• 1268閱讀
  • 18回復

[英超]傳聞: 愛華頓年青中場高士寧答應加盟紐卡素 [復制鏈接]

上一主題 下一主題

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-07-13
前愛華頓年青中場高士寧在口頭上已答應加盟紐卡素。

據報道,現年20歲的高士寧本來跟愛華頓正在談判合約,可是,因為行政上的錯誤,令拖肥糖沒法在限期完結前完成合約,這代表高士寧現在可以隨時免費轉會。

愛華頓正在爭拗這問題,不過,英超聯法庭卻宣判這位英格蘭21歲以下國腳可根據波士文條約,離開球會,因為他的合約已結束。

拖肥糖仍有少於兩星期的時候可作出上訴,不過,傳媒The Northen Echo剛剛報道,這位前普利茅夫球員已跟紐卡素在口頭上達成協議。

有傳紐卡素已為這位中場預備了一張4年合約,周薪為2萬5千英鎊。

若愛華頓上訴得直,他們便有權獲得紐卡素賠償的費用。

http://www.goal.com/hk/news/497/%E8%BD%89%E6%9C%83%E5%B8%82%E5%A0%B4/2010/07/13/2023617/%E9%AB%98%E5%A3%AB%E5%AF%A7%E7%AD%94%E6%87%89%E5%8A%A0%E7%9B%9F%E7%B4%90%E5%8D%A1%E7%B4%A0
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-07-13
行政上的錯誤 ........

唔係嘛.... 雖然唔覺得高士寧特別有潛質, 不過球會咁窮, 攞返1,2M都好ar...
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-07-13
愛華頓有十天時間可上訴,所以一切有待愛記會否上訴先可落實……
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-07-13
Re:傳聞: 高士寧答應加盟紐卡素
之前睇報紙先見到 gosling 原來係自由身

真係荀貨
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-07-13
引用第1樓icemanbergkamp2010-07-13 23:17發表的“”:
唔係嘛.... [表情] [表情] 雖然唔覺得高士寧特別有潛質, 不過球會咁窮, 攞返1,2M都好ar... [表情] [表情]

1,2M?

而家好似要求 4M,如果 4M 的話,紐卡素一定唔會買,亦無可能再提供到2萬5千英鎊周薪……
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-07-13
引用第2樓火鳳凰2010-07-13 23:17發表的“”:
愛華頓有十天時間可上訴,所以一切有待愛記會否上訴先可落實…… [表情]

係, 不過如果內容屬實, 唔係行政失誤就唔駛搞到咁狼狽.....
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-07-13
引用第1樓icemanbergkamp2010-07-13 23:17發表的“”:
唔係嘛.... [表情] [表情] 雖然唔覺得高士寧特別有潛質, 不過球會咁窮, 攞返1,2M都好ar... [表情] [表情]

無計la..高士寧要做反骨仔...無約在身係事實
離線太伊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-07-13
有傳紐卡素已為這位中場預備了一張4年合約,周薪為2萬5千英鎊。
咁高薪
佢去到紐卡素都起碼要半年先有機會傷好踢得波喎?
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-07-13
引用第5樓icemanbergkamp2010-07-13 23:19發表的“”:
係, 不過如果內容屬實, 唔係行政失誤就唔駛搞到咁狼狽..... [表情]

愛記自己犯錯,同紐記無關……

所以一定會等,如果需要賠償的話,就一定唔會買……
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-07-13
引用第4樓火鳳凰2010-07-13 23:19發表的“”:
1,2M?
而家好似要求 4M,如果 4M 的話,紐卡素一定唔會買,亦無可能再提供到2萬5千英鎊周薪…… [表情]

同ledley 個case一樣, 明知佢就完約又唔肯續, 平平地放左總好過人財2失....

同道理, 派拿都識出最後通碟la.....
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-07-13
引用第7樓小伊子2010-07-13 23:20發表的“”:
有傳紐卡素已為這位中場預備了一張4年合約,周薪為2萬5千英鎊。 [表情] [表情] [表情]
咁高薪 [表情]
佢去到紐卡素都起碼要半年先有機會傷好踢得波喎?

高薪係因為唔駛錢,周薪2萬5千英鎊,4年合約,一共五百二十萬鎊,其實係將部份轉會費 PRICE IN 左入去……
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-07-13
引用第6樓可可粉2010-07-13 23:19發表的“”:

又唔可以話係反骨仔,打工始終都係為錢,愛華頓自己犯錯,先俾左個機會佢搵錢姐……
離線太伊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-07-13
引用第10樓火鳳凰2010-07-13 23:23發表的“”:
高薪係因為唔駛錢,周薪2萬5千英鎊,4年合約,一共五百二十萬鎊,其實係將部份轉會費 PRICE IN 左入去…… [表情]

一個唔該係水貨既話都幾難放返佢出去……
離線ab34
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2010-07-13
引用第6樓可可粉2010-07-13 23:19發表的“”:

轉會就係反骨仔
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2010-07-13
引用第11樓火鳳凰2010-07-13 23:24發表的“”:
又唔可以話係反骨仔,打工始終都係為錢,愛華頓自己犯錯,先俾左個機會佢搵錢姐…… [表情]

係ar...口頭協議始終唔算簽左合約,事實上Gosling都冇乜受到球會的重視