• 6188閱讀
  • 152回復

有線做世界盃真係做得好差 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 75  發表于: 2010-07-12
引用第71樓雲佬2010-07-12 17:38發表的“”:
咁有線第一台唔洗錢o既咩???係裝上網送o既台呀 [表情] [表情] [表情]

http://zh.wikipedia.org/zh-tw/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E6%9C%89%E7%B7%9A%E9%9B%BB%E8%A6%96%E7%AC%AC1%E5%8F%B0

第1台是香港首條以免費電視台模式營運的收費電視頻道,以「十蚊睇一世」(十元看一輩子)作招徠,試圖與香港兩間免費電視台爭奪電視廣告市場。雖然有人投訴有線此種做法違反香港《廣播條例》,但廣播事務管理局裁定第1台仍屬收費電視服務。[1]

第1台的主要競爭對手包括now香港及無綫電視和亞洲電視的免費頻道。

第1台在2007年啟播。如果樓宇的公共天線已傳送該台,非有線訂戶可以無需解碼器在UHF中選取該台,即該台也使用模擬廣播。

不過我住緊果度好似收唔到……
離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 76  發表于: 2010-07-12
引用第73樓國球旗2010-07-12 17:40發表的“”:
你試下再追台,大部份既住戶都有機會收到,免費的。

哦~~~~~原來如此
離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 77  發表于: 2010-07-12
引用第75樓火鳳凰2010-07-12 17:42發表的“”:
不過我住緊果度好似收唔到…… [表情]

咁我都應該收唔到, 我之前追過d台都唔見有呢個台
離線ab34
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 78  發表于: 2010-07-12
peter wong尋晚講得幾差 講講下就有一句講得大聲d,懶有氣氛,但係其實講個句野冇乜意思
離線KarimBenzema
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 79  發表于: 2010-07-12
不嬲世界杯都唔係免費, 只係外國d台買左返黎但係免費播俾當地人睇咁解, 你冤都只能冤FIFA點解係價高者得, 根本有線係冇問題
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 80  發表于: 2010-07-12
引用第79樓KarimBenzema2010-07-12 17:45發表的“”:
不嬲世界杯都唔係免費, 只係外國d台買左返黎但係免費播俾當地人睇咁解, 你冤都只能冤FIFA點解係價高者得, 根本有線係冇問題

係冇咩問題,但係今屆真係太離譜

新聞片又冇,精華又冇

離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 81  發表于: 2010-07-12
引用第79樓KarimBenzema2010-07-12 17:45發表的“”:

所以我對當初兩個免費台要政府幫手俾壓力有線好反感
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 82  發表于: 2010-07-12
引用第28樓火鳳凰2010-07-12 15:27發表的“”:
下?唔係呀嘛……
我覺得馮奇同潘生仲難頂過桂神喎…… [表情]

馮奇真係
同歌神一樣都係廢既.
Peter, 潘生, 蔡文堅都okay.
鍾國雄d gag都叫幾好笑既
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 83  發表于: 2010-07-12
引用第79樓KarimBenzema12-07-2010 17:45發表的“”:
不嬲世界杯都唔係免費, 只係外地d人買左返黎免費播俾你地睇咁解, 你冤都只能冤FIFA點解係價高者得, 根本有線係冇問題

前一句個個都有鬧國際足協,

後面果句,有線投返黎係無問題,

依家個個插既係佢買完返黎,成個嘉年華同埋節目既質素,

唔通比佐錢既市民唔插得?

我九八年裝有線,至零八年取消佐,

期間都睇過零二、零四、零六、零八四個大賽既嘉年華,

都無今屆攪得咁差,雖然今屆我無裝有線,

但屋企有第一台,有四場都可以睇有線,

依家樓主咪話有線做世界杯真係做得好差,

我同好多好友咪同意真係做得差囉。

無線投唔到係事實,但有線投到攪得差一樣係事實。
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 84  發表于: 2010-07-12
引用第67樓KarimBenzema12-07-2010 17:33發表的“”:
有線第一台要錢? [表情]

間接要出錢架

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 85  發表于: 2010-07-12
引用第69樓火鳳凰12-07-2010 17:35發表的“”:
61台同 201台有播,有線第一台好似播左部份,無線/亞視就好似無 (呢個要大家 confirm)……

六十一台有播,亞軍就唔記得

但冠軍一定有得播成個過程

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 86  發表于: 2010-07-12
引用第83樓謊大童2010-07-12 17:49發表的“”:
前一句個個都有鬧國際足協,
後面果句,有線投返黎係無問題,
.......

有線都有所謂既carnival...係你地冇睇有線唔知姐...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 87  發表于: 2010-07-12
引用第71樓雲佬12-07-2010 17:38發表的“”:
咁有線第一台唔洗錢o既咩???係裝上網送o既台呀 [表情] [表情] [表情]

睇屋村或者屋苑

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 88  發表于: 2010-07-12
引用第72樓國球旗12-07-2010 17:39發表的“”:
當初有線同無線/亞視既協議係用 $1 俾佢地播開幕、四強同決賽 4 場波,但無話包埋開、閉幕禮同頒獎。 [表情] [表情]

閉幕同開幕都有,頒獎都有。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 89  發表于: 2010-07-12
引用第73樓國球旗12-07-2010 17:40發表的“”:
你試下再追台,大部份既住戶都有機會收到,免費的。

要睇你住果度既大廈有無簽到先知收唔收到