用辭很具創意。大家絕對可以放心,來季南華不但沒有星散,實力只會更強。

感謝對我投信任票的球員和球迷,這幾日關於南華的消息,雖然誇張有餘,說服力不足,但也足以令南華人擔心,這我十分明白。有時連我看到那些誇張的謠言,我自己也嚇一跳,打電話給Jackal:「xx唔係簽咗約咩?有傳他離隊....」

Jackal說:「放心,全部合約都在我手上。」

每個人都有自己選擇,我感謝選擇了南華的每一個人,也感謝曾為南華付出過的每一位球隊成員。

本球季正式結束,在此,我衷心感謝每位過去曾效力南華,和我合作過的職球員。

歷史是不會改變的,這4年南華寫下光輝一頁,每位曾都有一份貢獻。

祝福巢鵬飛、里奧、沙域臣日後有更好發展。

http://hk.myblog.yahoo.com/scaablog/
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-05-30
唔知貼呢度岩唔岩 不過卡尼祖重返南華一定係好事 不過羅生原來5月簽左 點解要而家先講

葉鴻輝 劉念溢都入埋南華 兩個都好有前途   不過葉鴻輝同張春揮點分配上場時間 加上何國泉又唔轉會 三個龍門點分配

史高斯、威靈臣、卡里祖、艾維斯
差一個外援 終於有一個中場外援 希望係派牌型   另外艾維斯得23歲 應該幾有前途

而且一直傳離隊的歐沖同李志豪都繼續留隊
[ 本文被呀威在2010-05-30 22:03重新編輯 ]
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-05-30
其實你POST去新聞區都OK
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-05-30
引用第2樓Ajax2010-05-30 21:55發表的“”:
其實你POST去新聞區都OK [表情]

咁煩請版主幫下移一移
離線CHUCK
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-05-30
好事來的
離線RMadrid
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-05-30
葉鴻輝上山...咁神貓打後備?
會唔會浪費左d
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-05-30
引用第5樓RMadrid2010-05-30 22:02發表的“”:
葉鴻輝上山...咁神貓打後備?
會唔會浪費左d [表情]

其實好哂是但一位
劉念溢又係..已經有兩個右後唔錯..
反而左後細綽已經32有3...搵多個好D-.-
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-05-30
有冇人留意佢係邊個
上季效力巴甲哥連泰斯球員Alves艾維斯,司職中堅,23歲
勁唔勁
離線Bra神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-05-30
唔應該買葉鴻輝, 完全係害緊香港球壇, 要張春暉, 葉鴻輝是但一個打後備, 令到佢地冇得進步
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-05-30
好野, 終於有最準既消息

不過大豪一日唔續約, 離隊機會都幾大...
離線him
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-05-30
葉鴻輝.........
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-05-30
又燒春雞又葉鴻輝
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-05-30
葉鴻輝遲一年先去都得啦.......

南華同飛馬出年一人一個咪仲好....

浪費晒........
離線him
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2010-05-30
引用第12樓廢托2010-05-30 22:25發表的“”:
浪費晒........

咪係葉鴻輝大把世界啦留返係飛馬
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2010-05-30
引用第12樓廢托2010-05-30 22:25發表的“”:
浪費晒........

再講 飛馬下年有得打亞協 點解唔喺飛馬打