• 9438閱讀
  • 188回復

南華很有可能得到前曼聯球員畢特加盟, 熱刺球員柏拉斯奧斯的哥哥拒絕加盟 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2010-11-05
引用第58樓廢托2010-11-05 18:37發表的“”:
唔係呀
我覺得南華踢 4-2-3-1 有d前途呀!

重點係單前鋒係邊個,不過兩個國腳級既黎左,卡里祖同艾維斯好可能要走,唔捨得
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2010-11-05
引用第59樓RMadrid2010-11-05 18:38發表的“”:
http://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E6%9D%9C%E6%96%AF%E5%B1%B1%E5%BA%A6%E5%A3%AB
wiki到杜斯山度士加盟左南華 [表情]
http://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E5%B0%BC%E5%9F%BA%C2%B7%E5%B7%B4%E7%89%B9
.......

呢個我估吹水姐
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2010-11-05
飛馬
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2010-11-05
邊到有新聞稿

離線RMadrid
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2010-11-05
TVB岩岩新聞講左,畢特好大機會加盟....
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2010-11-05
引用第60樓呀威2010-11-05 18:42發表的“”:
重點係單前鋒係邊個,不過兩個國腳級既黎左,卡里祖同艾維斯好可能要走,唔捨得 [表情]

要睇埋另一個係邊個....

如果係前鋒....卡里祖可以byebye
離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2010-11-05
畢特極大機會加盟南華

南華足球隊以亞協盃為目標,近年憑積極進取的專業態度,在國際球壇上取得不少成果,包括2009年度打入亞協盃四強,創下亞協盃賽事入場人數紀錄;同年南華與英超熱刺結盟,透過兩會間的教練交流,以及派遣南華球員陳肇麒、郭建邦、歐陽耀冲到熱刺操練,南華於國際間的聲名日漸提升。而於近日發表的 IFFHS國際球會排名中,南華排名第238位,擠身最高排名亞洲球會之第9位。

南華一向致力於羅致高質素球員,無論是本地球員,與外援球員,皆為精銳勇將。自季初開始,南華足主羅傑承先生頻與歐洲足球經理人接觸,現時已與兩位重量級球員達成初步協議,兩位都會在經理人陪同下,於十一月中至十一月尾到港,穿起南華球衣,參與南華的操練,同時視察香港足球環境,以及感受香港生活。

他們在香港期間,將與南華確定加盟的可能性,最快於轉會窗重開時,便能註冊成為南華球員。

第一位球員,是前英格蘭國腳、是「曼聯七小福」之一的畢特(Nicholas Butt);另一位則為中美洲國家國腳,於本屆世界盃中代表國家隊上陣,由於與球員經理人有協議,有關該球員的資料,稍後才可公佈。

畢特(Nicholas Butt)技術超然、經驗豐富,他曾出戰世界盃、效力曼聯、紐卡素等球會。

南華足主羅傑承先生表示,極希望能與國際級球員合作,為球隊增添實力,向亞協盃進發:「見識過很多國際頂級球會的訓練,以及從陳肇麒、郭建邦、歐陽耀冲等曾於熱刺受訓球員的火速進步之中,我們相信球員與高水準球員一起訓練及比賽,將會帶起整隊球隊追求進步之心。如果有英格蘭國腳加盟南華,這是香港足球的一大突破,對香港足球的國際知名度,將會有很大提升,令人留意香港足球正在積極發展,雄心萬丈。」
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2010-11-05
Butt
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2010-11-05
畢特(Nicholas Butt)技術超然

黎香港應該係既
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2010-11-05
引用第68樓2010-11-05 20:40發表的“”:
畢特(Nicholas Butt)技術超然
黎香港應該係既 [表情]

技術都分好多種...

可能講緊打交既技術....
離線KarimBenzema
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2010-11-05
Butt, 我真係好想打鑊你
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2010-11-05
引用第70樓KarimBenzema2010-11-05 20:57發表的“”:
Butt, 我真係好想打鑊你 [表情]

butt講真上年紐記都已經唔多用佢啦
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2010-11-05
引用第65樓廢托2010-11-05 19:21發表的“”:
要睇埋另一個係邊個....
如果係前鋒....卡里祖可以byebye [表情]

之前羅生都表明話兩個巴西兵態度唔好,我諗......
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2010-11-05
Butt
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2010-11-05
引用第72樓呀威2010-11-05 21:24發表的“”:
之前羅生都表明話兩個巴西兵態度唔好,我諗...... [表情] [表情]

卡尼祖今次返黎真係冇上次咁sharp....

我覺得離開未嘗係壞事...