• 11283閱讀
  • 259回復

[其他]廉價旅遊一問 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 135  發表于: 2010-02-02
引用第133樓阿童木2010-02-02 13:08發表的“”:
Tiger airline 我老細搭過2次,一次delay 4個鐘,一次delay 8個鐘,都係返香港果程 [表情]

搭得呢的平機就預左架啦,所以就預鬆的時間,唔好預返黎即刻返工囉……

不過只要唔係旺季,過新加坡都可以好平,好似我舊年五月過去公幹,國泰來回機票都只係 HK$1000 (唔包稅同附加費同埋無得改日期)……
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 136  發表于: 2010-02-02
引用第135樓火鳳凰2010-02-02 13:13發表的“”:
搭得呢的平機就預左架啦,所以就預鬆的時間,唔好預返黎即刻返工囉…… [表情]
不過只要唔係旺季,過新加坡都可以好平,好似我舊年五月過去公幹,國泰來回機票都只係 HK$1000 (唔包稅同附加費同埋無得改日期)…… [表情]

http://www.tigerairways.com/hk/en/index.php

$445 一程, 好抵
離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 137  發表于: 2010-02-02
引用第124樓sun2010-02-02 10:37發表的“”:
4個...
背囊友係一班人至夠型的... [表情]
.......

但越南咁多文化野我d朋友一定唔o岩玩

文化同玩樂我都好...聽講巴塞隆那好多文化野,又靚....

泰國之前去過bankok同巴提雅...所以我諗未必再去多次泰國...

始終都想去下唔同地方,睇下當地既文化
離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 138  發表于: 2010-02-02
引用第130樓sun2010-02-02 10:57發表的“”:
廉價旅遊...首先訂張'零'機票先...
亞隱...留意2月16左右 Airasia會有零價機票...(唔包機場稅...但AA唔洗比燃油稅...所以會好抵...)
不過要就倒出發時間就ok...出完機票...再搜集平價式既地道洗費之旅...
.......

我初頭諗住買package..如果齊買機票又好似平好多咁喎...

不過book酒店果面會唔會煩d?
離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 139  發表于: 2010-02-02
引用第132樓火鳳凰2010-02-02 13:06發表的“”:
五百幾平日就得,週末同旺季就唔得,不過真係點都平過日本……
照上面既價錢計︰
.......

不過重未知幾時開...

佢係咪起o係santosa果邊??

如果玩埋我諗就要四日三日先夠玩...
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 140  發表于: 2010-02-02
去學聯睇下d package 丫,我今次去日本都係搵佢

http://www.hkst.com/package.asp
離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 141  發表于: 2010-02-02
引用第140樓阿童木2010-02-02 14:22發表的“”:
去學聯睇下d package 丫,我今次去日本都係搵佢
http://www.hkst.com/package.asp

唔該晒 =]

新加坡最平機票都要千八...未計酒店...

d package得好少選擇....

等我睇多d先...
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 142  發表于: 2010-02-02
引用第137樓「隱」2010-02-02 14:13發表的“”:
但越南咁多文化野我d朋友一定唔o岩玩 [表情]
文化同玩樂我都好...聽講巴塞隆那好多文化野,又靚.... [表情]
.......

文化博物館唔岩...

咁去睇下d法式建築...一面嘆下越南咖啡囉...

胡志明市有個頭頓...耶穌山...果到好似我地香港坐船去離島咁架...
不過到左仲要好似上大佛咁...行好長好長既樓梯至到...
少d體力都死...不過當處身於耶穌既膊頭...就可飽覽整個胡志明市...

去mui ne可以玩滑沙...

咁樣...岩唔岩玩?
[ 本文被sun在2010-02-02 16:18重新編輯 ]
1條評分
Kama-gotchi 好友元 +100 - 2010-02-02
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 143  發表于: 2010-02-02
引用第138樓「隱」2010-02-02 14:17發表的“”:
我初頭諗住買package..如果齊買機票又好似平好多咁喎...
不過book酒店果面會唔會煩d?

package一般付加既酒店黎黎去去都係果幾間...
自己想住既...要分開訂...

但無idea既...都係買package抵d...

不過package就無inn...guesthouse果d平房住囉...

齋機票係要岩時間出發...先至岩買...
酒店唔駛即時訂...係都出左機票先至訂...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 144  發表于: 2010-02-02
引用第134樓火鳳凰2010-02-02 13:09發表的“”:
第一時間玩咩應該都知既,不外乎又係 spiderman,不過同埋老婆同女,應該唔夠班後生既跑得快……
跟住就梗係 hea 住玩啦,唔係既話,咁貴買個 express pass 黎做乜野? [表情]

唔洗買express pass...side錢的...
跟本玩左個spiderman...其他果d唔駛排好耐架...

離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 145  發表于: 2010-02-02
引用第144樓sun2010-02-02 16:14發表的“”:
跟本玩左個spiderman...其他果d唔駛排好耐架...

weekday 去好d,我聖誕節正日排到嘔
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 146  發表于: 2010-02-02
引用第144樓sun2010-02-02 16:14發表的“”:

真係唔駛買?

我見的人話二月平日都排到嘔喎,平日每樣野排一個鐘,週末排兩個鐘……

anyway,我都係諗住入到去第一時間玩左個 spiderman,然後再睇下多唔多人,先決定買唔買個 express pass……
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 147  發表于: 2010-02-02
亞隱...整多張你睇...

在耶穌眼中的胡志明市...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 148  發表于: 2010-02-02
引用第145樓阿童木2010-02-02 16:19發表的“”:
weekday 去好d,我聖誕節正日排到嘔 [表情]

聖誕日本都會放假...但新年佢地係一月...

如果過左佢地既假期...多人都係d遊客啫...

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 149  發表于: 2010-02-02
引用第139樓「隱」2010-02-02 14:20發表的“”:
不過重未知幾時開...
佢係咪起o係santosa果邊??
.......

係呀,universal studios 係 sentosa 果邊,不過好方便,係 vivo city 搭火車去就得……

如果要去埋 universal studios 就當然要四日三夜,剩係呢樣野都去左你一齊天……