• 50802閱讀
  • 2446回復

[手機遊戲]三國殺推出最新擴充包 - 林!!!!! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線亨利仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2415  發表于: 2011-10-21
岩岩做主打左成個鐘, 20牌內奸呂蒙洗左3 round牌都冇連弩逃跑左
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2416  發表于: 2011-10-22
o岩o岩果場做內奸..無幾耐主公果邊已經劣勢..因為對面有司馬反..甄姬主公被完剋..長期1血1手牌,對面反賊司馬郭嘉馬謖于禁..忠臣袁術黃月英..我曹仁(唔想揀佢.但無得選擇..)..
後尾月英手氣唔錯..去到最後佢一個爆發..連殺兩個反賊..
最後局面係淨番1反2血于禁..1血主公,3血我,滿血月英..偷埋主公連弩..除左月英自己..其他三個鎖晒..主公之前俾人鎖左,我同個反係月英親手鎖的..
月英唔殺反殺我先..殺到我1血,之後佢聰明到用酒+雷殺殺我..我就梗係死la..可憐主公都俾佢隊冧埋..反賊由輸變贏

呢鋪月英除左運氣好..佢真係玩得好差..
1.咁多反唔搞,一開始就搞郭嘉先..唔係都唔駛咁劣勢..
2.最後局面點都無理由殺我先.主因係主公勢危1血1手牌..點都殺反先..加上殺反有3牌拎(佢有連弩)..佢殺我先係好蠢ge決定..
3.殺我先都算,佢強勢應該可以清場..但有鐵索唔解主公,反而鎖晒三個人,最後仲要用酒+屬性殺殺人親手了結主公..

真係好嘔血
離線亨利仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2417  發表于: 2011-10-22
岩岩玩8位甄姬內扮反, 引到2個反互打, 去到單挑俾主公好運贏左之後俾反賊鬧
離線托利斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2418  發表于: 2011-10-22
于吉好勁…
上家諸葛亮(忠)排電準備剋死我, 跟住整左個假無邪, 成班人質疑=拎牌
之後下家忠臣劈死左
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2419  發表于: 2011-10-22
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2420  發表于: 2011-10-22
其實個網上版可唔可以加個「逃走」stats, 好憎D人玩玩下走咗, 8人場平均三場有二場都有人走佬.
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2421  發表于: 2011-10-22
同埋大家有冇見過D人做內唔係想贏, 只係想攞分? 由頭到尾扮忠, 目標只係想生存耐D, 因為內奸捱到最後三兩個先死都會有+文功.

最後就係少數亂玩的人, 見過有個黃蓋, 起手秒咗3-4個反, 跟住下round狂殺主, 殺到自己自殺, 開牌係內, WTF.......
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2422  發表于: 2011-10-23
引用第2420樓posouth2011-10-22 23:36發表的“”:
其實個網上版可唔可以加個「逃走」stats, 好憎D人玩玩下走咗, 8人場平均三場有二場都有人走佬.
[表情]

其實都有逃走stat計
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2423  發表于: 2011-10-23
引用第2421樓posouth2011-10-22 23:44發表的“”:
同埋大家有冇見過D人做內唔係想贏, 只係想攞分? 由頭到尾扮忠, 目標只係想生存耐D, 因為內奸捱到最後三兩個先死都會有+文功.
[表情]
最後就係少數亂玩的人, 見過有個黃蓋, 起手秒咗3-4個反, 跟住下round狂殺主, 殺到自己自殺, 開牌係內, WTF....... [表情]

其實第一個case唔算係極端例子,以前唔少人係咁玩的,而且都有機會贏.(搏主公殺錯忠臣)
只係而家普遍上主公無以前咁傻盲目信人,識玩平衡先令呢種玩法漸漸淘汰..
不過講起內,另一個更嚴重情況係d人仇內..寧願自己輸都唔肯俾內贏,真係好痴線..

第二個case..無得講la,間唔中就有d咁ge傻仔亂黎
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2424  發表于: 2011-10-23
引用第2423樓真秘密2011-10-23 00:39發表的“”:
其實第一個case唔算係極端例子,以前唔少人係咁玩的,而且都有機會贏.(搏主公殺錯忠臣)
只係而家普遍上主公無以前咁傻盲目信人,識玩平衡先令呢種玩法漸漸淘汰..
不過講起內,另一個更嚴重情況係d人仇內..寧願自己輸都唔肯俾內贏,真係好痴線.. [表情]
.......

另一個更嚴重情況係d人仇內..寧願自己輸都唔肯俾內贏,真係好痴線

true
離線亨利仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2425  發表于: 2011-10-23
所以以後就算自己唔係滿血都會留桃
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2426  發表于: 2011-10-23
引用第2423樓真秘密2011-10-23 00:39發表的“”:
不過講起內,另一個更嚴重情況係d人仇內..寧願自己輸都唔肯俾內贏,真係好痴線.. [表情]
.......

係, 忠臣危急關頭殺主, 死唔俾內贏果類, 使唔使咁......

其實有時做下內咁開心, 贏到幾有成功感. 同埋做內有時要幾賤格下, 同friend玩做唔出既野, 網上就無顧累.
離線托利斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2427  發表于: 2011-10-23
引用第2425樓亨利仔2011-10-23 01:48發表的“”:

呢樣我都做開
不論自己係咩角色
離線Kun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2428  發表于: 2011-10-23
http://sgs.sgamer.com/201110/news-detail-105457.html

就有新身份“草寇”

傳聞係是殺死任意一個角色後取代他的身份..
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2429  發表于: 2011-10-23
引用第2425樓亨利仔2011-10-23 01:48發表的“”:

都係睇情況