• 2691閱讀
  • 47回復

[國際賽]蘇亞雷斯將只會停賽一場 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2010-07-04
唔緊要,當休息下先

跟住最後果場入返幾球再做英雄
離線Valencia25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2010-07-04
季軍戰再黎過
離線JHELSEA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2010-07-04
季軍戰
離線mcmanfowan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2010-07-04
其實係咪有o的問題? 佢明明係無體育精神用手唔比個波入.
而家因為咁間接令烏拉龜贏o左, 將呢個本來係唔o岩o既事變o左o岩....
仲要好自豪咁話比人知上帝之手係屬於自己...
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2010-07-04
引用第18樓mcmanfowan2010-07-04 19:30發表的“”:
而家因為咁間接令烏拉龜贏o左, 將呢個本來係唔o岩o既事變o左o岩....

件事幾時由唔岩變岩左
佢係用手唔俾個波入,跟住已經即時被趕出場 + 罰十二碼,然後再要停賽.....
所有懲罰已經根據條例執行,至於佢或者其他人點評論,已經無關個判決啦
離線jov
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2010-07-04
引用第18樓mcmanfowan2010-07-04 19:30發表的“”:

咁本身個紅牌+十二碼+停賽一場又係罰緊d咩?

如果係話因為無體育精神而要再罰多場

咁如果同樣既動作...但最後烏拉圭贏唔到...係咪就唔駛加罰?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2010-07-04
本能與道德的矛盾
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2010-07-04
引用第19樓國球旗2010-07-04 19:33發表的“”:
件事幾時由唔岩變岩左 [表情]
佢係用手唔俾個波入,跟住已經即時被趕出場 + 罰十二碼,然後再要停賽.....
所有懲罰已經根據條例執行,至於佢或者其他人點評論,已經無關個判決啦 [表情]

你o岩, 話變o左o岩的確係唔準確o既....
我只係覺得明明係唔光彩, 唔明點解佢可以好似自豪咁....
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2010-07-04
引用第22樓mcmanfowan2010-07-04 19:41發表的“”:
你o岩, 話變o左o岩的確係唔準確o既....
我只係覺得明明係唔光彩, 唔明點解佢可以好似自豪咁....

設身處地,如果你係佢,用一個犯規 (當然講緊無傷害對手身體既前題下) 而救左成隊波,甚至全個國家,我估你都只會覺得興奮而唔係內咎。
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2010-07-04
引用第23樓國球旗2010-07-04 19:44發表的“”:
設身處地,如果你係佢,用一個犯規 (當然講緊無傷害對手身體既前題下) 而救左成隊波,甚至全個國家,我估你都只會覺得興奮而唔係內咎。 [表情] [表情] [表情]

史上最值得、最high的一張紅牌
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

離線jov
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2010-07-04
NBA-->故意犯規-->博對手射失罰球-->獲得多一次進攻機會

WC-->故意手球-->博對手射失PK-->獲得PK戰機會

其實依d事....係nba場場都見架啦

都係依住個遊戲規則玩
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2010-07-04
引用第25樓j摩連奴.狂妄2010-07-04 19:47發表的“”:
NBA-->故意犯規-->博對手射失罰球-->獲得多一次進攻機會
其實依d事....係nba場場都見架啦 [表情] [表情]

走規則漏洞是很平常的事,雖然無道德可言,但球場上勝負是王道,人性的弱點就是行shorcut啦

離線迪基亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2010-07-04
引用第25樓j摩連奴.狂妄2010-07-04 19:47發表的“”:
其實依d事....係nba場場都見架啦 [表情] [表情]
.......

呢個解釋最好不過
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2010-07-04
決賽見
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2010-07-04
引用第23樓國球旗2010-07-04 19:44發表的“”:
設身處地,如果你係佢,用一個犯規 (當然講緊無傷害對手身體既前題下) 而救左成隊波,甚至全個國家,我估你都只會覺得興奮而唔係內咎。 [表情] [表情] [表情]

係丫... 我諗比好多人都會咁做, 我會興奮, 但係明白呢件係有違體育精神o既事, 唔會咁高調咁評論囉....