• 7413閱讀
  • 145回復

關於籃球板開fans club post一問~ [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線tc2218

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-10-24
問過板主frankie之後﹐得到既回答如下....
如果大家有興趣可以開設fans club
正好配合2010年球季既開羅~

PS. 引用于足球板開設球迷會既程序*

申請球迷會主題可在此topic留言

1. 申請辦法:

球迷會要求最少三人(一個負責人*+二個會員**(或更多))簽名支持
*負責人最小1000posts和註冊論壇起碼3個月
**會員最小100posts和註冊起論壇起碼1個月

而每人只能簽名支持一個球迷會

但"支持"既意思係申請者一開始比左名我果個list
你自己之後再入多少個球迷會我係唔會理會的..亦都係唔計算的

申請格式如下: (必須由負責人開post)

QUOTE:

申請開設的球迷會: xxxxx

申請者: xxxx

支持會員
會員1: xxxx
會員2: xxxx

.....(或更多)

2. 批核程序:

當收到申請後, 本人會send pm 比申請人列出的會員核實,
核實無誤後便會通知申請人已經接納申請, 此時申請人就可以開球迷會主題.

(為簡化程序..現改為在不確定情況下才會send pm 核實)

3. 申請人的義務:

首先,申請者要在first post 度加球會既基本資料
而申請者基本上會視為球迷會的負責人, 有義務協助管理其開設的球迷會...
如遇到已方激進的球迷行為或言論應加以勸喻
如負責人屢次失職或無故長期失縱....
板主有權因應情況更換負責人或解散球迷會

4. 特別情況:

(a) 如遇上兩個或以上會員同時希望作為同一球迷會申請人... 理論上是先到先得
如果申請時間太過接近的話,本人會協助作出協調, 若協調失敗則申請人由本人決定

(b) 本人有權在合理情況下拒絕申請要求

註: 此topic只作申請之用......嚴禁在此吹水
[ 本文被tc2218在2010-10-24 20:20重新編輯 ]
離線Valencia25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-10-24
James Fans
離線frankie
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-10-24
引用第0樓tc22182010-10-24 19:36發表的“關於籃球板開fans club post一問~”:
frankie﹐我想問可唔可以好似足球0甘開fans club啊??
如果開個Lakers fans club﹐呢度有幾多Lakers fans啊??
大家有無興趣 [表情] [表情]

我覺得無問題
寧願一生都不說話 都不想講假說話欺騙你
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-10-24
引用第2樓frankie2010-10-24 19:39發表的“”:
我覺得無問題 [表情]

謝板主
等我儲下資料開個Lakers既先
離線Kun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-10-24
magic 同 howard
離線傻強*
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-10-24
係咪好似足球版 有一定人數(6人)支持 就可以開fans club ?
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-10-24
引用第5樓傻強*2010-10-24 20:01發表的“”:
係咪好似足球版 有一定人數(6人)支持 就可以開fans club ?

我無去過足球板0個邊既fans club﹐0個邊有咩rules架??
離線frankie
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-10-24
申請球迷會主題可在此topic留言

1. 申請辦法:

球迷會要求最少六人(一個負責人*+五個會員**(或更多))簽名支持
*負責人最小1000posts和註冊論壇起碼3個月
**會員最小100posts和註冊起論壇起碼1個月

而每人只能簽名支持一個球迷會

但"支持"既意思係申請者一開始比左名我果個list
你自己之後再入多少個球迷會我係唔會理會的..亦都係唔計算的

申請格式如下: (必須由負責人開post)

QUOTE:

申請開設的球迷會: xxxxx

申請者: xxxx

支持會員
會員1: xxxx
會員2: xxxx
會員3: xxxx
會員4: xxxx
會員5: xxxx
.....(或更多)

2. 批核程序:

當收到申請後, 本人會send pm 比申請人列出的會員核實,
核實無誤後便會通知申請人已經接納申請, 此時申請人就可以開球迷會主題.

(為簡化程序..現改為在不確定情況下才會send pm 核實)

3. 申請人的義務:

首先,申請者要在first post 度加球會既基本資料
而申請者基本上會視為球迷會的負責人, 有義務協助管理其開設的球迷會...
如遇到已方激進的球迷行為或言論應加以勸喻
如負責人屢次失職或無故長期失縱....
板主有權因應情況更換負責人或解散球迷會

4. 特別情況:

(a) 如遇上兩個或以上會員同時希望作為同一球迷會申請人... 理論上是先到先得
如果申請時間太過接近的話,本人會協助作出協調, 若協調失敗則申請人由本人決定

(b) 本人有權在合理情況下拒絕申請要求

註: 此topic只作申請之用......嚴禁在此吹水
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-10-24
係就好喇

Bulls fans
離線frankie
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-10-24
引用第5樓傻強*2010-10-24 20:01發表的“”:

我剛剛睇過
6人可能多左少少

我覺得籃球最少要有3人啦
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-10-24
引用第9樓frankie2010-10-24 20:17發表的“”:
我剛剛睇過
6人可能多左少少
.......

0甘我update上頭post﹐等大家有興趣既都可以參考下~
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-10-24
人流唔多既情況下,一個TOPIC咪得幾丁友係度?
離線Hoi
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-10-24
LAKERS
離線Hoi
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2010-10-24
引用第11樓迪神2010-10-24 20:24發表的“”:
人流唔多既情況下,一個TOPIC咪得幾丁友係度? [表情]

其實足球club有d都係咁
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2010-10-24
引用第11樓迪神2010-10-24 20:24發表的“”:
人流唔多既情況下,一個TOPIC咪得幾丁友係度? [表情]

實有架喇﹐不過熱門D既好似celtics, lakers, bulls呢D既﹐實好多人一齊玩
同埋多D唔同資訊﹐可以快D知道新聞同埋多D detail
應該可以幾好玩