• 12792閱讀
  • 317回復

[西甲]皇馬以2500萬歐元加基羅拿華斯交換迪基亞的交易正式告吹,兩名門將會留在所屬球會 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 210  發表于: 2015-09-01
回 freezefox 的帖子
freezefox:如果,我宜家只係一個月入兩三萬蚊既蚊型公司既經理,突然,有一日,有間誇國大公司請我,仲比夠十萬蚊我。仲要有年終花紅,18個月糧,醫療津貼,又咩又物!仲話我好大機會會升職!等我老頂一退休我就接手佢D 客架啦。
點知,我簽左約過左檔之後,先發現,原來搵笨既。個老頂走 .. (2015-09-01 11:35) 

如果,我宜家只係一個月入兩三萬蚊既蚊型公司既經理,突然,有一日,有間誇國大公司請我,仲比夠十萬蚊我。仲要有年終花紅,18個月糧,醫療津貼,又咩又物!仲話我好大機會會升職!等我老頂一退休我就接手佢D 客架啦。

點知,我簽左約過左檔之後,先發現,原來搵笨既。個老頂走左都好,一早內定有黃馬褂會坐呢個位。我只係煙幕黎既者。要黎攪辦公室政治既籌碼!

然後我就明白哂:唔怪得佢地會用咁高人工黎請我過檔啦。一早知無咁大隻蛤蜊隨街跳架啦。

個心會唔會唔好受?咁梗係唔好受架啦。不過,唔係話,一早知呢間野係咩料咩?唔係話,一早都無諗住係到長做架啦咩?

<--- 依個係全世界都知既秘密黎, 你話佢唔知搵鬼信.係佢自己要去冇計. 問題係佢冇諗過自己係交易既籌碼.

然後我會個個月照出個十萬蚊糧,用盡佢D 醫療福利,洗牙驗身咩都攞盡佢。當然,亦趁呢個千載難逢既好機會,一窺一間誇國企業係點運作,學下人地完善既管理,睇下人地係點做生意既。呢D ,係蚊型公司做一世都唔會有機會學到!

一年後,我會拎住份靚仔CV,以某某誇國大企業執行董事既銜頭,高薪過檔另一間誇國大企業。

個一時三刻既「唔好受」,仲有人會記得咩?
<--依一刻,佢算唔算受害者先, 心理上既唔好受都唔算受害.....

將來既野冇人知, 咁又點算受益呢.....
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 211  發表于: 2015-09-01
我都係覺得敢帥如果放唔走ddg今季都會繼續用佢

原因係羅美路真係唔夠班,我就唔信敢帥搵個唔夠班既打足全季

(加上ddg話唔介意繼續為曼聯上陣......多一季)
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 212  發表于: 2015-09-01
起依一刻個DEAL未完成, 不變應萬變, 所以覺得佢留起皇馬係"受益者" ,因為仲可以打多季.

但從整個交易 <行動>, 我覺得佢係受害者多D lor, 比人當籌碼......有誰想
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 213  發表于: 2015-09-01
回 英俊 的帖子
英俊:我都係覺得敢帥如果放唔走ddg今季都會繼續用佢
(加上ddg話唔介意繼續為曼聯上陣......多一季) (2015-09-01 11:42) 

其實上兩場仲有好多人話佢打得好, 點知一場輸波就慘過地底泥

人真係好現實
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 214  發表于: 2015-09-01
回 廢托 的帖子
廢托:根本就係羅美路上場打得衰........
搞到班高層唔敢放迪基亞 , 上場輸 1:2 , 順住個勢輸多兩場直接炒埋 v92 , 新領隊解放迪基亞 , 成件事根本係咁鋪排 (2015-09-01 11:28) 

劇本?

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 215  發表于: 2015-09-01
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:其實上兩場仲有好多人話佢打得好, 點知一場輸波就慘過地底泥[表情]
人真係好現實 (2015-09-01 11:46) 

一向都話佢唔夠班...

