• 2242閱讀
  • 59回復

[國際賽]中國足協欲申辦2026年世界盃 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2010-07-18
Re:Re:Re:中國足協欲申辦2026年世界盃R
引用第42樓名稱已被使用18-07-2010 20:48發表的“Re:Re:中國足協欲申辦2026年世界盃R”:
咁我唔知了~細細個常識我老師教我Russia係Asia最大既國家~

邊個咁白痴咁教你
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線雲佬~~SY
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2010-07-18
RUSSIA歐洲架下.
離線ab34
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2010-07-19
Re:Re:Re:Re:中國足協欲申辦2026年世界盃R
引用第45樓謊大童2010-07-18 23:06發表的“Re:Re:Re:中國足協欲申辦2026年世界盃R”:
[表情] [表情] 邊個咁白痴咁教你

離線Kun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2010-07-19
其實有時覺得捱夜睇先有feel~
離線goldenhk
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2010-07-19
Re:Re:Re:Re:中國足協欲申辦2026年世界盃R
引用第45樓謊大童2010-07-18 23:06發表的“Re:Re:Re:中國足協欲申辦2026年世界盃R”:
[表情] [表情] 邊個咁白痴咁教你

You mean in term of area or politics?
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2010-07-19
引用第48樓Kun2010-07-19 00:13發表的“”:
其實有時覺得捱夜睇先有feel~ [表情]

大家已經唔記得 2002 年既開波時間係 14:30、17:30 同 20:00

好多分組賽都要返工所以睇唔到
離線路飛
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2010-07-19
其實有一定界線話俄羅斯屬於歐洲定亞洲咩?

俄羅斯地理上大部份係位於亞洲, 但首都同經濟發展都集中於歐洲 好難界定佢一定係屬於亞洲,或者一定係屬於歐洲

只可以話位於歐洲既部份係屬於歐洲.. 位於亞洲既部份係屬於亞洲

只講亞洲果PART, 的而且確係亞洲最大既國土喎

個老師無教錯丫
離線goldenhk
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2010-07-19
引用第51樓路飛2010-07-19 00:20發表的“”:
俄羅斯地理上大部份係位於亞洲, 但首都同經濟發展都集中於歐洲 好難界定佢一定係屬於亞洲,或者一定係屬於歐洲
只可以話位於歐洲既部份係屬於歐洲.. 位於亞洲既部份係屬於亞洲
.......

o yea i shd say in term of geography
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2010-07-19
引用第38樓名稱已被使用2010-07-18 20:41發表的“”:
睇大家點睇姐~澳洲係大洋洲都走左過去亞洲 [表情]

哈薩克喺中國西北旁邊都打歐洲賽區啦
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2010-07-19
引用第51樓路飛2010-07-19 00:20發表的“”:
.......

個首都喺歐洲嘛
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2010-07-19
橫跨歐亞大陸係事實,俄羅斯無論係亞洲定歐洲計都係國土最大既國家。

俄羅斯經濟同政治都以莫斯科為首府,所以一直以黎俄羅斯都被視為歐洲國家。

甚至俄羅斯本土,都認為自己係歐洲國家。

俄羅斯既民族根本就大部分係同歐洲關係比較接近。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2010-07-19
俄羅斯雖然係歐亞大陸都係面積最大既國家,

但俄羅斯人大部分都生活係處於西面既歐洲地區。

淨計莫斯科都佔俄羅斯人口一成有多,

仲未計聖彼得市等等其他大城市,

俄羅斯係一個以歐俄為主,重西南而輕東北既國家黎。

計政治意義、民族本質同埋本義上根本唔會將佢當係亞洲國家。

離線goldenhk
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2010-07-19
引用第56樓謊大童2010-07-19 00:36發表的“”:
俄羅斯雖然係歐亞大陸都係面積最大既國家,
但俄羅斯人大部分都生活係處於西面既歐洲地區。
淨計莫斯科都佔俄羅斯人口一成有多,
.......

引用第42樓名稱已被使用2010-07-18 20:48發表的“Re:Re:中國足協欲申辦2026年世界盃R”:

咁我唔知了~細細個常識我老師教我Russia係Asia最大既國家~

教常識即係小學喇

小學咁教好正常下掛  
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2010-07-19
.......

搞到離哂題添..........

歐亞本身係一片土地, 好難話分邊個係完全歐洲, 邊個係全亞洲。我所知的係俄羅斯有條唔記得乜野山脈, 慣常係山脈東面的算亞洲, 西面的算歐洲。

總之就係「泛亞洲地區」諗到最有力同中國爭的就係俄羅斯喇.......
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線goldenhk
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2010-07-19
引用第58樓posouth2010-07-19 01:02發表的“”:
搞到離哂題添.......... [表情]
歐亞本身係一片土地, 好難話分邊個係完全歐洲, 邊個係全亞洲。我所知的係俄羅斯有條唔記得乜野山脈, 慣常係山脈東面的算亞洲, 西面的算歐洲。
.......

haha

美歐州都係一體者, 同於地球上