• 10654閱讀
  • 367回復

島主開心快樂陣 - wk2 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 120  發表于: 2012-08-22
回 bbq903 的帖子
bbq903:coquelin 其實之前放佢打左後查實真係不錯 .
暫時傳緊一堆可能加盟新力軍 .  (2012-08-22 16:11) 

左後反而有多個替補都好~~
gibbs易傷.... santos攻強於守....
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 121  發表于: 2012-08-22
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:左後反而有多個替補都好~~
gibbs易傷.... santos攻強於守.... (2012-08-22 16:31) 

而家左閘好似傾緊 m'bengue ( toulouse)  防中就傾緊 lucas biglia (anderledge)

但兩個咩料就唔知  .  同埋傳緊西維爾的 拿華斯 .但感覺上呢單可信性一般
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 122  發表于: 2012-08-22
bbq903:而家左閘好似傾緊 m'bengue ( toulouse)  防中就傾緊 lucas biglia (anderledge)
但兩個咩料就唔知  .  同埋傳緊西維爾的 拿華斯 .但感覺上呢單可信性一般  (2012-08-22 16:41) 

biglia講左一輪~~
都係分波型球員~~ 啱你地style嘅, 不過之前未喺高水準歐洲聯賽踢過.... 少少隱憂

m'bengue就真係唔多識....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 123  發表于: 2012-08-22
bbq903:
冰兄無法啦 , 雲加想d野真係好難明白. [表情] . 可能到時我地年紀大左都係咁固執[表情]
今屆睇場幾場波 , 睇見利記同熱刺輸波, 但感覺上整隊波仍然充滿希望. 但睇完阿記..... 和左有分但完全唔覺得佢地有力爭冠 .

爭冠就真係無謂諗....早2晚睇拖肥vs mu 真係睇到好唏噓....(rvp就唔再講la....)
拖肥球員平均技術比阿記係輸少少, 但係投入度, 部署, 臨場應對, 拖肥果場波就高過阿記好多, 作為半個拖肥球迷, 果晚真係睇得好開心.....
早2季阿記成日俾人話係少爺波, 上季終於好少少, 依家好似又想打回原形咁.....
對我黎講, 我唔會介意阿記7年無冠, 不過絕對介意球員o係到hea, 管理層又投敵........
球賽輸贏唔係最重要, 我只係想要一隊有血性既阿仙奴.......
離線bbc
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 124  發表于: 2012-08-22
bbq903:QPR 輸完5球 , 下場我估佢地有波入.. 可能WIN 埋 . 上季睇 QPR 都係昨客 好過 主場.
加上今年QPR 攻力提升左唔少 , 所以 我暫時唔會入 ruddy  
 (2012-08-22 11:31) 

http://app.gooooal.com/competition.do?lid=4&sid=2011&pid=6&lang=tr

上季 QPR 作客係包尾
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 125  發表于: 2012-08-22
回 bbc 的帖子
bbc:http://app.gooooal.com/competition.do?lid=4&sid=2011&pid=6&lang=tr
上季 QPR 作客係包尾
 (2012-08-22 21:59) 

用全季睇QPR D 數字 已經冇意思了, 季尾係到做破壞先係可能你今年見到的QPR .
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 126  發表于: 2012-08-22
回 icemanbergkamp 的帖子
icemanbergkamp:爭冠就真係無謂諗....早2晚睇拖肥vs mu 真係睇到好唏噓....[表情](rvp就唔再講la....)
拖肥球員平均技術比阿記係輸少少, 但係投入度, 部署, 臨場應對, 拖肥果場波就高過阿記好多, 作為半個拖肥球迷, 果晚真係睇得好開心.....
早2季阿記成日俾人話係少爺波, 上季終於好少少, 依家 .. (2012-08-22 17:17) 

我暫時我會比多小小時間去睇. 雖然係好難幫雲加, 但我仍然會相信出面所講SONG 係有心走做出D 唔好事先會攪到今次事出黎..

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 127  發表于: 2012-08-22
bbq903:我暫時我會比多小小時間去睇. 雖然係好難幫雲加, 但我仍然會相信出面所講SONG 係有心走做出D 唔好事先會攪到今次事出黎..
 (2012-08-22 22:28) 

唔計SONG單野

高層肯俾VPS過MU已經唔值得幫口啦

當正自己中型班、中游份子喇
只愛足球
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 128  發表于: 2012-08-22
回 迪克 的帖子
迪克:唔計SONG單野
高層肯俾VPS過MU已經唔值得幫口啦
....... (2012-08-22 22:34) 

倘若真係冇球隊出到呢個價錢, 我都覺得係應該賣給曼聯.  

球員唔很續約, 一天一天過, 球員價值都會倍數咁跌.. , 作為球會應該會從利益出發也無可厚非.

