• 9641閱讀
  • 340回復

世界盃C組討論區(美國與英格蘭晉級 16 強) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 330  發表于: 2010-06-24
引用第328樓freezefox2010-06-24 12:05發表的“”:
其實朗尼、林伯都不在狀態,但打既位置好多時都重叠得好緊要。再加埋打得差既巴利,令到朗尼、林伯、巴利,呢條直線真係脆弱得好可憐,亦令球隊進攻防守既深度都好唔夠。所以英軍打出黎係無FORM 的……分工好唔清晰。亦無左重心(重心本來就應該係朗尼)。
.......

我反而覺得呢場既分工已經好過之前果兩場好多,林伯同巴利打雙防中,其實真係可以解放謝拉特,所以謝拉特呢場係進攻上可以有更加大的自由度,點都好過頭兩場謝拉特同林伯輪流上,果兩場就真係分工好唔清晰……

今屆大部份球隊都係打雙防中,強如巴西、荷蘭、德國都係咁踢。英格蘭最大鑊就係都無揀到防中入隊,林伯打呢個位同佢係球會既打法唔同,佢亦唔係狀態,但係唔出佢打呢個位,係現有人選當中,出卡域克咪仲衰。出林伯起碼可以博佢有一兩次神來之筆既傳送,就好似尋日交俾朗尼果球……
[ 本文被火鳳凰在2010-06-24 12:22重新編輯 ]
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 331  發表于: 2010-06-24
不過點都好,我都同意呢隊英格蘭都係十六強出局居多……
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 332  發表于: 2010-06-24
引用第330樓火鳳凰2010-06-24 12:16發表的“”:
我反而覺得呢場既分工已經好過之前果兩場好多,林伯同巴利打雙防中,其實真係可以解放謝拉特,所以謝拉特呢場係進攻上可以有更加大的自由度,點都好過頭兩場謝拉特同林伯輪流上,果兩場就真係分工好唔清晰…… [表情]
今屆大部份球隊都係打雙防中,強如巴西、荷蘭、德國都係咁踢。英格蘭最大鑊就係都無揀到防中入隊,林伯打呢個位同佢係球會既打法唔同,佢亦唔係狀態,但係唔出佢打呢個位,係現有人選當中,出卡域克咪仲衰。出林伯起碼可以博佢有一兩次神來之筆既傳送,就好似尋日交俾朗尼果球…… [表情]

今場分工的確好過上兩次好多。但最主要原因係因為上兩次差得太離譜。今次發揮正常少少少少都會好過上兩場好多。但嚴格D 黎講,都係發揮唔到整隊應有實力既六成………

所以問題可能就係選人身上。今次世界杯,有好幾個位置係明顯地缺人缺得好緊要。

一個左中場,一個防中。

中堅都話D 人傷完又傷無得講,左中同防中又唔係無人好揀,點解可以睇勻成個後備席都無人可用。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 333  發表于: 2010-06-24
引用第331樓火鳳凰2010-06-24 12:18發表的“”:
不過點都好,我都同意呢隊英格蘭都係十六強出局居多…… [表情]

咁呢樣野好難講。對弱隊無料到,但可能對德國反而打番出個氣勢出黎。真係唔敢講。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線JHELSEA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 334  發表于: 2010-06-24
england
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 335  發表于: 2010-06-25
花邊新聞........

(商台)2010年6月23日 星期三 13:55

南非世界盃分組賽,英格蘭今晚跟斯洛文尼亞,上演生死決戰,賽前被寄予厚望的英格蘭前鋒朗尼,至今在世界盃表現不濟,英國傳媒就歸咎於朗尼飲食習慣不健康。有消息指朗尼在今屆世界盃開幕至今,共吃了一百二十多個牛肉漢堡包,平均一日吃十多個,打破馬勒當拿在八六年世界盃期間,食九十八個漢堡包的記錄。

大家睇完當得淡笑好了, 切勿認真討論
離線Valencia25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 336  發表于: 2010-06-25
引用第335樓seattleqoo2010-06-25 11:40發表的“”:
南非世界盃分組賽,英格蘭今晚跟斯洛文尼亞,上演生死決戰,賽前被寄予厚望的英格蘭前鋒朗尼,至今在世界盃表現不濟,英國傳媒就歸咎於朗尼飲食習慣不健康。有消息指朗尼在今屆世界盃開幕至今,共吃了一百二十多個牛肉漢堡包,平均一日吃十多個,打破馬勒當拿在八六年世界盃期間,食九十八個漢堡包的記錄。
.......

平均一日吃十多個
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 337  發表于: 2010-06-25
引用第336樓benkwan38h2010-06-25 11:52發表的“”:
平均一日吃十多個 [表情] [表情] [表情]

早午晚+宵夜共4餐
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 338  發表于: 2010-06-27
快D換代啦. 下屆再黎過.
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 339  發表于: 2010-06-27
引用第335樓seattleqoo2010-06-25 11:40發表的“”:
.......

離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 340  發表于: 2010-06-27
再見喇,英格蘭