• 1434閱讀
  • 17回復

[西甲]靴高斯作客要迫巴士,射手怒罵主席 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線廢托

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-12-08
射手希度華迪斯不能相信,當其他球會都是坐飛機時,靴高斯的球員要坐14小時巴士作客拉科魯尼亞。

By Cal
2010年12月8日 上午06:12:00

靴高斯陣中的巴拉圭射手希度華迪斯在周一作客拉科魯尼亞之後,強烈評批球會主席迫他及其他隊友於周六坐巴士到客場準備作賽,而最令他生氣的是其實球會還有很多飛機票。

那場比賽,靴高斯以0比1敗走,現時排在聯賽榜的14位,在14場比賽中取得15分。不過落敗並不是惹怒希度華迪斯的原因,最觸動他的神經的是球會竟安排球員坐14個小時的巴士到拉科的利亞索球場,而董事們與記者卻可以乘飛機。

這名射手向傳媒El Economista說:「我們要坐14個小時的巴士,但同時那些記者卻舒服地乘飛機,想起這件事也令我感到火燒心。」

「是球會作出這樣的決定的,那些訓練員都跟我們在一起的。自從我開始踢足球以來,這還是第一次沒有看到任何一位主席與我們球員一起同行的。」

「我們並不是一支很富有的球會,沒有問題,但他們卻必須給予球員多一些尊重。」希度華迪斯向傳媒發火說。
(Goal.com)
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-12-08
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-12-08
剛剛呢個週末, 西班牙方面航空業大罷工, 其實所有作客球會都受到影響......
barca作客osasuna亦係同樣原因..... 所以遲左45min開波 (雖然osasuna vs barca呢個故仔更加長, 唔係咁簡單.....)
全部作客球隊都係搭bus.....
valencia作客皇馬搭幾個鐘bus
sporting gijon 搭12個鐘bus作客espanyol
zaragoza搭bus, 轉train, 再轉bus去踢almeria
racing santander亦一樣咁搭法, 作客malaga.... 如果你睇返地圖, 真係會笑左, santander同malaga正好一北一南, 遠到喊.....
以上幾隊作客球隊, 唔使多講, 下場都一樣.....

係barca唔同, 照羸波.... 不過佢地個故事仲正....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-12-08
引用第2樓sikingthegreat08-12-2010 16:17發表的“”:
剛剛呢個週末, 西班牙方面航空業大罷工, 其實所有作客球會都受到影響......
barca作客osasuna亦係同樣原因..... 所以遲左45min開波 (雖然osasuna vs barca呢個故仔更加長, 唔係咁簡單.....)
sporting gijon 搭12個鐘bus作客espanyol
.......

好彩我都記得有罷工
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-12-08
引用第2樓sikingthegreat2010-12-08 16:17發表的“”:
.......

barca真係好串
唔到last mins唔搭巴士
只愛足球
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-12-08
引用第4樓迪克2010-12-08 17:30發表的“”:
barca真係好串 [表情]
唔到last mins唔搭巴士

佢最串唔係呢樣, 最串係調期, 同埋臨時改返原定時間, 咁都羸到

佢地本身apply左話將比賽延至週日 (週日飛得返), 西班牙足總批左
friday night, 馬德里嘅報紙就有報導, 話唔公平, osasuna就提出要照原定時間進行比賽.....
結果足總喺星期六中午宣佈照返星期六晚踢.....
結果成班人臨急臨忙執野搭火車落去zaragoza, 再轉巴士落去..... 20:02落車 (場波原定20:00開波), 去到球場換好晒衫落場係20:30, warm up 15min, 20:45開波.....
咁樣舟車勞頓都照羸
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-12-08
引用第2樓sikingthegreat2010-12-08 16:17發表的“”:
.......

ha

原來係咁, 即係唔上佢地係咁la

華迪斯今次都算睇唔開囉
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-12-08
[quote]引用第5樓sikingthegreat2010-12-08 17:45發表的“”:

佢最串唔係呢樣, 最串係調期, 同埋臨時改返原定時間, 咁都羸到

佢地本身apply左話將比賽延至週日 (週日飛得返), 西班牙足總批左
friday night, 馬德里
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-12-08
引用第5樓sikingthegreat2010-12-08 17:45發表的“”:
佢最串唔係呢樣, 最串係調期, 同埋臨時改返原定時間, 咁都羸到 [表情]
friday night, 馬德里嘅報紙就有報導, 話唔公平, osasuna就提出要照原定時間進行比賽.....
.......

玩死D入場球迷,都唔知幾時有得睇
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-12-08
引用第5樓sikingthegreat08-12-2010 17:45發表的“”:
佢最串唔係呢樣, 最串係調期, 同埋臨時改返原定時間, 咁都羸到 [表情]
.......

四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-12-08
引用第8樓OldSosad2010-12-08 17:49發表的“”:
玩死D入場球迷,都唔知幾時有得睇

真係入左場都唔知幾時開波

不過la liga嘅管理其實幾差下.....
笑料都幾多.....
如果兩個賽會相比之下, 英格蘭算好得多.....
離線JHELSEA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-12-08
搭巴士
離線Obadiah
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-12-08
真係陰公
離線ericlok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2010-12-09
引用第10樓sikingthegreat2010-12-08 18:04發表的“”:
真係入左場都唔知幾時開波 [表情] [表情]
不過la liga嘅管理其實幾差下.....
笑料都幾多.....
.......

佢地賽會搞得好既話
皇馬同巴塞就唔會咁易獨大到
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2010-12-09
引用第13樓ericlok2010-12-09 02:25發表的“”:
佢地賽會搞得好既話
皇馬同巴塞就唔會咁易獨大到

咁呢個又唔單單係賽會嘅問題嘅, 兩個球會嘅背景同埋運作模式都有關係.