• 15909閱讀
  • 317回復

[其他]信用卡討論區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 285  發表于: 2011-08-30
引用第283樓youyou2011-08-30 11:21發表的“”:
我唔慣帶咁多Credit card係身, 一陣跌左張就慘過乜乜啦... [表情]

我試過帶 4 張出街,有 3 張卡後面無簽名,埋單時俾個 waiter 叫我簽番。
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 286  發表于: 2011-08-30
引用第283樓youyou2011-08-30 11:21發表的“”:
我唔慣帶咁多Credit card係身, 一陣跌左張就慘過乜乜啦... [表情]

我未講左會搵另一個袋/包裝住囉...無需要唔會拎出黎...好少會跌啦...
果袋我專比優惠卷/餅咭/其他會員card之類...
費時搞到個銀包漲卜卜麻...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 287  發表于: 2011-08-30
引用第284樓liuming2011-08-30 11:23發表的“”:
但好地方通常都多人...
我最怕等,情願book定先...
.......

日日出去食...就真係要訂位...
又或者一早約好又知食d乜就可以book位...

可惜的是...我d朋友都鐘意玩即興...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 288  發表于: 2011-08-30
引用第285樓國球旗2011-08-30 11:27發表的“”:
我試過帶 4 張出街,有 3 張卡後面無簽名,埋單時俾個 waiter 叫我簽番。 [表情] [表情]

緊要你簽番啦...點知你張咭係唔係執番黎架...

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 289  發表于: 2011-08-30
引用第288樓sun2011-08-30 11:46發表的“”:
緊要你簽番啦...點知你張咭係唔係執番黎架... [表情]

執番黎都可以現場簽番....咁又有咩用
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 290  發表于: 2011-08-30
引用第289樓國球旗2011-08-30 11:48發表的“”:
執番黎都可以現場簽番....咁又有咩用 [表情]

對簽名啫...有咩事都唔洗比人罵...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 291  發表于: 2011-08-30
而家d credit card都濫發的...

離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 292  發表于: 2011-08-30
引用第286樓sun2011-08-30 11:44發表的“”:
我未講左會搵另一個袋/包裝住囉...無需要唔會拎出黎...好少會跌啦...
果袋我專比優惠卷/餅咭/其他會員card之類...
費時搞到個銀包漲卜卜麻... [表情]

我係個D會成個包都跌埋的人黎架
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 293  發表于: 2011-08-30
引用第292樓youyou2011-08-30 12:15發表的“”:
我係個D會成個包都跌埋的人黎架 [表情] [表情] [表情]

咁你平時應該係比較懞盛盛既人...

咁大既包好難跌啦...

我only掛住影相...一抽個dc出黎...
連舊後備電都跌埋...仲要係新的...

離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 294  發表于: 2011-08-30
引用第293樓sun2011-08-30 12:40發表的“”:
[表情] [表情] [表情]
咁你平時應該係比較懞盛盛既人... [表情]
.......

我試過有次係巴士跌左個key bag都唔知, 但又有條傻佬執左, 跟住大聲叫
"有無人跌左個銀包呀" 個時我又插住headphone聽住歌, 無留意
後來佢執左想交比C機時我先望下咁熟口面, 再摸下自己放key bag的袋
先知自己跌左咋.....跟住條傻佬重串我, 我叫左咁耐你都唔應我 (我企正係佢隔離)
離線Numberson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 295  發表于: 2011-08-30
引用第294樓youyou2011-08-30 13:54發表的“”:
我試過有次係巴士跌左個key bag都唔知, 但又有條傻佬執左, 跟住大聲叫
"有無人跌左個銀包呀" 個時我又插住headphone聽住歌, 無留意
後來佢執左想交比C機時我先望下咁熟口面, 再摸下自己放key bag的袋
先知自己跌左咋.....跟住條傻佬重串我, 我叫左咁耐你都唔應我 (我企正係佢隔離) [表情] [表情] [表情]

咁都得
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 296  發表于: 2011-08-30
引用第294樓youyou2011-08-30 13:54發表的“”:
先知自己跌左咋.....跟住條傻佬重串我, 我叫左咁耐你都唔應我 (我企正係佢隔離) [表情] [表情] [表情]

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 297  發表于: 2011-08-30

咁又真係抵比人串架喎...

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 298  發表于: 2011-08-30

你平日o係邊樹出現多ar???
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 299  發表于: 2011-08-30
引用第298樓liuming2011-08-30 16:08發表的“”:
你平日o係邊樹出現多ar??? [表情] [表情]

分分鐘比人抽水都唔知...