• 1327閱讀
  • 17回復

[英超]傳聞: 曼城2500萬報價愛華頓中場阿迪達 [復制鏈接]

上一主題 下一主題

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-07-05
這名西班牙籍攻擊中場得到英超新貴的垂青……

曼城註定會在今夏刮起轉會旋風,他們現在又有另外一個目標了,那就是愛華頓中場核心阿迪達。

由於下季曼城的目標是英超錦標,因此領隊文仙尼希望盡可能多的搜羅各大球星來增強球隊的實力。

據《鏡報》報導,曼城已經先後將巴塞中場耶耶托尼、華倫西亞翼鋒大衛施華及德國後衛保定收于帳下,但文仙尼仍有其他目標,包括阿士東維拉中場占士米拿及愛華頓球員阿迪達。

愛華頓上季曾為後衛利斯確特的轉會問題與曼城打得不可開交,最終他以2400萬英鎊的價格轉會曼城。

不過愛華頓領隊莫耶斯認為阿迪達對球隊非常重要,他不願意將其出售。(Goal.com)

http://www.goal.com/hk/news/1251/%E6%9B%BC%E5%9F%8E/2010/07/04/2009182/%E6%9B%BC%E5%9F%8E2500%E8%90%AC%E5%A0%B1%E5%83%B9%E6%84%9B%E8%8F%AF%E9%A0%93%E4%B8%AD%E5%A0%B4%E9%98%BF%E8%BF%AA%E9%81%94
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-07-05
終於輪到傳playmaker la...

不過唔好撬拖肥d人得唔得 , 不過moyes 咁醒 arteta 想25m 買到?? no way!!
離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-07-05
阿迪達值25m
MC真係有$$無定洗
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-07-05
唔會..因為Arteta會返西班牙照顧兒子
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-07-05
曼城mancini玩緊fm?
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-07-05
引用第3樓可可粉2010-07-05 00:32發表的“”:
唔會..因為Arteta會返西班牙照顧兒子 [表情]

相關news
Mikel Arteta has rocked Everton boss David Moyes' plans for next season after telling the Scot he wants to return to Spain.

The midfielder and his wife, Lorena, have been told their one-year-old son Gabriel is partially sighted.

And now the couple plan to return to Spain in order to be closer to their families for the sake of their son.

It is understood, Arteta's agent has already sounded out La Liga clubs about possible moves for the £12m-rated star.

The news will come as a major blow to Moyes who views the stylish Arteta as vital to his plans for next season.

Arsenal and Aston Villa are also interested in Arteta - but his future now looks in Spain.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-07-05
引用第2樓fong7112010-07-05 00:32發表的“”:
阿迪達值25m [表情] [表情]
MC真係有$$無定洗 [表情] [表情]

lescott 都有24m, 點解arteta 唔值25m???
離線太伊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-07-05
西班牙球隊唔要佢我諗佢都未必會離開……
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-07-05
文仙尼真係似住隊波有錢係咁買人
[ 本文被★基斯坦奴★在2010-07-05 08:40重新編輯 ]
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-07-05
引用第5樓可可粉2010-07-05 00:33發表的“”:
相關news
Mikel Arteta has rocked Everton boss David Moyes' plans for next season after telling the Scot he wants to return to Spain.
.......

真係唔想阿迪達去西班牙踢波
離線JHELSEA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-07-05
有錢大晒咩
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-07-05
要咁多中場做咩呀
離線tsang0701
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-07-05
點解曼城可以唔洗賣人??
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2010-07-05
引用第12樓tsang07012010-07-05 13:54發表的“”:
點解曼城可以唔洗賣人??

點解鏝鋮要賣人~~~
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2010-07-05
引用第9樓呀威2010-07-05 01:30發表的“”:
真係唔想阿迪達去西班牙踢波 [表情]

我都唔想...始終冇Arteta既愛記唔似愛記