• 1825閱讀
  • 15回復

[愈睇愈火滾]校園欺凌 八惡女痛打女童 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪克

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2011-06-05
【本報訊】有網民將一段恐怖校園欺凌實錄片段上載互聯網迅即引發網民轉貼,片中可見七至八名約十二至十三歲惡女生,多番瘋狂毒毆一名女童,拳打腳踢兼踩頭,女童被打到抱頭碌地,為時長達一分鐘,手法狠辣令人震驚,警方將憑片追兇。

片段顯示,事發地點相信是一處公園,逞兇女生部分穿冬季校服,部分則穿便服,從校服上的英文校名縮寫,估計她們就讀屯門一間中學。片段開始時,被毆女童被該批女同學群起包圍,逼至一處僻靜角落後,各人即將她毒打,有人拳如雨下,亦有起飛腳狂踢,女生被打至倒地後,惡女仍意猶未盡,飛身而起用腳力踩其背部。
網上片段惹起公憤

女童連聲求饒,對方一度停手,詎料,未幾各人又再兇性大發,走至女童身邊再打,有人打得性起,嫌同伴出手不夠重,大呼:「乜咁渣㗎!要打得大力啲!」同伴聞言即變本加厲,出手更為暴力,可憐女童遭打至身體多處受傷,倒臥地上,而逞兇女同學毫無悔意,有人還露出笑容。

在片段上載至網站後,即引起網民熱烈討論,紛譴責逞兇女生,不過,有關片段很快被移除,但相信警方仍會對事件展開調查。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20110604/00176_016.html
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2011-06-05
我估呢度唔少人都睇過段片

遺憾正如報導所講,「有關片段很快被移除」...

我尋晚先睇完,宜家已經搵唔返

知道邊度backup左o既好友可以貼出o黎

等大家睇下呢班細路係幾無人性,幾咁凶殘

希望警方可以儘快拉人
只愛足球
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2011-06-05
蘋果果段動新聞真係 Sosad
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2011-06-05
引用第1樓迪克05-06-2011 11:17發表的“”:
我估呢度唔少人都睇過段片
遺憾正如報導所講,「有關片段很快被移除」...
我尋晚先睇完,宜家已經搵唔返
.......

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20110604&sec_id=4104&art_id=15312668&av_id=15312994
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2011-06-05
引用第3樓啪啪啪啪啪啪2011-06-05 11:19發表的“”:
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20110604&sec_id=4104&art_id=15312668&av_id=15312994

我尋晚係fb睇到另一個角度拍o既片....

好過份........好過份
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2011-06-05
我睇果段直頭有個女仔著住pe衫,印埋校名

片段中有一part,受害者被人圍打完一輪散開後,其中一個女仔過去搭受害者膊頭仲好似俾埋紙巾
以為佢安慰緊受害者之際
個女o既一野撻受害者落地
之後成班就衝過去踢受害者
係衝過去!
痴線o架!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
只愛足球
離線朗拿度
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2011-06-05
引用第4樓迪克2011-06-05 11:31發表的“”:
我尋晚係fb睇到另一個角度拍o既片....
好過份........好過份

賤爆啦, 聽專家講: 欺凌別人的人本身是相當自卑的!!!
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2011-06-05
殺校啦
離線Hoi
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2011-06-05
釋慧文
離線亨利仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2011-06-05
引用第5樓迪克2011-06-05 11:35發表的“”:
我睇果段直頭有個女仔著住pe衫,印埋校名
片段中有一part,受害者被人圍打完一輪散開後,其中一個女仔過去搭受害者膊頭仲好似俾埋紙巾
以為佢安慰緊受害者之際
個女o既一野撻受害者落地
.......

http://www.sendspace.com/file/u6uzxt

你講緊既應該係呢段
離線朗拿度
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2011-06-05
離線朗拿度
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2011-06-05
引用第9樓亨利仔2011-06-05 14:58發表的“”:
http://www.sendspace.com/file/u6uzxt
你講緊既應該係呢段

omg!!!!!! 我好想班女仔弧形排開, 之後正手一巴掃過去, 再反手掃多野, 仲要同我講thank you.
但係以暴易暴是不對的 , 接受法律制裁吧
離線klinsmannabc
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2011-06-05
我之前仲係高__到見到班童黨反應,仲氣憤
離線JHELSEA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2011-06-06

!@#$%^
離線Numberson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2011-06-06
引用第12樓klinsmannabc2011-06-05 15:39發表的“”:
我之前仲係高__到見到班童黨反應,仲氣憤 [表情]

完全無悔過之心