• 49062閱讀
  • 1285回復

2013-2014 年度 YFF 季前討論 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 930  發表于: 2013-08-02
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:“Frank is recovering but of course we don’t want to take risks,” said Mourinho. “Hopefully he plays on the tour, I won’t say the second match but maybe the third or fourth.” (2013-08-02 08:25) 

嘩你咁早呀!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 931  發表于: 2013-08-02
回 freezefox 的帖子
freezefox:嘩你咁早呀! (2013-08-02 08:27) 

睇波嘛…… 做完野都未訓……
離線xo883
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 932  發表于: 2013-08-02
回 朗尼 的帖子
朗尼:應該話點計都知道,至於點玩法,則視乎你覺得bench的球員都幾重要。 (2013-08-01 15:21) 

yahoo網頁未見到bench的rule
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 933  發表于: 2013-08-02
哈哈...........十二個雙賽..............

離線issac522
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 934  發表于: 2013-08-02
回 arsenal 的帖子
arsenal:[圖片] (2013-07-30 23:19) 

Ramires定Oscar 好D?但2個都可能冇正, 個人覺得Ramires好似多D出場機會,就算後備,Lampard/Luiz可能踢唔足全場, 比到Ramires出場時間, 同埋可能多D pi/ tw 分~
另外Barkley 好似幾好, 上季買出場5分鐘都有SOT~ 見佢對祖記後備入尼差D絕殺, 腳頭好重!

arsenal兄同火兄點睇?
ps:好想買giroud, 如果唔係雙賽一定買左,皆因我係阿迷, 同arsenal 兄一樣
離線issac522
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 935  發表于: 2013-08-02
回 issac522 的帖子
issac522:Ramires定Oscar 好D?但2個都可能冇正, 個人覺得Ramires好似多D出場機會,就算後備,Lampard/Luiz可能踢唔足全場, 比到Ramires出場時間, 同埋可能多D pi/ tw 分~
另外Barkley 好似幾好, 上季買出場5分鐘都有SOT~ 見佢對祖記後備入尼差D絕殺, 腳頭好重!
..... .. (2013-08-02 19:57) 

其實Cech captain會唔會好D
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 936  發表于: 2013-08-02
issac522:其實Cech captain會唔會好D [表情] (2013-08-02 19:57) 

Goalkeepers

Act    Code    Score
Win    W    4 points
Loss    L    -2 points
Tie    T    1 point
Save    SV    2 points
Penalty Kick Save    PKS    6 points
Clean Sheet    CS    5 points
Goal Allowed    GA    -3 points

龍門得分機會相對唔多,一旦無左 CS 就好蝕。
離線issac522
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 937  發表于: 2013-08-02
回 國球旗 的帖子
國球旗:Goalkeepers
Act    Code    Score
Win    W    4 points
....... (2013-08-02 20:10) 

都岩, Hazard都有唔少fw分
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 938  發表于: 2013-08-02
issac522:Ramires定Oscar 好D?但2個都可能冇正, 個人覺得Ramires好似多D出場機會,就算後備,Lampard/Luiz可能踢唔足全場, 比到Ramires出場時間, 同埋可能多D pi/ tw 分~

我暫時揀 Oscar 先

同意兩個都唔係穩正,車仔人強馬壯有本事輪換,Ramires 其實都要同 Essien卅Mikel 競爭位置
至於 Oscar ,我覺得佢踢前一格入波機會大 d,而且佢都攞到唔少防守分,所以稍為睇好佢

Barkely 1.91 做 sub 都 ok,我都覺得佢幾好波,今季應該會有多 d 機會出場

基佬季前熱身賽真係幾 fit 下,FOA 可能買佢
YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 939  發表于: 2013-08-02
issac522:其實Cech captain會唔會好D [表情] (2013-08-02 19:57) 

龍門得分點少,除非兩場 CS + 爆 save,唔係好難爆分
YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 940  發表于: 2013-08-02

oscar 今朝熱身賽見佢打個位好前,好多時仲多機會起腳過 lukaku,基本上雙賽無得唔買……

至於 ramires 就要睇下 lampard 傷好返未……
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 941  發表于: 2013-08-02

今季龍門 cs 少左一分……
離線issac522
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 942  發表于: 2013-08-03
中場三個不如用晒車仔三寶, lampard oscar ramires,唔要westwood
離線gccps3a15
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 943  發表于: 2013-08-03

新手玩
仲可以點汁
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 944  發表于: 2013-08-03
回 arsenal 的帖子
arsenal:我暫時揀 Oscar 先
同意兩個都唔係穩正,車仔人強馬壯有本事輪換,Ramires 其實都要同 Essien卅Mikel 競爭位置
至於 Oscar ,我覺得佢踢前一格入波機會大 d,而且佢都攞到唔少防守分,所以稍為睇好佢 [表情]
....... (2013-08-02 21:33) 

FOA