• 6987閱讀
  • 176回復

好友論壇 VS 香港討論區 (YFF Week 36-38) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線youyou

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2011-03-04
本人跟香港討論區的YFF區負責人傾妥
決定來一場YFF友誼賽, 以交換大家的心得
比賽時間定於YFF week 36-38, 三周決勝負,
如是但一方連續勝出week 36-37, 已為勝方, 所以week 38便不用比賽
比賽形式: 雙方各選18隊員(不能更改), 每周再從18人中挑選11人參賽,
雙方會於比賽前交出11人名單, 然後再從11人中選出一位隊長, 隊長分數會 x 2
結果就是從11人中鬥總分, 是但一方高0.5分, 該組別為勝方
(不用開新隊, 大家沿用舊隊參賽)
不過有部份會員係兩邊的參賽者, 希望各會員是但選擇代表一方作賽
如選擇為香港討論區出賽, 便不要再代表好友論壇, 敬希大家合作

被選出的18人一定要係HKBFF的精英
所以我將會舉行一場選拔賽, 選出18人最出色的BFF精英參賽
選拔賽截止報名日期 : Week 30 開始前 (12/3/2011)
選拔賽報名資格: 初級會員或以上 (會另有TOPIC報名)
選拔賽詳情: Week 30 - Week 34 鬥高分, 最高分 18 名將會代表BFF出賽
最後被選出的18人如勝出此場友誼賽, 將會獲得豐厚獎金

week 36
Aston Villa v Wigan
Bolton v Sunderland
Everton v Man City
Fulham v Liverpool
Man Utd v Chelsea
Newcastle v Birmingham
Stoke v Arsenal
Tottenham v Blackpool
West Ham v Blackburn
Wolverhampton v West Brom

week 37
Arsenal v Aston Villa
Birmingham v Fulham
Blackburn v Man Utd
Blackpool v Bolton
Chelsea v Newcastle
Liverpool v Tottenham
Man City v Stoke
Sunderland v Wolverhampton
West Brom v Everton
Wigan v West Ham

week 38
Aston Villa v Liverpool
Bolton v Man City
Everton v Chelsea
Fulham v Arsenal
Man Utd v Blackpool
Newcastle v West Brom
Stoke v Wigan
Tottenham v Birmingham
West Ham v Sunderland
Wolverhampton v Blackburn

有任何問題可以此提出, 會另有報名TOPIC

香港討論區YFF版詳情
http://www.discuss.com.hk/forumdisplay.php?fid=306
[ 本文被youyou在2011-03-04 13:50重新編輯 ]
離線神秘人
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 176  發表于: 2011-03-22
引用第17樓youyou2011-03-04 11:48發表的“”:
無錯, 所以最後入選的18人, 我地每周都會小心睇呢一點去派人出賽 [表情] [表情]

好容易無得被人揀
離線TriFox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 175  發表于: 2011-03-16
仲有4日就截至喇,有興趣而又未報名既好友們趁快喇
離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 174  發表于: 2011-03-11
引用第173樓國球旗2011-03-11 00:18發表的“”:
唔講行軍打仗住......
選拔賽截止報名日期 : Week 30 開始前 (12/3/2011)
選拔賽詳情: Week 30 - Week 34 鬥高分, 最高分 18 名
.......

無錯....因為主持人太過唔熟英超時間
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 173  發表于: 2011-03-11
唔講行軍打仗住......

選拔賽詳情: Week 30 - Week 34 鬥高分, 最高分 18 名

Week 30 唔係 19/3/2011 deadline 咩
點解選拔賽截止報名日期要早一個星期
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 172  發表于: 2011-03-11
引用第170樓frankie2011-03-09 15:37發表的“”:
步兵唔打得野戰架咩 [表情] [表情] [表情]

因為怕會馬上風.
離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 171  發表于: 2011-03-09
引用第170樓frankie2011-03-09 15:37發表的“”:
步兵唔打得野戰架咩 [表情] [表情] [表情]

我以為自己入錯POST
離線frankie
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 170  發表于: 2011-03-09
引用第165樓freezefox2011-03-09 09:21發表的“”:
騎兵打野戰喎………

步兵唔打得野戰架咩
寧願一生都不說話 都不想講假說話欺騙你
離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 169  發表于: 2011-03-09
引用第167樓劍孤行2011-03-09 13:21發表的“”:
會否有團長,副團長?

我咪團長啦
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 168  發表于: 2011-03-09
引用第166樓國球旗2011-03-09 09:32發表的“”:
狐兄,此言差矣,騎兵雖然華麗,但始終及不上步兵劍及履及的燦爛。

旗哥
離線劍孤行
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 167  發表于: 2011-03-09
會否有團長,副團長?
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 166  發表于: 2011-03-09
引用第165樓freezefox2011-03-09 09:21發表的“”:
騎兵打野戰喎………

狐兄,此言差矣,騎兵雖然華麗,但始終及不上步兵劍及履及的燦爛。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 165  發表于: 2011-03-09
引用第159樓國球旗2011-03-08 20:35發表的“”:
身為男子漢大丈夫,梗係要步兵啦,絕對唔揀騎兵呀,無馬係最好的。 [表情] [表情]

騎兵打野戰喎………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 164  發表于: 2011-03-09
引用第160樓ab342011-03-08 21:46發表的“”:
但係好易洩漏軍情

有得必有失, 例如個week有5個值得揀的前鋒,
你同我的選擇都未必一樣, 但亦唔知5個入面邊個爆分, 可能最後5件都唔爆,
大家純粹提供資訊, 被揀選的最後十一人, 我亦唔會要求佢地POST 陣, 唔POST我亦無所謂

但我覺得個GAME一齊參與會開心D
離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 163  發表于: 2011-03-09
引用第159樓國球旗2011-03-08 20:35發表的“”:
身為男子漢大丈夫,梗係要步兵啦,絕對唔揀騎兵呀,無馬係最好的。 [表情] [表情]

咁無問題, 我唔係男子漢大丈夫