• 7658閱讀
  • 186回復

股份轉讓 何鴻燊稱被搶劫 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線tl9189
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2011-01-26
引用第42樓freezefox2011-01-26 08:00發表的“”:
佢咁多女,要加感情線容易到極啦! [表情]

淨係四個老婆都有排寫...
然後每個老婆又有仔有女
整返百幾集都得

分分鐘仲有d 係出面.....
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2011-01-26
律師高國峻:仍代表何鴻燊
(明報)2011年1月26日 星期三 09:35

被指已被賭王何鴻燊   解除委任的律師高國峻說,他仍代表何鴻燊,並將於今日見到何鴻燊,進行有關法律程序。

高國峻今早在律師樓外會見記者,他表示,他被解除委任的消息是由第三者所宣布,他們更涉及其中利益。

由於消息宣布時,已值深夜,他尚未聯絡何鴻燊。他預計今日會見到何鴻燊,商討事件。

他表示,所有的法律程序將如常進行,並希望何家可舉行家庭會議商討。他強調,曾親身見過何鴻燊,從他獲得指示。

何鴻燊昨晚先後到訪二房及三房太太的家,昨晚深夜11時許,通過三房太太陳婉珍發出中文簽名信件,解除律師高國峻的委任,指前日公布的股權分配是「百分百真心誠意的,絕無受任何人強迫或指示」。

陳婉珍並讀出一封據稱是何鴻燊的手寫信,上面寫著「屋企的事,閂埋門一家人自己解決」。

何鴻燊的分家產風波48小時內峰迴路轉﹕周一他轉讓其最重要資產——澳娛逾三成股權予二房太太和5名子女及三房太太陳婉珍,沒有分給四房太太,觸發一場「爭產」風波。

律師高國峻聲稱代表何鴻燊,指股份轉讓文件涉訛騙、安排形同「打劫」,未得何鴻燊同意,要求48小時內修正,否則入禀法院。

身兼澳博董事的四太梁安琪回應說﹕「呢個咁花邊的新聞……如果搞到公司咁樣,既然何生交咗呢個棒畀我,做呢個常務董事,我一定要搞番掂間公司,將佢嘅精神做好。但依家呢口的咁複雜咁花邊新聞嘅口野,我都答唔到。」

被問到發生此事令市場信息混亂,會否影響上市公司運作?她直言﹕「覺得好遺憾,搞到公司個股價咁。」

(即時新聞)
離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2011-01-26
引用第43樓freezefox2011-01-26 08:04發表的“”:
就算未死,都應該差唔多架啦……
.......

琴晚現左身 去左三太到訓
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2011-01-26
引用第46樓liuming2011-01-26 10:47發表的“”:
律師高國峻:仍代表何鴻燊
(明報)2011年1月26日 星期三 09:35
被指已被賭王何鴻燊   解除委任的律師高國峻說,他仍代表何鴻燊,並將於今日見到何鴻燊,進行有關法律程序。
.......

何鴻燊:真心誠意分股權
(明報)2011年1月26日 星期三 07:55

賭王何鴻燊   三太昨晚讀出何鴻燊的聲明稱,股權分配是「百分百真心誠意的,絕無受任何人強迫或指示」。

何鴻燊昨晚先後到訪二房及三房太太的家,昨晚深夜11時許,通過三房太太陳婉珍發出中文簽名信件,解除律師高國峻的委任,指前日公布的股權分配是「百分百真心誠意的,絕無受任何人強迫或指示」。

陳婉珍並讀出一封據稱是何鴻燊的手寫信,上面寫著「屋企的事,閂埋門一家人自己解決」。

何鴻燊的分家產風波48小時內峰迴路轉﹕周一他轉讓其最重要資產——澳娛逾三成股權予二房太太和5名子女及三房太太陳婉珍,沒有分給四房太太,觸發一場「爭產」風波。

律師高國峻聲稱代表何鴻燊,指股份轉讓文件涉訛騙、安排形同「打劫」,未得何鴻燊同意,要求48小時內修正,否則入禀法院。

身兼澳博董事的四太梁安琪回應說﹕「呢個咁花邊的新聞……如果搞到公司咁樣,既然何生交咗呢個棒畀我,做呢個常務董事,我一定要搞番掂間公司,將佢嘅精神做好。但依家呢口的咁複雜咁花邊新聞嘅口野,我都答唔到。」

被問到發生此事令市場信息混亂,會否影響上市公司運作?她直言﹕「覺得好遺憾,搞到公司個股價咁。」

(即時新聞
http://hk.news.yahoo.com/article/110125/4/met0.html

邊單係真
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2011-01-26
引用第42樓freezefox2011-01-26 08:00發表的“”:
佢咁多女,要加感情線容易到極啦! [表情]

如果係劇集, 通常感情線會喺下一代, 甚至下兩代之中出現....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2011-01-26
引用第45樓tl91892011-01-26 10:31發表的“”:
淨係四個老婆都有排寫...
然後每個老婆又有仔有女
.......

呢d唔使寫啦
係下一代之間d感情先精彩嘛~~
一個就好想要錢, 但冇咁得寵, 一個就冇咁care, 偏偏就得寵d, 想要錢嗰個就諗計整另一個, 又唔知邊到搵到d痛腳返黎, 然後點知佢個仔/女又唔想搞呢d野..... etc etc....
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2011-01-26
其實佢有老人痴呆就真
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2011-01-26
e..tvb岩岩有訪問賭王片段

睇黎係堅架 wo
離線fatman
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2011-01-26
引用第52樓三郎2011-01-26 13:06發表的“”:
[表情] e..tvb岩岩有訪問賭王片段
睇黎係堅架 wo

睇住紙版讀

呢單野有排睇
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2011-01-26
引用第52樓三郎2011-01-26 13:06發表的“”:
[表情] e..tvb岩岩有訪問賭王片段
睇黎係堅架 wo

睇個樣目光呆滯,應該差不多夠鐘……
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2011-01-26
報道:律師持賭王追產錄影
(明報)2011年1月26日 星期三 15:25

《金融時報》報道,被「賭王」何鴻燊   解除委任的律師高國峻表示,他持有何鴻燊要求代表追回財產的錄影。

高國峻表示,何鴻燊曾表示,取回他的財產,當時更拍下錄影片段。

而代表二房藍瓊纓及三房太太陳婉珍的公關公司表示,澳娛股權的轉移是獲得何鴻燊批准和授權的。

報道引述消息人士稱,爭奪何鴻燊賭場王國的「戰事」,將認真推進。四房梁安琪升任為澳博的常務董事,上月剛獲澳門   政府批准,所以不會被撤職。而二房和三房擁有足夠票數,控制澳博。

分析員表示,對於何鴻燊出現股權風波,感到驚訝,原以為一早已解決財產問題。

(金融時報)
http://hk.news.yahoo.com/article/110126/4/mf1m.html

仲未完
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2011-01-26
引用第54樓火鳳凰2011-01-26 15:32發表的“”:
睇個樣目光呆滯,應該差不多夠鐘……

唉...一代賭王...
離線反傳統
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2011-01-26
預備定花生同
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2011-01-26
引用第55樓三郎2011-01-26 15:46發表的“”:
報道:律師持賭王追產錄影
(明報)2011年1月26日 星期三 15:25
《金融時報》報道,被「賭王」何鴻燊   解除委任的律師高國峻表示,他持有何鴻燊要求代表追回財產的錄影。
.......

一面雖然有股權,但係另一面有實質控制權,裡面又全部係自己既人,呢個「遊戲」仲有排玩……
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2011-01-26
食花生

之前D人隨口UP,估唔到佢真係唔知