• 16918閱讀
  • 295回復

jupas討論區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線plmplm
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2010-10-08
引用第6樓英俊2010-10-07 00:04發表的“”:
你係ust定city?
讀咩科? [表情]

UST

我讀LOGISTICS MANAGEMENT
離線plmplm
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2010-10-08
引用第18樓英俊2010-10-07 00:30發表的“”:
好似係睇曬嫁...我堅係唔清楚

計曬架...
中英文都會COUNT架...
傳說中既公式係..

CE X 0.15 + [ (ALL AS)/2 + ALL AL ] X 30 / N X 0.85

N會個個吾同...因為大家TAKE 既AS/AL 數目吾同...我計一次我自己個分做SAMPLE..

我CE 18分..AL (中英CHEM PHY M&S = E D C D A)

18X 0.15 + [ (1+2+5)/2 + 3 + 2 ] X 30 / 17.5 X 0.85 = 15.81

0.15 /0.85 呢個比例...只用於 ENGINE同SCIENCE...
BBA 好似計4:6....
離線Mr-Brian
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2010-10-08
引用第30樓plmplm2010-10-08 00:24發表的“”:
UST

我都有d興趣
但係讀完出黎係咪一定要番大陸同埋洗唔洗interview同埋有冇得exchange下咁 ?
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2010-10-08
引用第30樓plmplm2010-10-08 00:24發表的“”:
UST

你呢科都唔係science科來喎
離線plmplm
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2010-10-08
引用第32樓Mr-Brian2010-10-08 00:33發表的“”:
我都有d興趣 [表情]
但係讀完出黎係咪一定要番大陸同埋洗唔洗interview同埋有冇得exchange下咁 ?

梗係吾洗番大陸啦...
好多師兄都係入機場,貨櫃碼頭..HACTL, DHL 呢類公司做~~

INTERVIEW 要丫~~但係吾難架.純粹問D普通問題...

EXCHANGE..好多..YEAR3...如果你成績好..有得去劍橋定MIT EXCHANGE 數星期不等...
如果要成個SEM 既EXCHANGE..就去報全U一齊玩果個就OK啦=]
(BTW, 我果科開果個EXCHANGE...係費用全免..
離線plmplm
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2010-10-08
引用第33樓英俊2010-10-08 00:37發表的“”:
你呢科都唔係science科來喎 [表情]

BANNER SELL得好好聽架XD

叫TECHNOLOGY FOR BUSINESS
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2010-10-08
引用第35樓plmplm2010-10-08 00:39發表的“”:
BANNER SELL得好好聽架XD
叫TECHNOLOGY FOR BUSINESS

你呢科都正喎

係咪5579?
離線plmplm
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2010-10-08
引用第36樓英俊2010-10-08 00:41發表的“”:
你呢科都正喎 [表情]
係咪5579?

係丫
離線plmplm
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2010-10-08
引用第36樓英俊2010-10-08 00:41發表的“”:
你呢科都正喎 [表情]
係咪5579?

不過INTAKE少..同埋好少收BAND B..
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2010-10-08
引用第37樓plmplm2010-10-08 00:48發表的“”:
係丫 [表情]

聽講係ust讀書...由朝上堂上到晚...係咪真 ?
離線plmplm
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2010-10-08
引用第39樓英俊2010-10-08 00:49發表的“”:
聽講係ust讀書...由朝上堂上到晚...係咪真 ? [表情]

又吾係既...睇下你想要邊種生活姐..

1種係....有DAYOFF...
但係有1,2日會上朝9晚7....

一種係 無DAYOFF..
就5日都番10-5左右....

自己PACK得好..其實吾會辛苦..

(BTW....BBA係HEA到痴線的
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2010-10-08
引用第40樓plmplm2010-10-08 00:51發表的“”:
又吾係既...睇下你想要邊種生活姐..
1種係....有DAYOFF...
但係有1,2日會上朝9晚7....
.......

真係同返學無分別

仲諗住上咗大學d堂會上少d
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2010-10-08
引用第28樓綿羊2010-10-07 22:48發表的“”:
你今年year幾? [表情]
lee科你覺得悶唔悶同畢業之後有無人請 [表情]
我想知多d [表情]

just yr2
if u are interested in medical science/ biological science, then it won't be boring to u
after grad, u can choose to do postgraduate studies (of course u need to have good results)
if u wanna work, u can take a job in business field/education, etc.
for sure that it depends on your academic performance and your interview
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2010-10-08
引用第29樓英俊2010-10-07 23:24發表的“”:
即係唔係放係band A? [表情]

December - band e
after AL - band e
after successful appeal - a3

i put it in band a is only because i hate my main round offer and i'm sure i can get into this program
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線chongsir1206
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2010-10-08
你呢科都正喎 [表情]
係咪5579?

呢科唔係淨係ust有,poly,hku,city都有咖,都可以考慮下
其實logistics management係industrial engineering既其中一個分支
所以其實industrial engineering同logistics engineering都好相似