• 6330閱讀
  • 110回復

拉登於巴基斯坦被殺 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2011-05-04
引用第58樓tc22182011-05-04 12:51發表的“”:
又唔係全部既﹐不過睇到0個d咩玩具論﹐想喊﹐反反恐之類既留言﹐真係有d火
呢場仗由始至終都唔係大部份美國人既意願
係某部份為自己家族利益既人利用911美國痛恨恐怖份子既力量製造出黎既悲劇
所有美國人都因為呢件事或多或少地有所損失
.......

可能我地都唔係住嚮美國, 對911 0既死傷冇好直接0既感覺. 其實我都係今次先感受到美國人對拉登0既痛恨. 同樣回想一下去年發生在香港人身上0既慘劇就會有多d明白.

當然有好多人認為網上宣洩一下個人感受無傷大雅, 但同時卻不知不覺間傷害左其他人, 這事是時常發生的, tc兄還是不要擺在心裡.
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2011-05-04
呢場正相可以做花生圖

離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2011-05-04

離線加歷查
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2011-05-04
引用第61樓智者2011-05-04 15:30發表的“”:
呢場正相可以做花生圖 [表情]

離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2011-05-04
引用第63樓加歷查2011-05-04 15:34發表的“”:

正想搵呢張

離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2011-05-04
引用第63樓加歷查2011-05-04 15:34發表的“”:

又搵埋個妹妹出黎
離線Kenny
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2011-05-04
引用第62樓智者2011-05-04 15:32發表的“”:

[表情]

離線萊斯特
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2011-05-04
引用第58樓tc22182011-05-04 12:51發表的“”:
又唔係全部既﹐不過睇到0個d咩玩具論﹐想喊﹐反反恐之類既留言﹐真係有d火
呢場仗由始至終都唔係大部份美國人既意願
係某部份為自己家族利益既人利用911美國痛恨恐怖份子既力量製造出黎既悲劇
所有美國人都因為呢件事或多或少地有所損失
.......

哈哈~我唔知你係咪話緊我, 就當我多疑, 係度我可以同你講我不反對反恐
離線萊斯特
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2011-05-04
引用第60樓seattleqoo2011-05-04 15:17發表的“”:
可能我地都唔係住嚮美國, 對911 0既死傷冇好直接0既感覺. 其實我都係今次先感受到美國人對拉登0既痛恨. 同樣回想一下去年發生在香港人身上0既慘劇就會有多d明白.
.......

你係咪講緊e個post d人? 你可唔可以講下邊個人宣洩左d咩? 為咩而宣洩, 如何傷害人?
我咪必反對你既講法, 不過我想你交代清楚, 咪亂抽水
離線tl9189
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2011-05-05
值唔值得真係好難講...
你今日唔殺左/捉左拉登.. 難保第二日唔知邊度又有另一個911...
雖然我唔覺得搞掂拉登, 會令個組織瓦解...
但綜觀之下, 武力可能係最有效既方法, 去阻止更多悲劇發生

至起碼, 911 真係拉登所為既話,
咁要捉拿佢都好應該, 殺唔殺就係另一個問題
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2011-05-05
引用第69樓tl918905-05-2011 00:18發表的“”:
值唔值得真係好難講...
你今日唔殺左/捉左拉登.. 難保第二日唔知邊度又有另一個911...
雖然我唔覺得搞掂拉登, 會令個組織瓦解...
但綜觀之下, 武力可能係最有效既方法, 去阻止更多悲劇發生
.......

我覺得殺左佢應該係利多於弊,始終拉登都算係全世界恐怖份子所推崇既精神領袖之一
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2011-05-05
引用第60樓seattleqoo04-05-2011 15:17發表的“”:
.......

十分認同 tc切勿動真火

而且我覺得可能911件事隔左咁耐,身處異地同埋無乜關連既人對拉登既印象同反感都可能會有d消減。
離線JohnnyLi
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2011-05-05
引用第70樓Gabriel2011-05-05 01:20發表的“”:
我覺得殺左佢應該係利多於弊,始終拉登都算係全世界恐怖份子所推崇既精神領袖之一

但佢死左之後既身份唔單單是精神領袖,是聖戰既烈士,可能更加令佢地轄出去,d行動愈黎愈烈,仲有,拉登死左之後,冇咁個領袖,d恐怖份子或組織可能會分散係地球唔同地方行事,仲難去控制班人
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2011-05-05
引用第72樓121382011-05-05 01:43發表的“”:
但佢死左之後既身份唔單單是精神領袖,是聖戰既烈士,可能更加令佢地轄出去,d行動愈黎愈烈,仲有,拉登死左之後,冇咁個領袖,d恐怖份子或組織可能會分散係地球唔同地方行事,仲難去控制班人 [表情]

咁你認為應該點做? 同佢地求和? 全美國改信阿拉?
你話好似北韓咁,都可以坐埋一齊傾.....恐怖份子,not a chance
[ 本文被智者在2011-05-05 01:59重新編輯 ]

離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2011-05-05
引用第67樓萊斯特2011-05-04 20:23發表的“”:
哈哈~我唔知你係咪話緊我, 就當我多疑, 係度我可以同你講我不反對反恐

我淨係睇完comment然後講出翻自己既感覺
邊個既comment﹐講真﹐我無睇邊個post出黎
更加唔想睇返轉頭去追post﹐因為有幾個我真係睇到都想作嘔
不過既然你唔係反對反恐﹐應該與你無關掛~