• 2109閱讀
  • 39回復

[國際賽]有指卡比路在首場分組賽面對美國作出大膽嘗試 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線fwl0610

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-06-12

港人至愛英格蘭,將在世界盃第2日賽程亮相,有指意大利領隊卡比路,在首場分組賽面對美國作出大膽嘗試,以一個從未合作的陣式示人,以膽博膽。

英國《每日鏡報》聲稱,英格蘭國家隊由備戰過程中看來,曼聯缺態中場卡域克,不太可能在首場世界盃比賽面對美國時擔正,但突飛猛將的維拉中場占士米拿,3天感染病毒剛痊癒,狀態成疑,故此該名紅魔球員,極可能再與雙「特」林柏特和謝拉特,再一次在中場合作。

韋斯咸門神羅拔格連,將把守十指關,而中鋒希斯基就夥拍朗尼攻堅,利物浦右閘格連莊臣會在隊友加歷查,取得正選位置。英軍再試4-4-2陣式。

曼聯中堅里奧費迪南傷退的位置,相信會由熱刺球員京治代替,而中場唯一翼鋒就落入艾朗連儂手中,卡比路日前拒回答正選陣容的提問:「最後一課練習時隨時有人受傷,我不會公佈正選。」

「米拿生病兩天沒有操練,他說自己已沒有問題,球隊之後會再決定,起碼他可以候命。門將方面,我們不會提前告訴他們,以免造成不必要的壓力。」

預料英軍正選
羅拔格連
格連莊臣 京治 泰利 艾殊利高爾
艾朗連儂 林柏特 卡域克 謝拉特
朗尼 希斯基

http://www.881903.com/page/zh-tw/wc_newsdetail.aspx?itemid=240440&csid=541_1800
[ 本文被fwl0610在2010-06-12 17:54重新編輯 ]
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2010-06-14
引用第38樓sikingthegreat2010-06-14 00:21發表的“”:
完全係失敗啦. gerrard打左, 加上有heskey掩護, 插入中間同rooney配合, 俾空位a.cole上, 呢招外圍賽都相當殺食, 忽然又唔用. 可能barry復出會好d. 不過尋晚個變陣就肯定係失敗. 雙特唔work左咁多次都仲要試, 真係奇怪.
另外唔用j.cole用wright-phillips都係一樣搞笑.

等得巴利嚟,佢都冇態啦
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2010-06-14
引用第36樓呀威2010-06-14 00:15發表的“”:
其實今場波卡比路應該叫謝拉特拉後D 俾林伯特搞進攻 謝拉特明顯打後左 都打得出色左
不過林伯特就唔知搞咩 冇態冇影
到左最後20分鐘-30分鐘到 成條中場唔見左 去到美國後場就攞唔定個波 謝拉特掃波又做得唔算好 結果俾美國壓左一排 始終雙特打中場真係唔多掂 琴晚算失敗之作

完全係失敗啦. gerrard打左, 加上有heskey掩護, 插入中間同rooney配合, 俾空位a.cole上, 呢招外圍賽都相當殺食, 忽然又唔用. 可能barry復出會好d. 不過尋晚個變陣就肯定係失敗. 雙特唔work左咁多次都仲要試, 真係奇怪.
另外唔用j.cole用wright-phillips都係一樣搞笑.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2010-06-14
引用第35樓智者2010-06-14 00:12發表的“”:
gerrard 入波喎 [表情] [表情]

但你睇下半場做過d咩? 除左一次heskey嘅機會同rooney一個snap shot, 唉.
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2010-06-14
引用第34樓sikingthegreat2010-06-14 00:10發表的“”:
大膽嘗試就係繼ericsson同mcclaren之後, 再次試用gerrard + lampard打中間? 係fans的話真係睇到激死.

其實今場波卡比路應該叫謝拉特拉後D 俾林伯特搞進攻 謝拉特明顯打後左 都打得出色左
不過林伯特就唔知搞咩 冇態冇影
到左最後20分鐘-30分鐘到 成條中場唔見左 去到美國後場就攞唔定個波 謝拉特掃波又做得唔算好 結果俾美國壓左一排 始終雙特打中場真係唔多掂 琴晚算失敗之作
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2010-06-14
引用第34樓sikingthegreat2010-06-14 00:10發表的“”:
大膽嘗試就係繼ericsson同mcclaren之後, 再次試用gerrard + lampard打中間? 係fans的話真係睇到激死.

gerrard 入波喎

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2010-06-14
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2010-06-13
奇招
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

離線SuperNova
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2010-06-13
真係好大膽
離線G-shock
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2010-06-13
果然大膽,不過衰左
離線eeeeem
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2010-06-13
大膽嘗試係指起用Robert Green?
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2010-06-12
引用第28樓matthew93manutd2010-06-12 19:03發表的“”:
其實咪姐係 carrick milner joe cole 3選1 [表情]
比我要joe cole

我都係咁話
離線MatthewB
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2010-06-12
引用第20樓呀威2010-06-12 17:52發表的“”:
其實而家中場都係得三個方案揀
1) 謝拉特 米拿 林伯特 連儂
2) 謝拉特 卡域克 林伯特 連儂
3) 祖高爾 謝拉特 林伯特 連儂

其實咪姐係 carrick milner joe cole 3選1

比我要joe cole
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2010-06-12
引用第26樓杜菲斯2010-06-12 18:55發表的“”:
冇錯,J.Cole 個態好過 Carrick [表情]

不過我想睇Milner多D 幾鍾意佢
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2010-06-12
引用第25樓呀威2010-06-12 18:54發表的“”:
3 應該最正路

冇錯,J.Cole 個態好過 Carrick