同埋唔覺得佢打得好,佢果d SAVE係正常門將都應該要做到
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 216  發表于: 2015-09-01
utadahikaru20:如果,我宜家只係一個月入兩三萬蚊既蚊型公司既經理,突然,有一日,有間誇國大公司請我,仲比夠十萬蚊我。仲要有年終花紅,18個月糧,醫療津貼,又咩又物!仲話我好大機會會升職!等我老頂一退休我就接手佢D 客架啦。
點知,我簽左約過左檔之後,先發現,原來搵笨既。個老頂走 .. (2015-09-01 11:41) 

「將來既野冇人知」,呢句前設下,你既可以得到「咁又點算受益呢?」,同時亦可以得到「咁又點算受害呢?」

基本上,你係認定左所有加盟皇馬既人都係受害者。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 217  發表于: 2015-09-01
回 fong711 的帖子
fong711:另一版本好似話set左密碼[表情] (2015-09-01 11:31) 

密碼係:218 5個0

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 218  發表于: 2015-09-01
回 英俊 的帖子
英俊:我都係覺得敢帥如果放唔走ddg今季都會繼續用佢
(加上ddg話唔介意繼續為曼聯上陣......多一季) (2015-09-01 11:42) 

你都叫佢「敢帥」啦。佢仲有咩係唔敢的?

基本上,之前你地認為佢唔敢做既野,佢都幾乎做哂咁滯啦。

離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 219  發表于: 2015-09-01
utadahikaru20:大佬, 又係你講話佢打得比卡斯仲好, 你依定家又話表現好與壞根本無得同人比.......... (2015-09-01 11:36) 

我明你講咩

我意思係...... (試下學老狐個經理做例子)

即係而家有兩個 Line Manager , 雖然title 一樣 (呢個情況大家都係Keeper) , 但A(卡斯) 係由細做到大 , B (Lopez) 就係 Head Hunt 返黎, 咁本身老細咁多年d project都係交俾阿A  做既 , 突然有一年 , 阿A病左 , 咁阿B 有機會做佢手頭上既 Project , 做得好好 , 成條 line 同事同個客 (隊友受觀眾) 都有目共睹 , 但阿A一病完 , 老細理得你阿B做得幾好, 始終都係將所有野交返俾A做 , 事實上 , 當年A 做d project 本身都有d甩漏 (卡斯跌watt 唔係13,14年既事啦 , 當日好多場都有出問題) , 咁其實 B 既表現係無出大問題

所以 , 我只會睇係B冇出問題 , 事實上你做果份project 無得拎返A黎比 , 因為同一份Project 唔會有兩個人做 (當然呢度有主觀成份 , 但我唔相信果一季Lopez 表現唔好過失準既卡斯)

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 220  發表于: 2015-09-01
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:密碼係:218 5個0[表情] (2015-09-01 11:51) 

CALL 我!

離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 221  發表于: 2015-09-01
回 英俊 的帖子
英俊:一向都話佢唔夠班...[表情]
同埋唔覺得佢打得好,佢果d SAVE係正常門將都應該要做到[表情] (2015-09-01 11:49)

其實我一路都唔明點解佢係國家隊正選....

我個人好膚淺..... fifa 15 佢 overall 好似得 73
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 222  發表于: 2015-09-01
回 英俊 的帖子
英俊:一向都話佢唔夠班...[表情]
同埋唔覺得佢打得好,佢果d SAVE係正常門將都應該要做到[表情] (2015-09-01 11:49) 

頭兩場大家唔係咁講的。

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 223  發表于: 2015-09-01
回 freezefox 的帖子
freezefox:CALL 我![表情] (2015-09-01 11:54) 

DDG同皇馬對話內容流出

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 224  發表于: 2015-09-01
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:[圖片]
DDG同皇馬對話內容流出[表情] (2015-09-01 12:03) 

咁宜家曼聯有冇走去上訴?