除非真係VPS想留係到續約,而球會迫走佢就另作計算, 但我相信呢個機會真係不大..
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 129  發表于: 2012-08-22
回 icemanbergkamp 的帖子
icemanbergkamp:爭冠就真係無謂諗....早2晚睇拖肥vs mu 真係睇到好唏噓....[表情](rvp就唔再講la....)
早2季阿記成日俾人話係少爺波, 上季終於好少少, 依家 .. (2012-08-22 17:17) 

一個好領隊好重要
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 130  發表于: 2012-08-23
bbq903:倘若真係冇球隊出到呢個價錢, 我都覺得係應該賣給曼聯.  
球員唔很續約, 一天一天過, 球員價值都會倍數咁跌.. , 作為球會應該會從利益出發也無可厚非.
....... (2012-08-22 23:20) 

COPY FROM http://www.arsenal-hkgooner.com/Articles/2012/73.htm

「 當雲佩斯跟阿仙奴還餘一年合約之時,真正擁有雲佩斯去留主動權的,並非雲佩斯本人,亦非身為第三者的曼聯,而是阿仙奴。當然,在現今足球世界裡,跟金錢作對是很困難,道義更是從來不曾存在過。但至少,一間足球會,所作所為應該更像一間足球會,起了一個新球場,就以此為借口不斷將最好的球員出售給傳統與新興的球場上敵人,這種打腫面充闊佬的行為,跟花萬千金錢起了一間新房子,繼而沒飯吃而將漂亮的妻兒賣走,有甚麼分別?

從起新球場的第一天開始,如何還款已經白紙黑字寫在借貸合約上,合約上不會列明何年何日請你賣走一名球員而將金錢用作還款之用,因為我們不會知道那一名球員會成才,可以在某一年賣到多少錢。阿仙奴是否少收這二千四百萬鎊就會陷入經濟危機?是否要賣盡所有值錢的球員才能做到所謂的財政健全?我不認為是,因為在當年今日,我們不曾預計今天會以這個價錢將雲佩斯賣給我們的死敵。

二千四百萬鎊對阿仙奴的高層貪財奴來說當然吸引,但卻並非如雲加所說,除了將還餘一年合約的雲佩斯賣給曼聯外就沒有其他選擇。如果視這二千四百萬鎊如糞土,至少我們在這季仍然有我們的隊長,至少我們仍然擁有英超雙料最佳球員,而最重要的,是我們向整個足球圈發出一個重要的訊息,就是我們仍然有我們的尊嚴,不是拿錢來我們就毫無還擊之力地將最好的球員雙手奉上,特別是那些球場上的死敵,你想要我們的球員嗎?待他不再是阿仙奴球員後再自行斟介吧。

金錢不能買來冠軍?但卻足夠將我們的隊長拉走,也足夠令自己的球迷感情受創。當我們從曼聯身上取來一個施維斯達,而將雲佩斯作個回贈,此話何說?終日說金錢如何惡毒,卻一而再再而三地甘願為金錢屈服。當終日自我沉醉在整個足球圈正在跟我們作對,當玩受害者角色玩到上了身,卑躬屈膝,誰也幫不到你。」

只愛足球
離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 131  發表于: 2012-08-23
bbq兄
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 132  發表于: 2012-08-23
回 迪克 的帖子
迪克:COPY FROM http://www.arsenal-hkgooner.com/Articles/2012/73.htm
「 當雲佩斯跟阿仙奴還餘一年合約之時,真正擁有雲佩斯去留主動權的,並非雲佩斯本人,亦非身為第三者的曼聯,而是阿仙奴。當然,在現今足球世界裡,跟金錢作對是很困難,道義更是從來不曾存在過。但至少,一間 .. (2012-08-23 00:08) 

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 133  發表于: 2012-08-23
回 迪克 的帖子
迪克:COPY FROM http://www.arsenal-hkgooner.com/Articles/2012/73.htm
「 當雲佩斯跟阿仙奴還餘一年合約之時,真正擁有雲佩斯去留主動權的,並非雲佩斯本人,亦非身為第三者的曼聯,而是阿仙奴。當然,在現今足球世界裡,跟金錢作對是很困難,道義更是從來不曾存在過。但至少,一間 .. (2012-08-23 00:08) 

當然我都唔想賣走vps  

但確實vps 做錯左件事 , 無論怎樣也不應該自己對外發表離隊宣言 , 可能你覺得佢有自由發表自己意向 , 但倘若影響其他人或損害公司利益確要三思 .    說話一出, 有時怎樣也不能修補
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 134  發表于: 2012-08-23
回 Seefood 的帖子
Seefood:bbq兄[表情] [表情]  (2012-08-23 03:39) 

long time no see , seefood 兄