• 17634閱讀
  • 528回復

[英超]朗尼續約曼聯5年 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 450  發表于: 2010-10-22
我再大膽預測,球員同球會,以及郎尼同球迷的裂痕已經存在,不出2年,郎尼高價轉會
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 451  發表于: 2010-10-22
我眼淚沒有白流,郎尼是怎樣的人,現已看清楚;費sir的手段之狠,一樣睇清楚曬
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 452  發表于: 2010-10-22
引用第437樓KarimBenzema2010-10-22 20:31發表的“”:
同當年碧咸一樣, 續約後先離隊 [表情]
可能有共識, 簽左約我先賣走你 [表情]

我覺得呢個最有可能…因為Rooney得番1年合約, 他可以引用韋士達條約(唔記得係咪呢個名), 只要賠番果年既人工就可以走人
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 453  發表于: 2010-10-22
引用第452樓g3rMan2010-10-22 20:52發表的“”:
我覺得呢個最有可能…因為Rooney得番1年合約, 他可以引用韋士達條約(唔記得係咪呢個名), 只要賠番果年既人工就可以走人 [表情]

咁點解 Rooney 又要簽約咁益曼聯先
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 454  發表于: 2010-10-22
引用第453樓國球旗2010-10-22 20:54發表的“”:
咁點解 Rooney 又要簽約咁益曼聯先 [表情] [表情]

3個可能原因:

1)加了薪
2)承受不住壓力
3)怕走過棋

當然第一的可能比較大。
這次真的難為了SAF,竟然對自己的徒弟低聲下氣,此例一開,將來難保大家都用得不亦樂乎

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 455  發表于: 2010-10-22
基本上1月就可能有答案了

1. Rooney真的走人 (這次簽約只是為了提高他的轉會價)

2. 曼聯大手筆買人(這次事件是逼glazer出錢)

3. 什麼事都沒有(這個風波是兩師徒合理演出,轉移人們對rooney嫖妓,對曼聯低迷表現的視線)

離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 456  發表于: 2010-10-22
引用第454樓sakura_32120042010-10-22 20:56發表的“”:
3個可能原因:
1)加了薪
.......

佢走既話人工可能仲高

轉會費平,佢走既球隊選擇更多更好
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 457  發表于: 2010-10-22
引用第456樓OldSosad2010-10-22 20:57發表的“”:
佢走既話人工可能仲高

係囉!我就係唔明佢點會為加人工簽約而令佢轉會費成本大增,咁會影響買家出價意慾......

除非佢一開始已經無諗過走
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 458  發表于: 2010-10-22
引用第456樓OldSosad2010-10-22 20:57發表的“”:
佢走既話人工可能仲高
轉會費平,佢走既球隊選擇更多更好

《衛報》話,曼聯高層向郎尼屈服,答應給他18萬鎊週薪。

車仔最高薪只是Terry的15萬,全英超最高的是曼城的Yaya (22萬)

而郎尼心中明白,為左家人的安全,無可能轉會同城死敵。

家陣曼聯開到18萬,點可能仲推辭?

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 459  發表于: 2010-10-22
引用第457樓國球旗2010-10-22 20:59發表的“”:
係囉!我就係唔明佢點會為加人工簽約而令佢轉會費成本大增,咁會影響買家出價意慾......
除非佢一開始已經無諗過走 [表情] [表情] [表情]

so...?

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 460  發表于: 2010-10-22
引用第459樓sakura_32120042010-10-22 21:01發表的“”:
so...? [表情] [表情] [表情] [表情]

唉......睇見你地開始時喊苦喊忽,而家又咁風騷,都唔知好嬲定好笑.....

希望呢件事真係完左啦
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 461  發表于: 2010-10-22
引用第458樓sakura_32120042010-10-22 21:00發表的“”:
《衛報》話,曼聯高層向郎尼屈服,答應給他18萬鎊週薪。
車仔最高薪只是Terry的15萬,全英超最高的是曼城的Yaya (22萬)
.......

佢而家咁樣,轉會邊隊其實都係一樣

加上佢講既言論,唔會信曼聯會開到18萬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 462  發表于: 2010-10-22
引用第460樓國球旗2010-10-22 21:03發表的“”:
唉......睇見你地開始時喊苦喊忽,而家又咁風騷,都唔知好嬲定好笑.....
希望呢件事真係完左啦 [表情] [表情] [表情]

我心裡是苦澀的。點會風騷?裂痕已經造成,這個郎尼,再也不是我記憶中的那個小胖了

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 463  發表于: 2010-10-22
引用第461樓OldSosad2010-10-22 21:03發表的“”:
佢而家咁樣,轉會邊隊其實都係一樣
加上佢講既言論,唔會信曼聯會開到18萬

都唔係無可能,權宜之計氹佢續約先,跟住一個屈尾十賣佢去西甲。
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 464  發表于: 2010-10-22
老老豆豆,我被這起風波搞到極其反感,郎尼鬧計後再續約5年,我一點興奮之情都沒有。